simson Postat Noiembrie 5, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Utilitatea driverului s-a dovedit a fi din ce in ce mai util, cel putin ptr. mine , asa ca m-am hotarat sa fac altul mai performant capabil la 100Veff si sa conduca tuburi care intra in curenti de grila.Pe timpul testelor am realizat ca nu e chiar usor, simplu sa obtin 100Vef asa ca am redus stacheta la 80V ceea ce prezint. Se poate observa ca nu am folosit piese extravagante doar cele avute prin sertar binenteles atent verificate, si totusi am obtinut performante.Cadere insesizabila intre 2o si 30000Hz THD sub 1% la 1,2kHz simetrie perfecta masurat cu voltmetru de audiofrecventa in toata banda amintita.Etajul de alimentare este mai complicat decat driverul din cauza multor tensiuni, al cuplajului direct rezultand stabilizarea tensiunilor. Link spre comentariu
KISS Postat Noiembrie 5, 2021 Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Te complici inutil.....era mult mai simplu un traf interstage cu secundare bifilare simetrice. Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 5, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Acum 38 minute, KISS a spus: Te complici inutil.....era mult mai simplu un traf interstage cu secundare bifilare simetrice. Pai un traf interstage liniar pe 20Hz-30kHz este mult mai greu si costisitor, cel putin ptr. mine. Macar miez amorf sau nano iar bobinajul bifilar alt chin.Deci... Link spre comentariu
KISS Postat Noiembrie 5, 2021 Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Nu e greu sa bobinezi bifilar sau trifilar, pui doar un suport, sau doua, in plus pe masina de bobinat. Avantajele bifilarului sunt in schimb enorme, nu de fraieri aia de la McIntosh isi fac trafurile multifilar. Traful se calculeaza ca orice traf de iesire, numai ca secundarul se alege pentru tensiunea dorita. Nu-ti trebuie neaparat miez amorf, merge excelent si pe E+I, doar ca trebuie sa folosesti un miez mare ca sa coboare jos sub 20Hz. Raspunsul la inalte il faci din interleave si izolatie. Poate iti aduci aminte de driverul lui Marius Popa, primar de 8 Ohmi, atacat de un amplificator cu siliciu si secundar de 100Vef si sarma de 0,4...capabil sa duca orice tub in A2, indiferent de curentul de grila. Un fel de traf de iesire conectat invers. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Bună realizare Simson. Evident în buclă închisă un transformator de cuplaj intre etaje(A2 ,AB2) lasă de dorit din motive lesne de înțeles (evoluția fazei la capetele benzi). Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Referitor la bobinajul bifilar, era o discutie referitoare la izolatia din email, că ar fi cam precară, exista teama ca strapunge la 400-500V. Eu am testat cu fir de 0,4, bifilar, torsadat aproximativ 3 spire pe cm, la aproximativ 1200V. Era o instalatie prmitivă care verifica izolatia cizmelor de cauciuc folosite de electricieni. In aer, la 1200V, nici o indicatie pe miliampermetru. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 19, 2021 Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 Contează și tipul izolației, dacă era ET1 sau ET2. Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 19, 2021 Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 (editat) La 05.11.2021 la 21:59, KISS a spus: Nu e greu sa bobinezi bifilar sau trifilar, pui doar un suport, sau doua, in plus pe masina de bobinat. Avantajele bifilarului sunt in schimb enorme, nu de fraieri aia de la McIntosh isi fac trafurile multifilar. Traful se calculeaza ca orice traf de iesire, numai ca secundarul se alege pentru tensiunea dorita. Nu-ti trebuie neaparat miez amorf, merge excelent si pe E+I, doar ca trebuie sa folosesti un miez mare ca sa coboare jos sub 20Hz. Raspunsul la inalte il faci din interleave si izolatie. Poate iti aduci aminte de driverul lui Marius Popa, primar de 8 Ohmi, atacat de un amplificator cu siliciu si secundar de 100Vef si sarma de 0,4...capabil sa duca orice tub in A2, indiferent de curentul de grila. Un fel de traf de iesire conectat invers. Sa zicem ca reusim sa bobinam si trifilar. Cele trei fire nu se conecteaza in paralel, din ce am observat in filmulete McIntosh foloseste fire colorate diferit si nu vad ce s-ar obtine daca ar fi legate in paralel. Se poate sa ne oferiti un indiciu despre cum ar trebui sa arate interleaving-ul? Editat Noiembrie 19, 2021 de saptemari Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 19, 2021 Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 La 05.11.2021 la 20:28, simson a spus: Pai un traf interstage liniar pe 20Hz-30kHz este mult mai greu si costisitor, cel putin ptr. mine. Macar miez amorf sau nano iar bobinajul bifilar alt chin.Deci... Totusi, daca e de interes, https://www.hammfg.com/electronics/transformers/audio/126 Costa 43 de euro bucata plus transportul la un magazin din Europa si eu cred ca performantele sunt bune daca ne luam dupa datasheet Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 19, 2021 Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 Legat de performante, depinde pe cine intrebi. Sunt colegi pentru, dar si contra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum