Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor CC 12-24v 200-500w

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vera

3

• ianosh

2

• lorik199

2

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Alternatorul auto necesită o turație mare pentru a avea randamentul scontat, pe mașină fiind rotit la peste 1000 rpm chiar și în relanti.....

Cea mai eficientă soluție la turații joase este generatorul fără miez magnetic, fiindcă nu are cuplu rezistent din cauza forței de atracție dintre magneți și miez..

Editat de validae
Link spre comentariu
15 hours ago, QQme said:

Am cam 5 motoare ce ar corespunde :2 x200W vent. auto, 1x250W servodirectie, 1x 250W 24V bikelectric,1x400W 12Vvent .auto..preturi 50-120 lei

Vedeți MP

Link spre comentariu
Acum 20 ore, QQme a spus:

Am cam 5 motoare ce ar corespunde :2 x200W vent. auto, 1x250W servodirectie, 1x 250W 24V bikelectric,1x400W 12Vvent .auto..preturi 50-120 lei

se poate niste poze si preturi pt fiecare ?

multumesc!

Link spre comentariu

"Pe motiv ca acolo trebuie de 3 ori turatia motorului.(Banuiesc)"-oare ?

Alternatorul poate genera curent si la 800-1000 rot/min (initiatorul a cerut max. 5000rot/min).

PLUS ca un alternator bun consuma circa 2  cai putere din puterea motorului .(trebuie forta mare )-?????

Un alternator bun are randament mare si "haleste" caii-putere functie de sarcina (exceptand pierderile prin frecarile inerente si ventilatie care apar si la alte tipuri de generatoare).

Alternatoarele de Dacie au peste 500W.

Acum multi ani se discuta despre inlocuirea excitatiei cu bobina cu una cu magneti. Cineva a scos bobina si in locul ei a pus 2 magneti (rotunzi, de difuzor) si spunea ca functioneaza perfect (nu mai stiu la ce turatie).

Am propus ac. varianta deoarece este cea mai ieftina, nu necesita turatie constanta, tensiunea se regleaza f usor, etc.

Initiatorul topicului alege varianta cea mai avantajoasa lui.

Spor

Editat de vera
Link spre comentariu

Multumesc de răspunsuri,  acest motor vreau sa-l folosesc ca generator împreună cu un motor termic de la o cositoare cu fir ce are în jur de 0.9cp, de aceea a cam sărit alternatorul din calcul,  pentru că are nevoie de mai multă putere. Utilizarea acestui ansamblu v-a fi pentru ieșiri în natură,  sa am o sursă de iluminat cu câteva becuri. 

Link spre comentariu

In jur de 0,9CP, avea motorul cand era nou. Acum ???

0,9x736=662,4W (in cel mai bun caz).

La ac. putere gasiti alternatoare de 12V, cu atat mai mult de 24V.

Scuza ca insist cu ac. varianta, dar cred ca este cea mai economica, redusa ca dimensiuni si greutate, etc. Normal ca nu este perfecta, exista si alte variante, dar pretul.....?

Spor

Editat de vera
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări