trasorv Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Bună ziua tuturor , în viitorul foarte apropiat vreau să înlocuiesc țeava pluvială din apartament desigur doar porțiunea de la mine din casă și care are aproximativ 2.5 m. De tăiat cea veche e simplu, problema e cum o mufez pe cea nouă căci ea va fi cu vreo 10-12 cm mai lungă decât bucata tăiată, atât sus cât și jos va fi mai lungă cu 5-6 cm pentru mufare, problema e cum o încadrez în locul celeilalte ? Voi folosi țeavă gri sau portocalie cu mufare pe garnitură. Care ar fi soluția ? Trebuie să spun că nu vreau să folosesc o mufă căci aș avea la un capăt o mufare în contra-apă. Mulțumesc Editat Februarie 27, 2019 de trasorv Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Se foloseste o mufa rapida de 110, mufa care te scapa de griji. Intreaba acolo de unde ai cumparat teava, expunele problema, si te vor ajuta cu siguranta. Acea mufa este ca o prelungire reglabila a tevii. Teava va putea fi taiata la dimensiunea expusa de tine, va intr-una din extremitati ( cu etansarea de rigoare originala),, iar la cealalta extremitate etansarea o va face acea mufa. Succes. Editat Februarie 27, 2019 de PINTI Link spre comentariu
trasorv Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Am spus în post că nu vreau cu mufă pentru ca la capătul de jos va fi în contra-apă iar când se va uza garnitura aia ,va începe să curgă . Nicio îmbinare nu vreau să fie în contra-apă, sper totuși că există o soluție ..... Editat Februarie 27, 2019 de trasorv Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Merge doar cu o bucata flexibila ,de exemplu racord WC. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Se foloseste un conector de dilatatie,care e "olarit" (largit) pe o distanta mai mare decat mufa tevii https://www.teraplast.md/catalog/13-fitinguri-pp-pentru-canalizare-interioara/976-conector-dilatatie-110-htl Se taie teava blocului la 15 cm de podea si 15 cm de tavan (am zis 15 cm,dar vedeti exact la fata locului cum va vine mai bine).Teava de la podea se incalzeste cu lampa si se introduce in ea conectorul de dilatatie,apoi se scoate. Teava de la tavan se aranjeaza frumos cu smirghel la buze ca sa capete o forma rotunjita. Se cumpara https://www.dedeman.ro/ro/teava-pvc-u-pentru-canalizare-interioara-cu-inel-110-x-2-mm-4-m/p/2011081 si se taie la dimensiune (se fasoneaza si asta cu smirghel la locul taieturii )in asa fel incat se se poata introduce in conectorul de dilatatie. Se asambleaza teava cu conectorul de dilatatie,se pune la pozitie si se "telescopeaza" intre segmentele de teava ale blocului. E bine de uns cu vaselina alba (vaselina cu teflon la spray,etc) garniturile ca sa nu va treaca transpiratiile la montaj. Editat Februarie 27, 2019 de andrei_ 1 Link spre comentariu
trasorv Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 1 oră în urmă, andrei_ a spus: Se foloseste un conector de dilatatie,care e "olarit" (largit) pe o distanta mai mare decat mufa tevii https://www.teraplast.md/catalog/13-fitinguri-pp-pentru-canalizare-interioara/976-conector-dilatatie-110-htl Se taie teava blocului la 15 cm de podea si 15 cm de tavan (am zis 15 cm,dar vedeti exact la fata locului cum va vine mai bine).Teava de la podea se incalzeste cu lampa si se introduce in ea conectorul de dilatatie,apoi se scoate. Teava de la tavan se aranjeaza frumos cu smirghel la buze ca sa capete o forma rotunjita. Se cumpara https://www.dedeman.ro/ro/teava-pvc-u-pentru-canalizare-interioara-cu-inel-110-x-2-mm-4-m/p/2011081 si se taie la dimensiune (se fasoneaza si asta cu smirghel la locul taieturii )in asa fel incat se se poata introduce in conectorul de dilatatie. Se asambleaza teava cu conectorul de dilatatie,se pune la pozitie si se "telescopeaza" intre segmentele de teava ale blocului. E bine de uns cu vaselina alba (vaselina cu teflon la spray,etc) garniturile ca sa nu va treaca transpiratiile la montaj. Conectorul de dilatație se montează sus, nu ? Știam varianta asta dar se folosea cu mulți ani în urmă când țevile erau din pvc și se mufau la cald, la flacără și nu era nevoie de niciun conector de dilatație despre a cărui existență nu aveam habar până acum. Astăzi toate sau aproape toate au mufă din fabrică cu inele elastomerice . Ori-n ce caz cred că acesta este răspunsul pe care îl așteptam. Mulțumesc mult pentru soluția oferită. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Puteti sa-l montati unde doriti,eu am zis jos pentru ca sus vine cealalta "olarire" a tevii si sa fie o oarece simetrie. Ideea nu e ca se dilata ceva,ci segmentul de teava devine telescopic prin folosirea acestui conector. Link spre comentariu
trasorv Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 Între timp am văzut la Dedeman țeavă de 110 mm cu mufă lisă de vreo 10 cm pe care practic o pot folosi fără conectorul de dilatație .... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 (editat) Acum 2 ore, trasorv a spus: Între timp am văzut la Dedeman țeavă de 110 mm cu mufă lisă de vreo 10 cm pe care practic o pot folosi fără conectorul de dilatație .... Tevile din PVC cu mufa lisa sint folosite pentru instalatii de apa menajera si care se lipesc. Vezi ca tevile din PVC folosite la instalatii in aer liber, dupa un timp,incep sa se degradeze(devin casante) datorita razelor ultraviolete. Cu toate ca in procesul de fabricatie sint folosite materiale care fac ,ca tevile din PVC sa se degradeze,devenind casante. Cind tevile incep sa se degradeaze acestea se decoloreaza devenind albe, murdar. Este indicat a le folosi doar la instalatii de scurgere, ingropate in pamint ,beton. Tevile din PP e indicat a se folosi doar la instalatii interioare ferite de radiatiile ultraviolete. Stiu asta pentru ca am lucrat o perioada destul de lunga intr-o firma care procesa mase plastice, PVC,PP, PE, PPR. Editat Februarie 28, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Acum 17 ore, trasorv a spus: Bună ziua tuturor , în viitorul foarte apropiat vreau să înlocuiesc țeava pluvială din apartament desigur doar porțiunea de la mine din casă și care are aproximativ 2.5 m. De tăiat cea veche e simplu, problema e cum o mufez pe cea nouă căci ea va fi cu vreo 10-12 cm mai lungă decât bucata tăiată, atât sus cât și jos va fi mai lungă cu 5-6 cm pentru mufare, problema e cum o încadrez în locul celeilalte ? Voi folosi țeavă gri sau portocalie cu mufare pe garnitură. Care ar fi soluția ? Trebuie să spun că nu vreau să folosesc o mufă căci aș avea la un capăt o mufare în contra-apă. Mulțumesc De ce vrei sa inlocuiesti teava? Link spre comentariu
trasorv Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 Acum 6 ore, GEO 53 BN a spus: Tevile din PVC cu mufa lisa sint folosite pentru instalatii de apa menajera si care se lipesc. Vezi ca tevile din PVC folosite la instalatii in aer liber, dupa un timp,incep sa se degradeze(devin casante) datorita razelor ultraviolete. Cu toate ca in procesul de fabricatie sint folosite materiale care fac ,ca tevile din PVC sa se degradeze,devenind casante. Cind tevile incep sa se degradeaze acestea se decoloreaza devenind albe, murdar. Este indicat a le folosi doar la instalatii de scurgere, ingropate in pamint ,beton. Tevile din PP e indicat a se folosi doar la instalatii interioare ferite de radiatiile ultraviolete. Stiu asta pentru ca am lucrat o perioada destul de lunga intr-o firma care procesa mase plastice, PVC,PP, PE, PPR. Păi de unde ultraviolete în holul apartamentului ? În rest am reținut informațiile , mulțumesc Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 (editat) Acum 13 minute, trasorv a spus: Păi de unde ultraviolete în holul apartamentului ? În rest am reținut informațiile , mulțumesc Da, ai dreptate! Scuze! M-am bagat si eu in seama, fara sa ma gindesc ca voi ''inoportuna'' pe cineva! Editat Februarie 28, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
trasorv Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 Acum 1 minut, GEO 53 BN a spus: Da, ai dreptate! Scuze! M-am bagat si eu in seama! Eeee nici chiar așa, mi-ai dat informații foarte interesante, este ceea ce aștept când pun o întrebare aici. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Totusi, de ce doriti sa inlocuiti teava existenta?? Actulmente NU MAI locuiesc in apartament de bloc cu pluviala (acoperis tip terasa plana), dar am locuit in asa ceva. Pluviala era amplasata intr-o debara de 0,8 x 0,8m, amenajata ca <debara cuier>, dar nu m-a deranjat niciodata altfel decat ca se auzea apa curgand prin ea cand ploua.... Link spre comentariu
trasorv Postat Martie 7, 2019 Autor Partajează Postat Martie 7, 2019 La 01.03.2019 la 20:14, blazeu a spus: Totusi, de ce doriti sa inlocuiti teava existenta?? Actulmente NU MAI locuiesc in apartament de bloc cu pluviala (acoperis tip terasa plana), dar am locuit in asa ceva. Pluviala era amplasata intr-o debara de 0,8 x 0,8m, amenajata ca <debara cuier>, dar nu m-a deranjat niciodata altfel decat ca se auzea apa curgand prin ea cand ploua.... Păi domnule ,de ce credeți că ar vrea cineva să înlocuiască țeava de apă pluvială ? De ce credeți că s-ar lega cineva la cap dacă nu îl doare ? Sunt sigur că găsiți și singur unul dintre motive ...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum