Vizitator Dany Kajol Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 Va rog din suflet daca ma poate ajuta cineva cu o explicație...am centrală prin condesatie de 2 ani si nu mi explic de ce in dormitor se face abur mult!!! E posibil sa iasă abur prin calorifer cand fierbe apa? Se umezesc pereții parchetul pe sub pat e ud..aerul e greu de respirat dimineața din cauza aburuli...pe geam e apa...eu stau la curte...Va rog o explicație...mulțumesc Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 Apa nu trebuie să fiarbă în calorifere, iar zgomotul care se aude e de la circulația apei. Condensul a apărut doar după instalarea caloriferelor sau exista și înainte ? Vedeți dacă atunci când nu stați măcar o zi în dormitor mai apare condensul.Dacă nu mai apare, problema e de la aerisirea camerei, nu de la centrală.Deschideți fereastra larg cel puțin 5 minute dimineața și seara și de câte ori e posibil ziua, pentru a evacua umiditatea din cameră. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 Cum sa fiarba apa in calorifere?! temperatura maxima a apei trebuie sa fie de 55-58 gr.C, altminteri la peste 60 grade apare depunerea de piatra pe instalatie. Condensul acela poate aparea de la o proasta termoizolare a camerei saqu de la o fisura in inatalatie. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Pe peretii si podeaua reci (neizolati termic fata de exterior) se condenseaza vaporii de apa din aerul cald din camera. Cum se intampla pe un pahar cu apa foarte rece (se "abureste"). Umiditatea crescuta in camera provine de la vase in care se fierbe apa, rufe puse la uscat, respiratia oamenilor, plante in ghiveci. Editat Februarie 21, 2019 de Ticu Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Inteleg ca e un dormitor . Nu stiu daca userul fierbe apa sau usuca rufe in acel spatiu . De la plante in ghiveci , uniditatea e neglijabila . Ma rog , nu cred ca e sera . Mai degraba are loc un schimb interior - exterior prea mare , si continuu . Poate chiar direct (ceva usa , fereastra etc . ) . Asta daca peretii sant demni cat de cat de numele acesta . Cat de tare sa incalzeasca un radiator ( calorifer ) , astfel incat sa se formeze condens ? Parchetul sub pat ud etc . Cam ciudat ... Peste zi functioneaza incalzirea in dormitor ? Editat Februarie 21, 2019 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Totul e de la insuficienta ventilare a dormitorului.Fiind un spațiu unde petreci o mare parte din timp, umezeala provenită de la respirație nu are unde să se ducă, dacă nu deschizi des geamul câteva minute.Eu chiar și iarna las geamul puțin slăbit, să nu se lipească garnitura complet, astfel se mai evacuează umezeala.Un higrometru analogic ajută atunci când nu poți estima gradul de umiditate ambiantă.Când se depășește un grad de umiditate de 50-60% e neapărat nevoie de aerisire... Editat Februarie 21, 2019 de validae Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Quote .Un higrometru analogic ajută atunci când nu poți estima gradul de umiditate ambiantă.Când se depășește un grad de umiditate de 50-60% e neapărat nevoie de aerisire Ar fi foarte bine ca initiatorul sa-si achizitioneze un higrometru, iar unul digital ar ajuta mult mai bine decat arătarea aia "cu vâsle": Editat Februarie 21, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 Nu dau doi bani pe alea digitale, dacă iei trei bucăți și le pui la un loc, nu arată două la fel.Senzorul higroscopic se deteriorează în timp, am schimbat unul fiindcă mi s-a părut suspect cum după perioade de umiditate extremă, la un moment dat arăta mereu aceeași valoare, sub 20%..... Alea analogice se bazează pe un fir de păr de obicei, dar au avantajul că se pot calibra mecanic, pe când alea digitale cum le iei așa rămân.... Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Daca e voie cu pareri ... nici eu . Ma rog , alea digitale demne de luat in seama costa substantial . Pentru " casa ", am un ansamblu pur mecanic . Presiune , temperatura , umiditate ... si un ceas - cronometru . Toate analogice Provenienta navala , UK . Arata frumos ... o sa pun foto . Pentru " tarla " , am Testo si Hanna . Digitale ... Editat Februarie 21, 2019 de gauss Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Daca e sa o luam asa eu nu dau doi bani pe cele analogice. Am acasa si citeva chinezarii analogice care fiecare arata diferit si am si unul digital de asta in care am mult mai multa incredere. In fine, depinde in final de calitatea lor. Editat Februarie 21, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 Higrometrele "analogice' constau intr-o simpla banda metalica spiralata peste care s-a lipit o spirala de hartie impregnata cu clorura de calciu-practic un soi de "bimetal" care se deformeaza in functie de umiditatea hartiei impregnate. O gluma medievala...higrometrele digitale, chiar si no-name, au un senzor electronic cu rezolutie mai buna de 2%, alta treaba...ideea e ca intr-o camera de locuit umiditatea sa nu treaca de 45-50%, altfel apare condensul pe suprafetele reci.In caz ca nu se poate altfel, recomand un dezumidificator serios la 7-800 lei, am avut asa ceva cand m-am mutat si peretii erau uzi(bloc nou) si-a facut treaba cu brio, scoatea cca. 8-12 l de apa pe zi. https://www.emag.ro/dezumidificatoare/c Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Si eu tot la dezumidificator am ajuns in dormitor. De 2 ani, nici o picatura pe geamuri. Doar in zile foarte geroase era un cm. de picaturi pe langa garnitura sticlei. Il tin in fiecare noapete aprins, scot cam 700 ml pe noapte, 2 suflete in camera. Ajunsesem la disperare. Luna de luna verificam mobilele pe spate, patul pe sub placaj sa vad daca au mai crescut lighioanele. Intai am luat un higrometru digital cu 30 de lei apoi dupa cateva zile de masuratori am trecut la dezumidificator (500 sau 550 lei, nu mai stiu exact). Ambele merg "limba in limba". Am dezumidificatorul reglat la 50% RH. Am avut un topic pe forum, daca mai gasesc link-ul, il pun. LE: gasit link: Editat Februarie 21, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
one Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 Daca iarna ai nevoie de dezumidificator inseamna ca ori ai o pierdere in instalatie ori nu aerisesti deloc camera. In mod normal ai avea nevoie de UMIDIFICATOR. Aerul rece care intra in urma schimbului de aer va fi incalzit si astfel umiditatea va scadea. Aeriseste camera, nu de alta dar mai e nevoie si de oxigen ca sa respiri. Eu am mai multe higrometre si analogice si digitale si este adevarat ca nu indica cu precizie si toate aceeasi valoare dar daca unul indica 35% si altul 40% poti sa iti dai seama ca umiditatea e mica nu ai nevoie de virgule. Daca indica 70% atunci e de aerisit. Mai greu e vara cand aerisirea nu scade umditatea si atunci da, este nevoie de dezumidificator. 1 Link spre comentariu
vghesm Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 1 oră în urmă, one a spus: Daca iarna ai nevoie de dezumidificator inseamna ca ori ai o pierdere in instalatie ori nu aerisesti deloc camera. Ai încercat vre-odată să usuci hainele în casă?!? Mai adăugăm plantele + un acvariu (acoperit) și ... iaca beleaua Ca și la colegii de mai sus, și la mine problema s-a rezolvat cu un dezumidificator! De la 75-80% acum am 50-55%! Link spre comentariu
one Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) Hainele nu se usca in casa in primul rand pentru ca nu este sanatos si in al doilea rand pentru ca se evita exact problema pentru care s-a deschis acest topic. Imaginati-va rufele umede si apoi uscate. Toata diferenta de greutate este apa care se evapora si care ori ramane in aer, ori se impregneaza in pereti, mobile, haine. Asta favorizeaza proliferarea bacteriilor care sunt cauzele unei liste infinite de afectiuni,in primul rand respiratorii. Odata cu apa, se evapora substante continute in detergenti, unele active, altele parfumante, care sunt iritante sau toxice, cum se poate observa si de pe etichetele recipientelor de detergenti. Editat Februarie 21, 2019 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum