Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor inalte 4 ohm

Vizitator dadix forever

Postări Recomandate

Vizitator dadix forever

Salut. As dori sa transform un tweeter ce are valoarea de 8 ohmi intr-un cu 4 ohmi . Se poate?

Daca nu se poate , atunci cum as putea face unul de la zero de 4 ohmi. Se poate sti bazat numai pe lungimea firului leonic ce dimensiune al acestuia mi-ar trebui?  Tweeterul este unul de 25mm.

Editat de dadix forever
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Haralambie

2

• wwilly

2

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dadix forever

@validae multumesc pentru raspuns. 

Mi-ar trebui pentru tweeterele mele , 2 diafragme (aluminiu) cu bobinele aferente (recon kit - asa am vazut pe net ca se numesc) de 25 mm si 4 ohmi cu capetele la 180 de grade.

Nu gasesc nimic la un pret mic si de asta m-am gandit la alte solutii.

Link spre comentariu
Vizitator dadix forever

@sesebe nu vreau sa umblu la filtre, nici nu stiu. In boxe sunt filtrele originale si cat au avut tweeterele originale la 4 ohmi sunau super bine.

Iar ca sa dau jos cam jumatate din spire pare complicat la cat de subtire e firul si cum e lipit. Imi e frica sa nu il stric de tot pe cel de 8 ohmi.

Editat de dadix forever
Link spre comentariu

Asta se vrea o glumă probabil.....de ce ai pierde putere activă pe o rezistență ? Iar impedanța nu e același lucru cu rezistența.Mai realistă e varianta modificării filtrului...

Editat de validae
Link spre comentariu
57 minutes ago, dadix forever said:

@sesebe nu vreau sa umblu la filtre, nici nu stiu. In boxe sunt filtrele originale si cat au avut tweeterele originale la 4 ohmi sunau super bine.

Impedanta tweeterului nu o modifici, dar modifici impedanta vazuta de sistem. Cred ca asta il intereseaza.

Iar cum nu stie/nu vrea sa faca altceva e cea mai simpla solutie. Cu puterea pe inalte, nu e problema.

6 minutes ago, validae said:

Mai realistă e varianta modificării filtrului...

Si cum e asta mai simplu, adica alta bobina, alt condensator. Ca doar nu o fi de ordin 1.

Sa modifici cel putin 2 piese, sau sa adaugi 1.

Link spre comentariu
8 hours ago, dadix forever said:

@validae multumesc pentru raspuns. 

Mi-ar trebui pentru tweeterele mele , 2 diafragme (aluminiu) cu bobinele aferente (recon kit - asa am vazut pe net ca se numesc) de 25 mm si 4 ohmi cu capetele la 180 de grade.

Nu gasesc nimic la un pret mic si de asta m-am gandit la alte solutii.

https://www.ebay.de/itm/1x-Voice-Coil-Kalotte-fur-Hochtoner-passend-fur-Magnat-Canton-Quadral-Alu-4/181863589797?hash=item2a57ea27a5:g:hfQAAOSwE3BXFfW4:rk:24:pf:0

https://www.ebay.de/itm/1x-Voice-Coil-25-4mm-fur-Twetter-passend-fur-Magnat-Canton-Quadral-4-Gewebe/182749666445?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20160323102634%26meid%3D0b38cc4a7c9e4435becdc36728d34d01%26pid%3D100623%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D181863589797%26itm%3D182749666445&_trksid=p2047675.c100623.m-1

Editat de wwilly
Link spre comentariu
3 hours ago, dadix forever said:

Cam scumpe. Pretul vad ca e pe bucata nu pe o pereche de 2.

De aceeasi problema m-am lovit si eu in urma cu un an si ceva cand avea nevoie sa repar tweeterele la o pereche de boxe Canton Ergo 70 DC, si pana la urma am fost nevoit sa apelez la acel vanzator de pe Ebay. Nu am gasit Tweetere compatibile cu boxa, ele avand un diametru de montaj mai rar utilizat de 94mm si impedanta de 4 Ohmi. Tweetere originale se gaseau doar la un pret prohibitiv de peste 100E bucata, asa ca am apelat la varianta aceasta. Totul functioneaza perfect !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări