Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare piesa

catalin85

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin85

6

• validae

2

• cata rator

2

• modoran

1

De ce sa nu il repar?E placuta de la masina mea de spalat care a bubuit ieri din cauza intrerupatorului de la usa.Am gasit si schimbat deja 6 piese arse sau mai bine zis prajite adica 2 diode 2 condensatori  o rezistenta si un  lnk304pn  iar piesa respectiva cred ca e arsa.Are 2 picioruse la intrare si 3 la iesire deci probabil asa cum ai spus e un transformator.Dupa codul de pe el nu am reusit sa-l identific pe net.O sa mai caut poate gasesc ceva.Multumesc de raspuns

Link spre comentariu

Vezi că poate fi filtrul de rețea, dacă bobinajul e împărțit în două secțiuni egale, nu se vede din poziția asta....ar fi fost util să pui poză și din lateral sau cu spatele plăcii.

Edit: Nu am fost atent, înțelesesem că traful are două intrări și tot atâtea ieșiri.....de fapt are trei, deci nu e filtrul de rețea. 

Dacă s-a întrerupt și traful, poți avea surpriza (neplăcută) să fie ars și procesorul.....

Editat de validae
Link spre comentariu

Daca ar fi un filtru de retea, trebuia sa mai existe in imediata lui apropiere ceva condensatoare neelectrolitice. Cred ca e un traf al unei surse in comutatie. Acel lnk304 imi spune asta.

Link spre comentariu
8 hours ago, vijelie02 said:

Daca ar fi un filtru de retea, trebuia sa mai existe in imediata lui apropiere ceva condensatoare neelectrolitice.

Corect.

X2...

O poza cu cealalta fata a placii din zona respectiva ar ajuta la elucidarea "misterului".

Catalin cum ai ajuns la concluzia ca ar fi ars acel "traf"?

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca revin asa tarziu cu amanuntelele.O sa raspund pe rand la intrebarile fiecariu.Domnule @validae da are 2 picioruse la intrare si 3 la iesire.Am facut cateva poze o sa le atasez imediat.Domnule @DragosMarian tensiunea pe pinul 5 este 0 dar mai este o treaba ciudata faptul ca si tensiunea pe pinii de alimentare este 0.Am facut masuratori si din ce am observat lnk-ul este alimentat printr-o dioda care la intrare are tensiunea 224V iar la iesire 0 si asta e cam ciudat.O sa o schim si pe aceasta mai pe seara sa vad daca se schimba ceva.Domnule @Marian cred ca este ars traf-ul pentru ca toate piesele in jurul lui sunt pline de fum pana si carcasa de plastic de care e prinsa placuta este afumata in jurul trafului.Si mai cred ca este transformator acum dupa ce am studiat placuta mai bine pentru ca dupa el toti condensatorii sunt la 35V iar inaintea lui toti condensatorii sunt la 230V.Multumesc tuturor pentru ajutprul acordat pana acum.

https://imgur.com/a/6xBjRGN

Link spre comentariu

Ghinion! Manualul service pentru ewm1100 nu contine si schema placii electronice dar poti descarca si manualul pentru ewm1000 si, prin asociere, sa-ti rezolvi problemele (chiar daca sunt unele mici diferente)

ewm1100:   https://elektrotanya.com/electrolux_ewm1100.pdf/download.html

ewm1000:   https://elektrotanya.com/electrolux_ewm1000.pdf/download.html

Editat de cata rator
Link spre comentariu

Am schimbat dioda  si inca un lnk pe care l-a prajit dioda in cauza si s-a trezit la viata placa.Ma pun sa arunc niste haine in cuva sa vad cum se comporta in sarcina.Multumesc tuturor pentru ajutor

Link spre comentariu

Ca să nu ai probleme din cauza condensului pe placă, fă o soluție din alcool rafinat și colofoniu (sacâz) și unge placa în zonele sensibile expuse (sursă, controller, triaci). Te va scuti pe viitor de probleme, am depanat plăci ce au suferit din cauza condensului.Puține firme acoperă plăcile cu lac de protecție...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări