ionut20 Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 Cum sta treaba la capitolul acesta?? Adica pe scurt ... o firma "X" asambleaza in aceeasi cutie 5 kituri provenite de pe piata .. pt a forma produsul final "Y" ..... se trebuie facut astfel incat pe produsul Y sa scrie mare si frumos numele firmei X, si sa fie recunoscut ca un produs realizat de firma X? Daca aveti ceva habar de chestiuni legale impartasiti si aici ceva sfaturi :smt006 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 2, 2007 Partajează Postat August 2, 2007 cand faci ceva dupa scheme plagiate nu se poate vorbi despre inregistrare de marca. iar productia de amplificatoare cu kituri e un fel de a te scarpina la urechea stanga cu mana dreapta Link spre comentariu
ionut20 Postat August 3, 2007 Autor Partajează Postat August 3, 2007 cand faci ceva dupa scheme plagiate nu se poate vorbi despre inregistrare de marca. iar productia de amplificatoare cu kituri e un fel de a te scarpina la urechea stanga cu mana dreaptaNu vorbeam de sheme plagiate, in cazul productiei, ci de sheme cat mai originale ....., adica aplicatii de catalog impreuna cu cablaje proiectate de mine sau de asociatii mei, in orice caz, variante ce nu exista pe piata in acel format iar pt cazul amplificatoarelor am pus problema folosirii de diverse kituri tocmai in ideea ca se simplifica actele ... @yo9hrb merci de link, il voi studia sa vad ce scrie si pe acolo Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 Nu vorbeam de sheme plagiate, in cazul productiei, ci de sheme cat mai originale ....., adica aplicatii de catalogDa, aplicatii cat mai originale cu schemele din catalog... schemele din cataloage sunt orientative si daca faci amplificatoare dupa schemele alea numai bune nu prea sunt, doar daca vei face cu tda7294 :smt003 Poti sa copiezi un amplificator de firma ca ar fi mai usor, mai schimbi ceva prin schema, reproiectezi cablajul si gata.Mai intervine inca un factor aici si anume concurenta, poti sa scoti un amplificator mai fiabil si mai ieftin ca si chinezii ? Ma indoiesc dar poti incerca, cine stie, poate ai noroc. Link spre comentariu
ionut20 Postat August 3, 2007 Autor Partajează Postat August 3, 2007 Pai in principiu era vorba chiar de amplificatoare de puteri mici ... TDA-uri clasice, unde shema e banala si intr-o ora se poate proiecta un cablaj ce sa contina atat amplificarea cat si procesarea sa zicem pt un 5.1 de calculator ...... spre exemplu un 4*15W + 1*25W .. cu control din telecomanda. Nu schema e problema, sau cablajul .... sau realizarea, sau functionabilitatea ci pasul urmator ... adica toate in aceeasi carcasa sub un nume, fara riscul sa apara politia financiara si sa te intrebe ce vinzi tu defapt .... Mai intervine inca un factor aici si anume concurenta, poti sa scoti un amplificator mai fiabil si mai ieftin ca si chinezii ?Ma indoiesc dar poti incerca, cine stie, poate ai noroc.Nu eu vreau sa produc probabil ma voi ocupa doar de partea electronica si de cablaje ... dar persoana pt care le fac, va avea nevoie si de o denumire si de acte pentru produsul final daca vrea sa vanda mai departe legal. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 Cu inregistrarea marcii nu e problema, poti chiar sa pui marca ta pe alte produse ca nu te opreste nimeni, bineintels produse facute OEM Link spre comentariu
sho_gun Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 Cu inregistrarea marcii nu e problema, poti chiar sa pui marca ta pe alte produse ca nu te opreste nimeni, bineintels produse facute OEMSingura problema la inregistrarea marcii la OSIM este durata de timp in care se face acest lucru :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 in 2 saptamani ai rezolvat tot Link spre comentariu
sho_gun Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 in 2 saptamani ai rezolvat totPe site scrie 6 luni , si stiu ca , daca vor , te rezolva chiar in 6 luni :axe: S-or misca mai repede in anumite conditii dar eu nu am aflat cum . Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 ai uitat unde traim ? aici tot e posibil :partyman: Link spre comentariu
edy_wheazel Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 Imi aduc aminte ca in periada liceului, cand am inceput cu electronica vindeam "licurici" in piata de masini, cu banii care ii primeam cumparam placi cu piese si casetofoane defecte. Mergea afacerea, (la bugetul meu de atunci) asa am strans bani sa-mi cumpar un aparat de masura si alte scule... Link spre comentariu
ionut20 Postat August 8, 2007 Autor Partajează Postat August 8, 2007 merci la toti pentru sfaturi s-au luat la cunostinta si vedem ce facemAcu ca sa nu mai deschid alt topic mai am o intrebare ... poate s-a lovit careva de problema asta, sau aveti cunostinte legale in domeniu.Dupa cum stiti, un produs achizitionat din magazin (gen Metro, Selgros, Real etc etc), si ma refer strict la tehnica auto adica tot ce tine de sunet, accesorii, sisteme de navigatie, boxe .. etc, acele produse care, in momentul cumpararii se zice clar, ca daca nu sunt montate de o firma autorizata, isi pierd garantia :| ... ei bine, eu ca persoana juridica ce trebuie sa fac pentru a obtine "autorizatia de a monta asa ceva". E deajuns ca in momentul inregistrarii firmei la registrul comertului, sa trec la activitate si asa ceva, adica un cod CAEN care sa corespunda la servicii de instalare pt auto ... ? Sau mai trebuie facute si alte formalitati? :smt006 Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 E posibil sa fie nevoie ca firma ta sa fie agreata ori de producator, ori de distribuitorul sau autorizat din Ro. Link spre comentariu
sho_gun Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 E deajuns ca in momentul inregistrarii firmei la registrul comertului, sa trec la activitate si asa ceva, adica un cod CAEN care sa corespunda la servicii de instalare pt auto ... ? :smt006Putin offtopic , dar nu m-am putut abtine ( scuze ionut20 )... codul CAEN nu-ti confera si calificarea .Ontopic : Parerea mea este ca in general se refera la autorizarea din partea producatorului sau a reprezentantului acestuia. In mod normal ar trebui sa ti se furnizeze o lista cu cei care sunt agreati , dar ...traim in Romania... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum