Vizitator Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Logic driverul este comandat de un generator de semnal ce are un reglaj de nivel iar daca tensiunile de negativare egale nu stabilesc echilibrul tuburilor inseamna ca pur si simplu tuburile nu corespund conditilor de simetrizare Link spre comentariu
simson Postat Martie 24, 2019 Autor Partajează Postat Martie 24, 2019 13 hours ago, popa marius said: Logic driverul este comandat de un generator de semnal ce are un reglaj de nivel iar daca tensiunile de negativare egale nu stabilesc echilibrul tuburilor inseamna ca pur si simplu tuburile nu corespund conditilor de simetrizare Da, asa este,generatorul are reglaj de nivel si din noroc si CD Player-ul are, doar totusi nu ar strica unul si la driver. Am 10buc 6C19P voi incerca sa le imperechez. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 (editat) De ce Raa 1k2 pentru push-pull 6С19П ?!, or fi triode dar cu un Raa așa mic pare greșit. (de la distanță pare a fi necesar 6k anod-anod sau ușor mai mult pentru etajul final PP/6С19П /Ua 220V) Mă miră cum ai obținut 8W în sarcină pentru Raa 1k2, posibil precizare greșită 1k2. Pentru Raa 6k plauzibil 8W în sarcină la ieșire, pentru Raa 1k2 mă îndoiesc. PS din negativare(-81V) și atac(54Vef) 6С19П lucrează fără curent de grilă (vârfurile din atac mențin gc în regim negativ în raport cu catodul) Editat Martie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 24, 2019 Autor Partajează Postat Martie 24, 2019 Masuratorile postate de mine sunt reale, insa posibil sa aveti dreptate ptr.Raa...voi verifica traful de iesire pe care l-am luat din sertar cu convingerea Raa=1,2k. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 (editat) Măsurători reale probabil mai puțin reală precizarea anod-anod 1k2 ( PP-6С19П) . Nu stică să verifici. Și pentru 5K anod-anod ( PP-6С19П) ar fi cumva. (1k2 nu pare posibil/credibil) Editat Martie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 (editat) Cateva propuneri de PSF-uri dar si de Raa: Toate graficele sunt trasate pentru etaj final in PP cu tubul 6C19P FARA NFB !!! Editat Martie 24, 2019 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
simson Postat Martie 24, 2019 Autor Partajează Postat Martie 24, 2019 Traful de iesire are Raa=1230ohmi+60ohmi Rcc.Conform schitei am masurat 8Veff pe sarcina de 8 ohmi sinus nelimitat cu voltmetru de audiofrecventa.Din curiozitate am modificat sarcina rezistiva la 16 ohmi ptr. care la acelasi nivel de intrare am obtinut 9Vef sinus nelimitat la curent anodic mai mic 60mA dar si Raa marit la 2,4k.In poza multimetrul audio este pe scala 10V ca, din pacate nu mi-a intrat in cliseu si osciloscopul cu sinusul nelimitat. Vazand PSF-urile postate de colegul Lazaroiu, i-mi dau seama ca in PSF-ul ales in proiectul meu, tuburile nu vor avea viata lunga. Pentru aceste trafuri de iesire cu Raa=1,2K s-ar potrivi mai bine tuburile 6N13C Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 (editat) Ai determinat raportul de transformare OT ?, poți afirma că sarcina de 8Ω dispusă în secundar reflectată ajunge aprox. 1k2 anod-anod ?! Dumneata precizezi negativare gc -81V și un atac gc 54Vef sinus (în schemă) corect ? Să ne uităm pe un grafic 6С19П (evident putem să aleg Ua_min 70V fără probleme) Ce valori ai pentru Ua_min și ia_max când Raa=1K2 ?! Poți preciza Raa pentru situația din imaginea dată ? PS injectează 6,3Vac în secundar OT și măsoară la bornele anod-anod tensiunea ac (astfel putem aproxima Raa), evident tuburile finale scoase din soclu. Editat Martie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 24, 2019 Autor Partajează Postat Martie 24, 2019 Raportul de transformare A=12,4 ; A=Up/Us ; A=76,9/6,2=12,4 ;12,4^2x8=1230 ohmi.Incerc o dreapta de sarcina ptr. acest caz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 (editat) Aștept să văd cum arată dreapta de sarcină corespunzătoare Raa 1K23, în special aștept să văd valoarea ia_max (vârful de curent) când Raa=1k23 și în sarcină la ieșire se dezvoltă 8W. Desigur se poate dezvolta un raționament pentru ia_max știm deja valoarea sarcini din secundar 8Ω puterea 8W raportul de transformare 12,4 forma de undă sinus. Editat Martie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 Cam asa arata parametrii dinamici pentru tuburile 6C19P in PP cu Raa de 1200 ohmi,grafic extins pe axa curentului anodic pentru o definitie mai buna: Link spre comentariu
simson Postat Martie 25, 2019 Autor Partajează Postat Martie 25, 2019 Da, don Lazaroiu, multumesc ca m-ati scos din incurcatura...era necesar extinderea axei curentului anodic.Eu cu liniarul deja iesisem de pe foaie. Este de admirat rezistenta acestui tub.Stiind ca depasesc Pda la 8W/8 Ohmi, am urmarit anodul, dar nu am observat sa fie inrosit.Merita lucrat cu acest tub, mai ales ca si sunetul este foarte dinamic.Acum trebuie ales Raa optim cu cel mai bun raport P/THD de pe PSF urile oferite de dvs. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2019 Partajează Postat Martie 25, 2019 (editat) Ai mai jos o dreaptă de sarcină relativ "agresivă" pentru un atac gc-6С19П 54Vef_sinus...,se poate obține 10W secundar sarcină. (există ceva notații ia_max, Ua_min, Ua_0, Raa) PS în foaia de catalog 6С19П ia este dat 140mA dar pentru o jumătate din perioada sinus ca vârf se poate admite 185mA (de-asemeni se poate înțelege că disipația anodică 6С19П este pe muchie pentru Raa 2k8 si 10W putere utilă secundar sarcină) Editat Martie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 26, 2019 Autor Partajează Postat Martie 26, 2019 Ai mai jos o dreaptă de sarcină relativ "agresivă" pentru un atac gc-6С19П 54Vef_sinus...,se poate obține 10W secundar sarcină. (există ceva notații ia_max, Ua_min, Ua_0, Raa) @valderamaLa dreapta de sarcina prezentat de dvs, cat propuneti curentul anodic de repaus, respectiv care este ponderea de functionare in clasa A? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 (editat) Poți păstra ia_0 40mA/tub, evident pentru Raa 2K8 puterea utilă în clasa A este procentual mică raportat la puterea utilă maximă sinus nelimitat(aproximativ 1,2W în clasa A). Pentru o pondere mai mare în clasa A trebuie crescută sarcina anod-anod desigur scade puterea utilă maximă sinus nelimitat. Putem aprecia Raa 2k8 ca fiind un minim de sarcină anod-anod 6С19П în condițiile date(Ua 220V) Editat Martie 26, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum