Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puieti plop

daniels

Postări Recomandate

Dar astia nu cresc unde vrei si unde nu vrei? Chiar sunt incapatanati. Am si eu unul in curte, vreo 3 ani l-am taiat cu motocultorul, in al patrulea am cedat psihic si l-am lasat sa creasca. Dupa vreo 2 ani are vreo 2 metri. O sa imi pun un foisor la umbra lui.

Link spre comentariu

La vijelia asta am vazut un plop de vreo 20m cazut la pamant. Nu va complicati cu plopii pe langa casa...se rup foarte repede.

Un vecin a facut cerere la primarie pentru taierea plopului din fata casei...ii era frica sa nu-i distruga casa. Si avea dreptate....e periculos.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, daniels a spus:

Am un teren semi-mlastinos de 3000mp. As pune niste plop, in cativa ani creste si il folosesc la foc.

Plopul este mare amator de umiditate, crescind ca ''fat frumos'' din poveste,  ''intr-un an cit altii-nzece''.

Este numai bun pentru terenurile mlastinoase. Vezi ca are ''prostul obicei'' de a-si imprastia radacinile  in toate directiile, din ele iesind mladite,care, daca nu sint taiate, vor deveni copaci.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Lemnul de plop numai de foc nu e...caldura dau lemnele "tari"-fagul, stejarul, etc.Lemnul de plop se usuca greu, fasaie in foc, lasa multa cenusa si da caldura putina.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Spitfire a spus:

Lemnul de plop numai de foc nu e...caldura dau lemnele "tari"-fagul, stejarul, etc.Lemnul de plop se usuca greu, fasaie in foc, lasa multa cenusa si da caldura putina.

Plopul uscat arde foarte, foarte bine. Nu face jar, dar arde bine. Aprind focul cu aschii de plop uscate. Intradevar, lemnul de plop ud nu e bun pentru foc.

Daca e sa ne raportam la kg (nu la mc) cred ca lemnul de plop uscat are o putere calorica buna.

Link spre comentariu

Mai exact asta e locatia. E vorba de o casa de la bunicii sotiei. Intr-o parte a soselei e casa , in partea cealalta a soselei e terenul pe care vreu sa pun plop. Terenul e in sat in fata casei.  Diferenta de nivel este de circa 6-7m.

plop.jpgcapital one atm locations

Acolo mai am plop pe margini si am mai taiat. Salcia energetica nu e potrivita pentru mine, trebuie masina de recoltat si de facut peleti.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Pentru a putea fi folosita pentru incalzire,salcia trebuie tocata si brichetata. Ca sa fii independent(eneregtic) trebuie sa ai o suprafata de teren suficient de mare,incit brichetele sa-ti ajunga o perioada lunga de timp. Terenul trebuie bine lucrat. Salcia nu creste chiar  oriunde,trebuind sa aiba apa suficienta pentru a creste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări