Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator tensiune SVC-5000VA

Vizitator Georgian

Postări Recomandate

Vizitator Georgian

Salut.

Am un Stabilizator tensiune SVC-5000VA la care am conectat un cuptor electric de 3600W Whirlpool.

Acum nu mai este functional stabilizatorul, dupa demontare am gasit 4 rezistente arse  cat si 4 tranzistori arsi (am pus  foto dupa demontare).

Am fost la magazin si am cumparat tranzistorii 2 buc TIP 41C si 2 buc TIP42C, problema este ca nu stiu ce valori trebuie sa aiba rezistentele, deoarece nu le mai pot  identifica culorile; de la magazin nu au putut sa ma ajute.

Deasemenea nu regasesc nicaieri schema electrica a acestei placi(foto), nici cei de la Electropower nu ma pot ajuta, imi recomanda sa il trimit in service.

Aveti idee ce valori pot avea aceste rezistente, sau cum le pot identifica? Nu sunt electronist, doar imi repar singur ce se mai strica prin casa.

Multumesc.

rsz_20190223_153757.gif

rsz_20190223_153737.jpg

rsz_20181215_214959.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Georgian

R47 are 5 culori ............... posibil  Maro(sau Rosu)-Auriu-Negru-Maro-?Negru?

R48 are 4 culori cat de cat clare, dar mai are o dunga stearsa adica a 5-a ........ posibil Maro-Auriu-Negru-Maro-?Maro?

rsz_20190223_163824.jpg

rsz_20190223_163653.jpg

Link spre comentariu

Dar ohmetru ce zice daca o masori pe cea albastra ramasa in viata?

https://www.mondoplast.ro/download/6438/ManualEC-SVC.pdf ceva SVC...e si aici dar nu stiu daca se pupa cu ce ai tu. Ai cautat vreunul desfacut pe goagal ca poate au poze cu placa aia si vezi exact culorile rezistentei?

Spor la depanat!

Link spre comentariu
Vizitator Georgian

Ohmetrul zice R48  ~5.0  OHM la cea la care sunt culorile vizibile cat de cat.

R47  ~30 OHM  

Oare astea sunt valorile corecte?

Cele carbonizate arata valori de peste 100 OHM

Am tot cautat pe google dar nu am gasit o astfel de placa.

Link spre comentariu
Vizitator Georgian
Acum 41 minute, validae a spus:

Valoarea celor două rezistențe arse e egală cu cea a celorlalte care au scăpat.Adică R47 și R48

Dacă nu mă înșeală vederea ar avea culorile Maro-Negru-Argintiu și asta ar corespune unei valori de 0,1 Ohmi/0,5W

Care cu care spuneti ca poate corespunde ca valoare?

R47 cu R49 si R48 cu R50 ?

rsz_20181215_214959.jpg

Editat de Georgian
Link spre comentariu

Pe gugle n-am  gasit poze cu alte placi ca a ta, insa din ce vad pe placa ta, rezistentele alea sunt toate inseriate cu emitoarele si legate impreuna la un singur punct, asta simplifica mult lucrurile, dupa parerea mea orice valoare intre 0,1R si 1R ar trebui sa fie ok, valori mai precise se pot stabili daca se cunoaste curentul consumat de motoras, dar cu siguranta valorile nu-s critice.

Link spre comentariu

Ca sa nu mai foloseasca rezistentele alea pe post de fuzibile ar trebui sa insereze in serie cu motorasul o siguranta fuzibila ... probabil a fost la capat de cursa pe toroidul ala si avand caderea de tensiune prea mare montajul i-a dat comanda sa se mai invarta si ...a murit puntea H.

Ar fi bine sa testezi separat si motorasul cu o sursa reglabila sa vezi ca nu a luat-o pe ulei si el.

Link spre comentariu
Vizitator Georgian
Acum 15 minute, Mitica M. a spus:

Ca sa nu mai foloseasca rezistentele alea pe post de fuzibile ar trebui sa insereze in serie cu motorasul o siguranta fuzibila ... probabil a fost la capat de cursa pe toroidul ala si avand caderea de tensiune prea mare montajul i-a dat comanda sa se mai invarta si ...a murit puntea H.

Ar fi bine sa testezi separat si motorasul cu o sursa reglabila sa vezi ca nu a luat-o pe ulei si el.

Motorasul inca se misca (inainte de a elimina rezistentelesi tranzistorii), dar foarte incet si cu ajutorul meu, daca il ajut miscand de tija. Pare ca nu are curent suficient. Nu l-am scos din schema, adica nu l-am alimentat separat, este pe mntajul lui.

rsz_20181214_172908.thumb.jpg.667acdc6b97f919d8691d509512a3154.jpg

Editat de Georgian
Link spre comentariu

Asta ziceam sa il alimentezi separat dintr-o sursa reglabila (daca e blocat sau aproape blocat) si vei observa ca primeste curent mult si cade tensiunea din iesirea sursei sau nu.

In conserva aia dintre motoras si tija ar trebui sa fie si un demultiplicator, sunt curios daca o fi scapat si el teafar...sau daca are vreun mecanism mai serios care "sare" daca motorul se invarte si totusi rotita finala e intepenita. Pare sa fie sudata conserva asa ca nu ai ce-i face, cel mult sa o zgaltai bine sa fii atent daca zornaie ceva prin ea.

Link spre comentariu
Vizitator Georgian
Acum 16 minute, Mitica M. a spus:

Asta ziceam sa il alimentezi separat dintr-o sursa reglabila (daca e blocat sau aproape blocat) si vei observa ca primeste curent mult si cade tensiunea din iesirea sursei sau nu.

In conserva aia dintre motoras si tija ar trebui sa fie si un demultiplicator, sunt curios daca o fi scapat si el teafar...sau daca are vreun mecanism mai serios care "sare" daca motorul se invarte si totusi rotita finala e intepenita. Pare sa fie sudata conserva asa ca nu ai ce-i face, cel mult sa o zgaltai bine sa fii atent daca zornaie ceva prin ea.

Sunt de acord sa dau banii pe sistemul asta, dar prefer sa pun 4 rezistente de test sa vad ce se intampla, pana vine motorasul, dureaza.

image.thumb.png.6c920c7a59daf048afb854d19754decd.png

Acum 41 minute, Marian a spus:

Pe gugle n-am  gasit poze cu alte placi ca a ta, insa din ce vad pe placa ta, rezistentele alea sunt toate inseriate cu emitoarele si legate impreuna la un singur punct, asta simplifica mult lucrurile, dupa parerea mea orice valoare intre 0,1R si 1R ar trebui sa fie ok, valori mai precise se pot stabili daca se cunoaste curentul consumat de motoras, dar cu siguranta valorile nu-s critice.

Ce inseamna 0,1R si 1R ? 

Daca spui ca poate functiona  neavand obigatoriu o anumita valoare a rezistentelor, voi incerca sa montez 4 rezistente identice.

image.thumb.png.6c920c7a59daf048afb854d19754decd.pngimage.thumb.png.6c920c7a59daf048afb854d19754decd.pngUntitled.thumb.gif.77ee3c9083567d75cbbcdc3f105a940c.gif

Editat de Georgian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări