Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare tensiune ieșire SMPS

claw

Postări Recomandate

Salutare dragi colegi! În primul rand, cer scuze dacă nu am postat unde trebuie, sunt nou pe această secțiune. 

În al doilea rand, țin sa precizez ca experienta mea cu sursele în comutație nu e una tocmai bogata. 

Am mai construit convertoare DC-DC (auto), reparat unele surse, dar acum m-am lovit de această sursă în comutație căreia as vrea sa îi modific tensiunea de alimentare și anume sa ajung undeva pe la +/-70Vcc sau chiar puțin mai sus. 

Problema e ca nu știu de unde sa încep sau cu ce sa încep. 

M-am gândit prima dată să descopăr traseul de feedback, dar aceasta e mult mai complicat față de ce știam eu. 

Sau sa rebobinez traful... Dar orice ar fi tot trebuie sa las o înfășurare de 27V pentru feedback. 

Menționez ca am cumpărat-o din târg cu suma de 35 RON. Deci pierderea e nesemnificativă. 

Un sfat din partea dvs m-ar ajuta foarte mult, orice idee sau îndrumare. 

Va mulțumesc. 

20190226-000812.jpg

20190226-000856.jpg

20190226-000920.jpg

20190226-000951.jpg

20190226-001047.jpg

20190226-001120.jpg

20190226-001129.jpg

Editat de claw
Am pus poze.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu ai specificat clar, ce tensiuni scoate sursa acum ?  Dacă scoate 27V e imposibil s-o faci să scoată 70V la același curent maxim. Cumpără o sursă care scoate cât vrei, las-o pe asta pentru altceva...e păcat de așa sursă să-ți bați joc de ea.

Editat de validae
Link spre comentariu

Salutare. Pana acum nu am adus nicio modificare sursei. Tensiunea de ieșire e 27.2Vcc. 

Am deschis acest topic de dragul de a experimenta sub îndrumarea dvs..

Ma tot gândesc ca ar trebui sa rebobinez taraful. 

Acum, secundarul e bobinat cu 2 infasurari de 27.2V(iar fiecare e constituit din 3-4 lițe) . M-am gândit la 2 variante :

1.Sa dau afara una din infasurari, iar pe cealaltă sa o las la locul ei, eventual sa mai scot 1-2 sârme din ea și după sa bobinez în continuare cât am nevoie. 

2.Sa las o singura liță de la o înfășurare pentru feedback și separat sa îmi bobinez eu alte 2 secundare cu tensiunea pe care o vreau. 

@validae am luat în calcul și pierderea de curent.In funcție de cum am loc pe traf pun mai multe sârme în paralel. 

Eu vreau sa vad întâi dacă merge. 

Link spre comentariu

Chiar dacă ați putea rebobina traful, trebuie schimbat și tranzistorul de comandă cu unul mai puternic, trebuie schimbate diodele redresoare și condensatorii de filtraj conform noii tensiuni, modificat circuitul de feedback pentru stabilizarea noii tensiuni.După ce ai pus poze, am văzut la ce nivel tehnic e sursa aia, numai dacă ai ani de zile de experiență ca inginer electronist ai putea avea curajul să intervii acolo sperând că n-o faci praf......iar în cazul tău, nu m-aș aventura la mai mult decât a sufla praful din ea.

Editat de validae
Link spre comentariu

Aaaaa, am ratat poza cu puterea data. 

In orice caz, un artificiu asa la plezneala, ar fi sa lasi bobinajul ala asa cum e si apoi, peste el sa bobinezi cu doua infasurari in paralel prin tatonare pana ajungi la tensiunea dorita, dar asta numai in cazul in care ti-ar permite carcasa, cea ce nu prea e cazul.

Un alt artificiu, tot la pezneala, (si nu stiu cat de bun ar fi si asta) e, sa bobinezi un alt transformator cu tensiunile care iti trebuie tie si poi sa pui primarul in paralel cu primarul transformatorului original al sursei. Din secundarul trafului bobinat vii cu alta punte si filtraj, lasi in pace ce e original pe placa.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Cam asta aș vrea să fac, cum ai scris în ultima parte, doar ca tensiunea dorita de mine sa fie pe același traf. Daca aveam spațiu suficient nu mai dădeam afara din infasurari și sârme. Dar asa am zis sa las referință pt feedback o sarmă, totodată dând afară din infasurari îmi disponibilizez spațiu pe traf. Cam asta e ideea. 

Ma bag sa dau traful jos. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări