GEO 53 BN Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Salutare colegi! Dupa '89, prin '93,am obtinut(de la primarie) autorizatie de constructie balcon la parter. Totul legal, cu proiect si cu autorizatii de la Electrica, posta (telefoane), gaz si de la autoritatea care se ocupa cu inspectia in constructii. Am intabulat terenul de sub balcon,platind anual impozit (o suma modica) primariei . In urma cu citiva ani am observat,ca balconul a inceput sa se departeze de catre peretele blocului,acum spatiul dintre balcon si peretele blocului fiind de circa 5-6cm. Mentionez ca apartamentul este la parter. Am vorbit cu un constructor cerindu-i parerea. Acesta mi-a spus ca singura solutie e subzidirea balconului,pentru asta fiind nevoie de vinciuri serioase. Constructorul nu mi-a garantat ca balconul va putea fi readus la pozitia initiala. Dupa ce am studiat problema(la rece), m-am gindit la o solutie mai ieftina. Sa dau jos toata zidaria apoi sa dau niste gauri atit in zidul din beton al balconului,sub planseu, cit si in fundatia blocului,(tot sub planseu)mai precis 6 gauri, 3 in peretele balconului si trei in fundatia blocului. Prin gaurile date vreau sa trag niste tiranti din otel beton, cu diametrul de 30mm, la capete fiind sudate bucati de tija filetata cu diamatrul de 30mm si lungimea de 100mm. Apoi voi incerca sa repozitionez balconul,cit voi putea de bine ,stringind(infiletind) piulitele gradat astfel incit toti tirantii, sa fie la fel de tensionati. Ma astept, ca balconul, sa nu-l pot aduce in pozitia initiala. Tinind cont ca zidurile balconului vor fi demolate,probabilitatea ca balconul sa fie adus cit mai aproape de zidul blocului ,sa fie mare. Dupa repozitionarea balconului, voi reface zidurile si le voi tencui. Voi ce ziceti? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 (editat) Da are! Dupa ce am sapat pina la a adincimea de 1 metru si ceva , am turnat un strat de beton( pe fundul beciului de circa 250mm. Dupa ce am asteptat mai bine doua saptamini,ca betonul sa faca priza, s-au montat cofrajii pentru turnarea peretilor si planseului balconului. Inainte de turnarea betonului s-au pus armaturile( doua rinduri deplasa sudata de 8mm cu ochii de 80x80 mm) pentru planseu si apoi s-a trecut la turnarea betonului,lasind o deschizatura de circa 800x800mm pentru acces in beci, Grosimea palanseului este de circa 120mm. Dupa aproape 4 saptamini am trecut la zidirea peretilor balconului cu caramida de (aproximativ) 250x150x150mm,urmata de tencuirea balconului ,si montarea geamurilor. Geamul de la bucatarie l-am transformat in usa pentru accesul in balcon. In rama facuta montind o usa din lemn. Dupa citiva ani am schimbat toate geamurile din lemn,inocuindu-le cu geamuri si usa termopan(la balcon). Editat Februarie 28, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Pamant moale de umplutura intre fundatia blocului si marginea gaurii intiale , greutate prea mare pe suprafata de fundatie . Cum a zis si constructorul e greu de remediat si nu tocmai ieftin . Posibil ca, daca se formau doar piloni de sustinere a planseului balconului ,sa nu fi avut acesta problema . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 Îl am desigur, in Bistrita. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Martie 18, 2019 Partajează Postat Martie 18, 2019 (editat) Era bine dacă se lega fundația balconului de fundația blocului. Acum sunt ancore chimice, se da gaura un pic mai mare decât cuponul de fier striat,se sufla praful din gaura și se bagă amestecul care formează ancora chimica. Se bagă cuponul de fier in gaura și se lasă o zi sau 2,depinde de temperatura de afara.Se întărește așa de tare de zici ca fierul a fost băgat acolo când sa turnat fundația la bloc. De cupoanele alea se sudează armatura fundației balconului. Se folosește așa ceva când se construiește lângă o casa o terasa sau o magazie, nu pleacă fundația construcției noi de lângă casa. Editat Martie 18, 2019 de cipriyan123 2 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 18, 2019 Autor Partajează Postat Martie 18, 2019 (editat) Salut! Poti sa-mi spui ce sint acele ''ancore chimice''? Asa cum am mai spus ,vreau sa ancorez balconul de fundatia blocului, cu bare de otel striat cu diametrul de cca.30mm. La capetele barelor de otel striat vreau sa sudez tije filetate cu diametrul de 30mm. Vreau sa dau gauri cu rotopercutorul atit in fundatia blocului cit si in peretele balconului(partea superioara). Apoi voi introduce barele din otel striat si voi infileta piulitele ,inainte punind bucati patrate(saibe) de platbanda cu grosimea de 10-15mm. Chiar daca, prin absurd, nu voi reusi, sa apropii balconul de peretele fundatiei, voi stabiliza(opri) deplasarea balconului. Multumesc pentru sfaturi! O seara buna! Editat Martie 18, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 18, 2019 Partajează Postat Martie 18, 2019 (editat) Nu te gandi la cine stie ce minune...e tot o gaura in beton in care bagi fierul, diblu, etc....si injectezi o solutie care dupa ce se usuca devine foarte tare. Cauta pe net ancore chimice si vei gazi o gramada de rezultate cu solutii la tuburi gen silicon. Editat Martie 18, 2019 de mac01 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 18, 2019 Autor Partajează Postat Martie 18, 2019 Multumesc tuturor pentru sfaturi! Chiar nu stiam de ancorele chimice! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 18, 2019 Partajează Postat Martie 18, 2019 Vezi sa nu tragi blocul dupa balcon inloc sa tragi balconul linga bloc. Cam asta o sa se intimple defapt. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 Farama-l tot si reconstruieste-l mai usor. BCA-uri mai subtiri si polistiren. Apoi montezi termopanul peste. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 20, 2019 Autor Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) La 19.03.2019 la 0:27, sesebe a spus: Vezi sa nu tragi blocul dupa balcon inloc sa tragi balconul linga bloc. Cam asta o sa se intimple defapt. Colegu' @sesebe! M-as mira sa vad balconu' targind un bloc din beton armat ,construit la inceputul anilor '80,cind nu se facea economie de ciment la prepararea betonului! La prepararea betonului,proportia de ciment,fiind de doua treimi, iar proportia nisipului fiind de o treime. Stii ce culoare are betonul preparat atunci? Iti spun tot eu! Este albastru spre vînăt. Nu mai pun la socoteala fierul beton. Acum mai bine de un an mi-am refacut instalatia electrica. Am dat cu un demolator aproape doua saptamini ca se fac canalele in care trebuiau sa incapa cablurile. Sareau scintei din șpiț. Am cumparat de la Ded...an, trei șpițuri, Hitachi, pe care le schimbam periodic, pentru a le ascuti pe cele uzate. Cind am terminat de spart,șpițurile erau la jumatate fata de cit erau atunci cind le-am cumparat. Doar n-ai crezut ca blocul este facut din chirpici! Editat Martie 20, 2019 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 Dupa cum spune si colegul @dan85 medificarile pe care vrei sa le faci nu sint corecte si teoretic nu ai putea sa primesti autorizatie pt ele. In fine, eu nu stau in bloc cu tine si ni nu lucrez cu autoritatile abilitate sa faca astfel de controale si deci nu ma intereseaza daca la urmatoarea clatinare mai serioasa a pamintului se va duce si blocul jos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 Niste spuma poliuretanica si ceva reparatie nu e de ajuns? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum