daniels Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 Stie cuneva o pepiniera de unde pot lua puieti de plop? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 Uite aici! Pepiniera Montana Loc. Carei jud. Satu Mare cod.445100, telefon 0723.568.151, 0769.005.589 e-mail: [email protected] Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 Dar astia nu cresc unde vrei si unde nu vrei? Chiar sunt incapatanati. Am si eu unul in curte, vreo 3 ani l-am taiat cu motocultorul, in al patrulea am cedat psihic si l-am lasat sa creasca. Dupa vreo 2 ani are vreo 2 metri. O sa imi pun un foisor la umbra lui. Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 La vijelia asta am vazut un plop de vreo 20m cazut la pamant. Nu va complicati cu plopii pe langa casa...se rup foarte repede. Un vecin a facut cerere la primarie pentru taierea plopului din fata casei...ii era frica sa nu-i distruga casa. Si avea dreptate....e periculos. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 26, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2019 Am un teren semi-mlastinos de 3000mp. As pune niste plop, in cativa ani creste si il folosesc la foc. Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 Asta-i alta treaba....e ok.....initial ma gandisem ca vreti sa-i puneti pe langa casa. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Acum 8 ore, daniels a spus: Am un teren semi-mlastinos de 3000mp. As pune niste plop, in cativa ani creste si il folosesc la foc. Plopul este mare amator de umiditate, crescind ca ''fat frumos'' din poveste, ''intr-un an cit altii-nzece''. Este numai bun pentru terenurile mlastinoase. Vezi ca are ''prostul obicei'' de a-si imprastia radacinile in toate directiile, din ele iesind mladite,care, daca nu sint taiate, vor deveni copaci. Editat Februarie 27, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Lemnul de plop numai de foc nu e...caldura dau lemnele "tari"-fagul, stejarul, etc.Lemnul de plop se usuca greu, fasaie in foc, lasa multa cenusa si da caldura putina. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Din pacate, lemnul de plop este de calitate inferioara. Din lemnul de plop sa pot face scinduri pentru gospodarie. Scindurile din plop nu crapa, lemnul fiind relativ moale,cîlțos. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 Acum 19 minute, Spitfire a spus: Lemnul de plop numai de foc nu e...caldura dau lemnele "tari"-fagul, stejarul, etc.Lemnul de plop se usuca greu, fasaie in foc, lasa multa cenusa si da caldura putina. Plopul uscat arde foarte, foarte bine. Nu face jar, dar arde bine. Aprind focul cu aschii de plop uscate. Intradevar, lemnul de plop ud nu e bun pentru foc. Daca e sa ne raportam la kg (nu la mc) cred ca lemnul de plop uscat are o putere calorica buna. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Incearca cu salcie energetica http://www.kwg.ro/ro/salcia-energetica/ Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Mai exact asta e locatia. E vorba de o casa de la bunicii sotiei. Intr-o parte a soselei e casa , in partea cealalta a soselei e terenul pe care vreu sa pun plop. Terenul e in sat in fata casei. Diferenta de nivel este de circa 6-7m. capital one atm locations Acolo mai am plop pe margini si am mai taiat. Salcia energetica nu e potrivita pentru mine, trebuie masina de recoltat si de facut peleti. Editat Februarie 27, 2019 de daniels Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Pentru a putea fi folosita pentru incalzire,salcia trebuie tocata si brichetata. Ca sa fii independent(eneregtic) trebuie sa ai o suprafata de teren suficient de mare,incit brichetele sa-ti ajunga o perioada lunga de timp. Terenul trebuie bine lucrat. Salcia nu creste chiar oriunde,trebuind sa aiba apa suficienta pentru a creste. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Nu`i chiar rau, doar ca`i usor si ocupa volum mare. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Interesant, se pare ca diferentele calorice intre soiuri de lem sunt mult mai mici decat se crede, dar difera umiditatea specifica fiecarui soi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum