Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum e vremea pe la voi?

Postări Recomandate

Acum 8 ore, Ion_Bumbu a spus:

Daca o tine tot asa, pun niste caras in gradina!

Mai in gluma, mai in serios este un rau care trece prin apropierea gradinii (acolo unde am pus plopi). La cca 12 km in aval este o ferma piscicola care e alimentata de acest rau. Cand se revarsa raul (anul trecut de 2-3 ori) pestii urca, iar cand se retrage apa oameii merg la cules pesti pe ses in baltile care raman.

Link spre comentariu

Vremea e buna . Momentan ... , desi e schimbatoare . La Ploiesti au fost 30 grade . Cam mult , dupa data calendaristica . Ma rog , parere personala . Am inteles ca si daca erau 60 grade , era normal . Sau minus 60 grade , iarasi normal . Asa e trendu' acum ... , s - a explicat si pe forum , asa a fost vremea intotdeauna !  Prin judet , vremea oricum normala a facut ravagii ... , daca un oras ramane fara curent electric ceva ore , de la furtuni in luna mai , eu asa consider . Plus ceva inundatii ... , banalitati , ca in localitatile respective e flux si reflux zilnic prin casele oamenilor . In schimb , vremurile ... , vremurile !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pe aici ( la vest de București) vremea pare normală, dpdv calendaristic. E luna iulie. Ploile s-au mai rărit iar temperaturile sunt obișnuite. 

E adevărat, în iunie au fost multe ploi (normal calendaristic) însă scurte ca durată și prea abundente, față de anii precedenți. Si mie mi-au compromis grădina, prin băltirea apei mai multe zile la rând. Normal ca mă oftic !

În rest ... vreme trece, vreme vine ... imi amintesc de vara lui '85, când eram copilandru. Călduri toride zilnic, urmate de furtuni (aproape) in fiecare seară. Zgomotul geamurilor trântite/sparte prin bloc, ca și fulgerele orbitoare urmate de tunete puternice, intraseră în cotidianul acelei veri.

Pe atunci însă, nu erau saituri pe net care să anunțe zilnic "dezastru meteorologic", "vine urgia", "furtună electrică", "români, rămâneți în case!",  sau hărți roșii și portocalii pe ecranele tv :rade:

Oamenii erau mai puțin panicați, își vedeau de ale lor și vremea de ale ei ... 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
La 22.05.2019 la 0:38, RST a spus:

:rade: De ras oarecum, de plans pe alta parte. Sistemele alea HAARP si SURA abia daca reusesc vreo mica tornada, pe o zona punctiforma, prin vreun satuc/cartier de oras. Cam cu tehnologia asta ne laudam, desi se cam investesc miliarde in a o perfectiona. 

Cu prevenitul e mai usor, intradevar, norii se pot imprastia cu rachete. Campionatul Mondial de fotbal din Rusia de anul trecut a demonstrat, pe tot parcursul de o luna, vremea a fost impecabila. Asta a fost chiar o premiera mondiala in " manipularea " atmosferei. 

Sa inteleg ca lucrati in domeniu  militar de aveti  certitudinea ca doar atat se poate face cu aceste sisteme sau pe ce va bazati cand afirmati astfel de lucruri?

Intreb doar din curiozitate, ca informatiile la liber legat de aceste subiecte sunt mai greu de gasit, cel putin pt mine.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări