Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare switch netgear pro safe

Postări Recomandate

Va salut. detin un switch netgear prosafe care se alimenteaza in mod normal la 12v. 

pe partea de alimentare  are ic apm7313 si urmatorul  cumva in cascada apw 7037. Pentru scurta perioada l-am alimentat la 16v insa parea ca se incalzesc cele 4 ic ( 2 apm7313 si 2 apw7037). Care ar fi tensiunea maxima/minima de alimentare.

Am citit pdf-urile celor 2 ic dar nu am reusit sa imi dau seama de tensiuni maxime minime

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca il alimentati cu mai mult de 12V(dar nu mai mult de 30V, evident cu o marja in minus, sa zicem maxim 24V)nu e nici o problema, atat timp cat condensatorii din sursele de pe placa switch-ului rezista la acea tensiune. Va functiuna chiar mai rece, factorul de umplere va fi mai mic in cazul in care ii dati la intrare mai mult de 12V. Dar nu vad de ce ati dori sa il alimentati altfel decat la 12V, din moment ce spuneti singur ca aveti destule surse de 12V.

Link spre comentariu

doresc sa il alimentez din un alimentator de 15v pus in paralel prin  diode cu un acumulator de 12v cu plumb. cand pica curentul trece pe acumulator.

In fiecare zi cu o priza programabila incarc acumulatorul pentru o ora timp in care tensiunea creste peste 14 si pe acumulator.

condensatorii de pe intrare sunt la 25v.

multumesc mult de lamuriri

Link spre comentariu
12 hours ago, danutz49 said:

s-a incalzit foarte tare atat apm 7313 cat si procesorul broadcom

Nu degeaba te-am pus sa verifici temperatura, in mod normal daca in cateva zeci de secunde, temperatura capsulei depaseste 40-50*C opresti testul imediat pentru ca ceva este in neregula, si sigur nu ai fi defectat nimic.

CI-ul in sine poate fi alimentat la cei 15V fara probleme, mosfetii suporta +/-20V in poarta, deci nici ei n-au probleme.

N-am de unde sa stiu ce schema exacta exista acolo, deci m-am ghidat dupa pdf....

Cel mai probabil ceva din configuratia schemei limiteaza tensiunea maxim admisa la 12V si asta o fi cauzat probleme in circuit, habar n-am.

Link spre comentariu

Asta e. Omul din greseli invata.

Acum alimentez un router si un acces point wireless la 15v din un incarcator de laptop si prin 2 diode in paralel si din o baterie de 12v. in mod normal echipamentele se alimenteaza la 24v.

Am foarte multe intreruperi de tensiune de 1  2  secunde. Se pot defecta din cauza ca scade tensiunea brusc la 12v apoi urca la 15v??

router : edgerouter x

acces point: rocket m5

Editat de danutz49
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări