catalin85 Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Buna ziua A-ti putea sa imi spuneti si mie ce piesa este cea incercuita de mine in poza?Multumesc anticipat https://imgur.com/a/9Z6FlcX Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Un transformator ( sau bobina ). Nu ar trebui sa te bagi sa repari echipamentul respectiv. Link spre comentariu
catalin85 Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 De ce sa nu il repar?E placuta de la masina mea de spalat care a bubuit ieri din cauza intrerupatorului de la usa.Am gasit si schimbat deja 6 piese arse sau mai bine zis prajite adica 2 diode 2 condensatori o rezistenta si un lnk304pn iar piesa respectiva cred ca e arsa.Are 2 picioruse la intrare si 3 la iesire deci probabil asa cum ai spus e un transformator.Dupa codul de pe el nu am reusit sa-l identific pe net.O sa mai caut poate gasesc ceva.Multumesc de raspuns Link spre comentariu
validae Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Vezi că poate fi filtrul de rețea, dacă bobinajul e împărțit în două secțiuni egale, nu se vede din poziția asta....ar fi fost util să pui poză și din lateral sau cu spatele plăcii. Edit: Nu am fost atent, înțelesesem că traful are două intrări și tot atâtea ieșiri.....de fapt are trei, deci nu e filtrul de rețea. Dacă s-a întrerupt și traful, poți avea surpriza (neplăcută) să fie ars și procesorul..... Editat Februarie 27, 2019 de validae Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Daca ar fi un filtru de retea, trebuia sa mai existe in imediata lui apropiere ceva condensatoare neelectrolitice. Cred ca e un traf al unei surse in comutatie. Acel lnk304 imi spune asta. Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Ce tensiune aveti in pinul 5 a lui lnk304? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 8 hours ago, vijelie02 said: Daca ar fi un filtru de retea, trebuia sa mai existe in imediata lui apropiere ceva condensatoare neelectrolitice. Corect. X2... O poza cu cealalta fata a placii din zona respectiva ar ajuta la elucidarea "misterului". Catalin cum ai ajuns la concluzia ca ar fi ars acel "traf"? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 (editat) Din ce am întâlnit eu LNK304 nu folosește traf chopper. Doar LNK364 folosește. Dar o poza cu spatele plăcii ar lamuri problema. Editat Februarie 28, 2019 de dan cod Link spre comentariu
cata rator Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Asta nu e neaparat o regula. Un exemplu: Link spre comentariu
catalin85 Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 Imi cer scuze ca revin asa tarziu cu amanuntelele.O sa raspund pe rand la intrebarile fiecariu.Domnule @validae da are 2 picioruse la intrare si 3 la iesire.Am facut cateva poze o sa le atasez imediat.Domnule @DragosMarian tensiunea pe pinul 5 este 0 dar mai este o treaba ciudata faptul ca si tensiunea pe pinii de alimentare este 0.Am facut masuratori si din ce am observat lnk-ul este alimentat printr-o dioda care la intrare are tensiunea 224V iar la iesire 0 si asta e cam ciudat.O sa o schim si pe aceasta mai pe seara sa vad daca se schimba ceva.Domnule @Marian cred ca este ars traf-ul pentru ca toate piesele in jurul lui sunt pline de fum pana si carcasa de plastic de care e prinsa placuta este afumata in jurul trafului.Si mai cred ca este transformator acum dupa ce am studiat placuta mai bine pentru ca dupa el toti condensatorii sunt la 35V iar inaintea lui toti condensatorii sunt la 230V.Multumesc tuturor pentru ajutprul acordat pana acum. https://imgur.com/a/6xBjRGN Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Poate ne spui seria placii , posibil sa gasim schema ... Link spre comentariu
catalin85 Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 https://imgur.com/a/2GvGk4Y Link spre comentariu
cata rator Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 (editat) Ghinion! Manualul service pentru ewm1100 nu contine si schema placii electronice dar poti descarca si manualul pentru ewm1000 si, prin asociere, sa-ti rezolvi problemele (chiar daca sunt unele mici diferente) ewm1100: https://elektrotanya.com/electrolux_ewm1100.pdf/download.html ewm1000: https://elektrotanya.com/electrolux_ewm1000.pdf/download.html Editat Februarie 28, 2019 de cata rator Link spre comentariu
catalin85 Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 Am schimbat dioda si inca un lnk pe care l-a prajit dioda in cauza si s-a trezit la viata placa.Ma pun sa arunc niste haine in cuva sa vad cum se comporta in sarcina.Multumesc tuturor pentru ajutor Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Ca să nu ai probleme din cauza condensului pe placă, fă o soluție din alcool rafinat și colofoniu (sacâz) și unge placa în zonele sensibile expuse (sursă, controller, triaci). Te va scuti pe viitor de probleme, am depanat plăci ce au suferit din cauza condensului.Puține firme acoperă plăcile cu lac de protecție... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum