vergil Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) De unde pot comanda acest tip de LED, pentru aceasta lanterna de aici , http://www.tactical-...model-8006.html Aici este data alt tip de lanterna , dar se spune ce fel de led este . https://www.emag.ro/...0/pd/DKR17SBBM/ Am cateva bucati de reparat si toate sufera de led defect , si poate ar merita sa fie reparate , numai sa gasesc led-uri . Am cautat pe net , dar unde am ajuns , ba „nu sant pe stoc” , sau , „sa fiu anuntat cand apar pe stoc”. Nu m-ar deranja sa fie si pe suport pcb . Poate dv santeti mai dibaci . Editat Februarie 24, 2019 de vergil Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 In primul rand era bine sa mentionezi ca ai mai abordat intr-un topic subiectul: https://www.elforum.info/topic/136543-led-ptr-lanterna-cu-acumulator/?tab=comments#comment-1758341 Nu cred ca este politicos sa umbli cu jumatati de masura in ce priveste informatiile furnizate - asta daca doresti sa fii ajutat. Parerea mea este ca orice reparatie nu se justifica, pentru ca si urmatorul led va "crapa". Din ce am vazut in subiectul initial (unde nici nu am considerat ca merita sa intervin) nu parea ca exista limitare in curent pentru ca nu sunt piesele care sa faca asa-ceva. Probabil ca exista ceva "dozare" de energie tip PWM dar curentul nu pare limitat deloc, decat de rezistenta interna a acumulatorului si a pierderilor pe traseu. In plus sa racesti un led de 15W intr-o incinta care pare ermetica nu este joaca, posibil ca defectarea sa fie termica, de asemenea. Mi-este indiferent ca lanterna aia o fi facuta de Fluke / Tesla sau Apple, dar la prima vedere pare foarte prost gandita/dimensionata. Asa ca daca doresti sa repari respectivele lanterne eu iti sugerez sa raspunzi la intrebarile rational de pus: - iti trebuie puterea respectiva? - cum se racesc ledurile alea... cat este rational sa pui in carcasa respectiva? - esti dispus sa dotezi ansamblul cu un driver adevarat? Macar asta, apoi continuam discutia - daca doresti, si daca chiar crezi ca pui sfaturile in practica, altfel pierdem cu totii timpul. Ca parere personala: - daca iti place carcasa si optica, posibil sa merite pastrate - eu in primul rand dupa eventuala decizie de pastrare a caroseriei m-as interesa de schimbarea acumulatorului cu li-ion... desigur ca este ceva subiectiv. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Lanterna din topicul acela nu cred că are cum să aibă un led de 15W, iar dacă ar specifica ce capacitate are acumulatorul lanternei (Tensiunea e de 4V) ar fi mai relevant...eu cred că are 1W și maximum 3W, deși e greu de crezut după dimensiunea radiatorului. Editat Februarie 24, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 Sunt Watti chinezesti in ea. In capsula aia e greu de crezut ca se dezvolta acea putere. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 Poți comanda de la TME leduri albe Cree XP-L de 1W, din țară nu cred că vei găsi mai ieftine.Dar cred că poți lua în seamă și montarea unor chinezării de 1W în capsulă ceva mai mare, dacă oglinda lanternei permite...eu am schimbat la o lanternă Bosch ledul cu o chinezărie și posesorul a fost mulțumit de lumină. Link spre comentariu
vergil Postat Februarie 24, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Domnule @Dxxx , cine imi opreste dreptul la o a doua opinie ? În acel topic am abordat altfel problema . Raspunzand la intrebarile dv , cum explicati ca aceste lanterne au functionat la greu de aproximativ 5 ani ?Nu pot spune unde si cum , nu am voie . Dv nu santeti deloc politicos . Am deschis alt topic despre altceva , nu sa dau socoteala . Oare cei care le-au facut chiar au fost niste prosti , au facut acele lanterne ca sa se afle in treaba , sa le cumpere alti prosti ? Oare de ce or fi functionat atat timp ? Nu cred ca este cazul sa abordez eu ce si cum functioneaza acele lanterne . Cei care le- au facut stiu mai bine . Eu aveam nevoie sa fac rost de componente (cum????) , sa le pot repara , nu sa reinventez roata , ca de , asa este romănul . Repară tot ce poate . Daca se poate repara . @Validae , apreciez ajutorul dv , dar 1W este prea putin . Acele lanterne , la o distanta de 250m , lumineaza de numa numa , de necrezut (nu 500m cum zice producatorul , acolo e ceva mai slaba iluminarea ) . Cu 1w , personal nu cred ca se poate obtine asa ceva . Poate ca sant led-uri directionele ? . Si da , acumulatorul este cu plumb , 4,4V /8A. Si culmea , dupa atata vreme este foarte bun . Nici macar nu da sa se descarce pe o sarcina cu bec de far de masina , timp de 30secunde . Regulatorul de curent constant existent , scoate 2,9V , masurat cu aparatul de masura . Curent nu am masurat , si nu cred ca trebuie sa masor , fiindca sant componente dedicate . Led-urile respective , cel putin din datele tehnice publicate , au o alimentare de 2,8/3,2V , la puterea data de producator 10/15W . Daca e minciuna , asta e . @director , aveti vreo comparatie ptr acesti W ? chinezesti/romananesti , sau alta natie ? sa stim si noi . Editat Februarie 24, 2019 de vergil Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 8 hours ago, vergil said: De unde pot comanda acest tip de LED, pentru aceasta lanterna de aici , http://www.tactical-...model-8006.html Aici este data alt tip de lanterna , dar se spune ce fel de led este . https://www.emag.ro/...0/pd/DKR17SBBM/ Poți încerca la Zexstar.com Se pare că au XM-L2. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Nu ti-am ingradit nici un drept... doar ti-am explicat cum se procedeaza POLITICOS fata de cei ce te pot ajuta. Acum sunt in fata intrebarii daca mai merita sa mai spun ceva... mai ales atunci cand este clar ca nu doresti sugestii constructive: - " Cei care le- au facut stiu mai bine " - " Nu cred ca este cazul sa abordez eu ce si cum functioneaza acele lanterne " Dupa care continui cu alte afirmatii PUTRNICE: - " Regulatorul de curent constant existent , scoate 2,9V " - " Curent nu am masurat , si nu cred ca trebuie sa masor " - " Led-urile respective , cel putin din datele tehnice publicate , au o alimentare de 2,8/3,2V " Pentru orice afirmatii de acest gen eu inchid topicuri. Pentru ca trebuie mai intai sa stii ce este curentul constant, inainte de a posta aici. Ledul se alimenteaza in curent constant. Un regulator de curent constat scoate o valoare de intensitate, aia de se masoara in A (Amperi... nici un caz V=Volti). Desigur ca trebuie masurat exact acel curent. Un led nu are nici "o tensiune" - care sa fie utila in alimentarea lui. Are un interval de tensiuni intre care se inscrie Vf in functie de curentul fortat de driver + temperatura jonctiunii. Ma rog, mai multe in topicul pentru incepatori, cu nelamuriri, topic fixat (pinned). Nu am nimic personal cu cine genereaza un topic pe care il inchid, am insa grija ca un incepator sa nu invete dintr-un astfel de topic ca poate sa "dea" o anumita tensiune la care "merge" ledul, notiuni total contrare realitatii. Ledul nu este vechiul bec, care are specificata o tensiune, nu imperechezi tensiunea aceea cu cea a bateriei, nimic nu merge in aceasta maniera la leduri. Editat Februarie 24, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Am mutat topicul la Discuții diverse. Cum spuneam, eu nu prea cred că acel led are chiar 15W, nu numai din cauza radiatorului foarte mic și care nu ar face față unei asemenea puteri, ci și faptului că regulatorul liniar cu care e prevăzută lanterna nu cred că ar suporta un curent de peste 4A...... Eu zic că un led de 3W ar face față foarte bine acolo.Ca să te convingi, pune de probă un led sau mai multe în paralel (ca să nu riști să le arzi) și măsoară curentul dat de sursă.Astfel știi ce putere are ledul potrivit acolo.... Editat Februarie 24, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 Watti chinezesti sunt un pic mai mici si mai galbeni. Acum lasand gluma, la tensiunea aia, ca sa ai puterea declarata iti trebuie cam 5A prin led. Eu nu am vazut asa ceva. Daca nu am vazut nu inseamna ca nu exista. Pana sa postez, s-a inchis. Profit acum, ramasese textul in editor. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 24, 2019 Partajează Postat Februarie 24, 2019 Multumesc lui Validae pentru mutare. Nu vreau sa mai zic nimic despre notiunile de baza in alimentarea ledurilor, si nici nu vreau sa dau vreo solutie buna, atat timp cat nu se doreste deloc corectarea celor gresite, ci numai reparare... Mie imi pare ca limitarea curentului nu se face decat prin rezistente "parazitare" si cred ca dimmingul este PWM. Asta in lipsa unor masuratori si unei inregistrari oscilografice... Insa: - posibil ca sa fie led XML. Mai ales daca presupunerea mea este exacta, probabil ca s-a dorit utilizarea unui led care sa reziste la 3A, in speranta ca ceva va limita la aceasta valoare, incat sa nu fie distructiv. - din ce am reactualizat acum (dupa o perioada cand astfel de leduri erau varf de lance... pur si simplu au devenit neinteresante in fata unor alternative si mai bune si mult mai ieftine) in gama XM-L nu exista ceva peste 3A, deci puterea maxima nu poate sa treaca de 10W (vorbesc de cele cu o jonctiune). Deci cred ca 15W este o gogorita. De marketing. Si de chinezism. - oricum curentul RECOMANDAT pentru XM-L este numai 700mA, deci 2W Uite ca exista ceva disponibil imediat: https://www.tme.eu/ro/details/xmlbwt-bin042/diode-led-de-putere-albe-emiter/cree/xmlbwt-02-0000-000lt30e6/ Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2019 Partajează Postat Februarie 25, 2019 În poza de pe topicul cu lanterna, scrie clar pe placă T6 XPE Puterea necesară pentru led o poți afla exact măsurând curentul dat de sursa de curent constant la puterea maximă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2019 Partajează Postat Februarie 25, 2019 Sunt lanterne care au 10 W si sunt mai mici si alimentate cu 18650 . Exemplu XTAR B20 . Pentru necredincosi pot face foto cu curentul consumat la putere maxima 2,5A la 3,9-4V . Cauta Xml U2 .Revin cu link acum sunt pe mobil . Link spre comentariu
vergil Postat Februarie 25, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2019 (editat) Multumesc @validae , pentru mentinerea topicului in viata . Și iata ca se mai gasesc si altii (acea a doua opinie de care faceam vb) care au intalnit ce am intalnit eu . Intre regulatorul de curent constant si led ,sant 3 tz mosfet n-ch , in paralel , care suporta fiecare 2,5A fiecare . Sant notati ca smd cu A2SHB = SI2302DS . De ce oare era nevoie de atati amperi pentru un singur Wat? @Dxxx , vedeti ca se poate da o mana de ajutor si fara sa fim radicali? Eu am borfait catalogul de la tme (ca de altfel multe cataloage de pe alte siteuri ) , dar uite ca nu am dat de el . Și iata ca a mai vazut și altcineva o lanterna cu led de 10W , @razvan-l1 . Așa ca eu nu am cerut ceva despre ceva ,care nu exista . Apropo de radiator . LED-ul . Este montat pe o placuta , metalica, care face corp comun cu oglinda lanternei care este tot metalica . Asa ca temperatura se distribuie catre acea pîlnie/oglinda . LED-uri montate pe banda metalica de cupru (asta ptr racire buna) , am gasit la benzile de backlight al unui tv Samsung . Ingenios realizat . Editat Februarie 25, 2019 de vergil Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2019 Partajează Postat Februarie 25, 2019 (editat) Posed personal un exemplar B20 si pot sa sa spun ca face exact ce scrie producatorul in descriere . O folosesc de cativa ani buni si num am nimic de reprosat . Caut linkurile si revin . Aici AVEAU , momentan vad ca nu sunt : https://www.lanterneled.ro/28-componente Asta era altul, dar vad ca tot out stock : https://www.lumitronix.com/en_gb/cree-xm-l-u2-smd-led-280lm-6000k-cri-80-68606.html Iar asta e pentru necredinciosi :https://www.lanterneled.ro/led-uri-i-module-led/163-modul-led-cree-xm-l-t6-800-lumeni-1-mod.html Editat Februarie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate