Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 32LG3000

Vizitator

Postări Recomandate

Salut,

Tv-ul face tot ce trebuie mai putin lipsa imagine, t-conul trebuie sa primeasca 12v si nu am decat 5v alimentare, am scos siguranta de trecere si am alimentat cu 12v t-conul, am imagine perfecta, am urmarit traseul de unde ar trebui sa plece 12v si am doar 5v stabilizati, am vrificat tot ce este incercuit cu rosu, mai mult decat atit am cerut si o sursa identica de la un coleg si scoate tot 5v in loc de 12v cum arata schema, colegu' spune ca a probat sursa intr-un tv si e ok 100% dar nu mai stie ce alimentare avea t-conul displayului...nu stiu ce sa mai cred... probabil ca sunt doua surse identice dar una scoate 5v iar alta scoate 12v pentru alimentare displayuri diferite, clientul se jura ca nu a umblat nimeni in tv, eu tind sa-l cred, ca am gasit praful uniform pe tot ansamblul interior, a mai fost un ocnas' :rade: aici pe forum cu acelasi defect si cred ca, a abandonat tv-ul......, cer si eu putin ajutor ca nu am dormit de trei zile si nu prea imi mai judeca bibeaca, daca are cineva vre-o parere il rog frumos sa posteze aici.....Pe domnul nicuschiopu l-am facu "ocnas" ca e de acolo, dar din partea mea are toata stima si respectu'..toate componentele sunt verificate din cerc, a ramas doar tl431 sal schimb dar nu am avut formatul smd si cred ca il schimbam degeaba.....

LG 32LG3000-ZA

Sasiu: LD84A

Sursa: LGP32-08H

136141050_Capture1.JPG.be335efd1bd0c5697fe46ad7f6da38cc.JPG

LG%2032LF7700%20-%20PSU%20-%20EAX4009790

lg_eax40097901_lgp32-08h_psu.pdf

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

nu am inteles prea multe,doar ca tconul nu primeste 12v cat ar fi necesar ci 5v ,sant 2 variante,

varianta 1 tv-ul a avut alt display ce folosea doar 5v,

varianta 2 undeva pe placa este un jumper,o siguranta,o bobina ceva ce poate fi mutata pentru display cu 5v sau 12v pe tcon

,deci un fel de comutator in functie de displayul folosit

Link spre comentariu

Pai nu pe sursa trebuie sa te uiti ci pe placa de baza. Ia-o dinspre t-con spre placa de baza si trebuie sa gasesti un tranzistor/integrat care da tensiunea pentru t-con si care este comandat de procesor. In jurul lui este problema..

Link spre comentariu

Mai poti decupla t-conul si sa vezi daca pe pinii de alimentare sunt cei 12v. Daca sunt inseamna ca regulatorul nu tine in sarcina si poate fi un electrolitic. Cel mai usor se masoara la conectorul aflat pe placa de baza. In acel regulator trebuie sa intre 12v si sa scoata 12v cand primeste comanda de la procesor.

Link spre comentariu
Acum 30 minute, yokoono a spus:

Mai poti decupla t-conul si sa vezi daca pe pinii de alimentare sunt cei 12v. Daca sunt inseamna ca regulatorul nu tine in sarcina si poate fi un electrolitic. Cel mai usor se masoara la conectorul aflat pe placa de baza. In acel regulator trebuie sa intre 12v si sa scoata 12v cand primeste comanda de la procesor.

ar fi culmea sa moara acel circuit exact in 5v(bineanteles nu exclus) bineanteles ca eu m-am referit tot la placa de baza(digitala,ssb....) am schimbat multe displayuri cu diferente  de alimentare tcon si nu numai,mai toate chassiele au acel circuit comandat de procesor la iesirea din stby,si multe au jumpar ,sigurante,sau bobine,ce pot fi usor mutate pentru 5v 12v,sau unele chinezesti au jumpar exact ca in pc-uri 3v 5v 12v.....dar nu ma asteptam la domnul Costica sa se impiedice in asa ceva

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costica LCD a spus:

Salut,

Tv-ul face tot ce trebuie mai putin lipsa imagine, t-conul trebuie sa primeasca 12v si nu am decat 5v alimentare, am scos siguranta de trecere si am alimentat cu 12v t-conul, am imagine perfecta, am urmarit traseul de unde ar trebui sa plece 12v si am doar 5v stabilizati, am vrificat tot ce este incercuit cu rosu, mai mult decat atit am cerut si o sursa identica de la un coleg si scoate tot 5v in loc de 12v cum arata schema, colegu' spune ca a probat sursa intr-un tv si e ok 100% dar nu mai stie ce alimentare avea t-conul displayului...nu stiu ce sa mai cred... probabil ca sunt doua surse identice dar una scoate 5v iar alta scoate 12v pentru alimentare displayuri diferite, clientul se jura ca nu a umblat nimeni in tv, eu tind sa-l cred, ca am gasit praful uniform pe tot ansamblul interior, a mai fost un ocnas' :rade: aici pe forum cu acelasi defect si cred ca, a abandonat tv-ul......, cer si eu putin ajutor ca nu am dormit de trei zile si nu prea imi mai judeca bibeaca, daca are cineva vre-o parere il rog frumos sa posteze aici.....Pe domnul nicuschiopu l-am facu "ocnas" ca e de acolo, dar din partea mea are toata stima si respectu'..toate componentele sunt verificate din cerc, a ramas doar tl431 sal schimb dar nu am avut formatul smd si cred ca il schimbam degeaba.....

LG 32LG3000-ZA

Sasiu: LD84A

Sursa: LGP32-08H

136141050_Capture1.JPG.be335efd1bd0c5697fe46ad7f6da38cc.JPG

LG%2032LF7700%20-%20PSU%20-%20EAX4009790

lg_eax40097901_lgp32-08h_psu.pdf

Bun si spui ca pe condul C205 nu ai 12v?

Dar inainte de mosfet ce tensiune este?

Link spre comentariu

Deci stimati colegi eu m-am grabit sa postez si nu prea m-am facut inteles, acum nu ma mai grabesc ca vorba aia, e in interesul meu....deci in primul rand nu am construit surse complexe..dar in schimb am reparat surse de ma gasit toti draci, unde nu m-am descurcat, am apelat la schema....intrebarea mea este urmatoarea: toate componentele incercuite de mine mai sus, scoate 12v cum este indicat in schema sau scoate 5v si schema e gresita, spun asta, pentru ca am verificat/schimbat tot ce este incercuit si am tot 5v, mai mult de atit am mai luat si o sursa identica de la un coleg si are aceleasi valori de componente si scoate tot 5v, aici e marea dilema, daca schema e gresita, ca s-au intimplat multe cazuri din acestea, deci cine e meseriasi pe surse, vreau sa-mi spuna si mie daca stabilizatorul incercuit cu componentele aferente, scoate la iesire 5v sau 12v..Multumesc

21 minutes ago, Florinel TV said:

Bun si spui ca pe condul C205 nu ai 12v?

Dar inainte de mosfet ce tensiune este?

E 20 de volti Florine, chiar nu pot sa-mi dau seama daca lepra de client a dus tv-ul in alta parte si i-a schimbat sursa...iar eu ma chinui sa pricep ce am spus mai sus....colegul asta al meu mi-a dat o sursa identica sa probez si este aceiasi cu cea din tv-ul care mi-a venit la reparat, scoate tot 5v si are aceleasi componente in stabilizator, pe care le-am incercuit mai sus.....nu mai zic nimic ca m-am saturat.....o sa caut o bucatica de sapun si putina sfoara....:rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Costica asta este componenta tv-ului  

LG 
Model: 32LG3000

Chassis/Version: LD84A/LD84D

Panel: LK315T3LZ94 // LC320WXN (SB)(A3)

T-CON: LC260WX2-SLE1 (6870C-0145B); LGDP4801A, M12L16161A-5T, TPS65161

Inverter (backlight): I315B1-16A 6632L-0494A 2300KTG006A-F PNEL-T712A

PWM Inverter: OZ964SN, TPS65161

MOSFET Inverter: AO4614

Power Supply (PSU): EAY4050440 LGP32-08H // EAX40097902/0

PWM Power: SG6961SZ (PFC), NCP1396ADR2G, NCP1207ADR2G

LVDS (1 ch, 8-bit), 30 pins 
Voltage : 5.0V

Link spre comentariu

Modulul LVDS nu se alimenteaza din sursa,  ci dintr-un montaj pe Main, langa mufa spre Lvds. Tensiunea  se poate modifica, in functie de producatorul modulului.

Pentru LVDS Sharp, tensiunea este 12V, iar pentru alte modele 5V.  Mai mult ca sigur, modulul LVDS a fost inlocuit.

Tensiunea de 5V se poate schimba pe 12V daca se elimina L1110 si se monteaza L1109 (asta este pe spatele placii ). Sunt amplasate langa mufa  spre lvds.

Link spre comentariu

Ori este schema gresita , ori acolo trebuie 12v si T-conul se alimenteaza de acolo si ajunge doar 5v ca este ceva pe MB. , bun ce tensiune scrie pe C205 16V sau 25V? si asa ne dam seama daca acolo este 5v sau 12v

Link spre comentariu
Acum 44 minute, Costica LCD a spus:

Deci stimati colegi eu m-am grabit sa postez si nu prea m-am facut inteles, acum nu ma mai grabesc ca vorba aia, e in interesul meu....deci in primul rand nu am construit surse complexe..dar in schimb am reparat surse de ma gasit toti draci, unde nu m-am descurcat, am apelat la schema....intrebarea mea este urmatoarea: toate componentele incercuite de mine mai sus, scoate 12v cum este indicat in schema sau scoate 5v si schema e gresita, spun asta, pentru ca am verificat/schimbat tot ce este incercuit si am tot 5v, mai mult de atit am mai luat si o sursa identica de la un coleg si are aceleasi valori de componente si scoate tot 5v, aici e marea dilema, daca schema e gresita, ca s-au intimplat multe cazuri din acestea, deci cine e meseriasi pe surse, vreau sa-mi spuna si mie daca stabilizatorul incercuit cu componentele aferente, scoate la iesire 5v sau 12v..Multumesc

E 20 de volti Florine, chiar nu pot sa-mi dau seama daca lepra de client a dus tv-ul in alta parte si i-a schimbat sursa...iar eu ma chinui sa pricep ce am spus mai sus....colegul asta al meu mi-a dat o sursa identica sa probez si este aceiasi cu cea din tv-ul care mi-a venit la reparat, scoate tot 5v si are aceleasi componente in stabilizator, pe care le-am incercuit mai sus.....nu mai zic nimic ca m-am saturat.....o sa caut o bucatica de sapun si putina sfoara....:rade:

pai nu stiu pentru mine e ceva simplu,bineanteles nu sant in fata tv-ului,in cazuri extreme arde-i un 12v din sursa principala ,dar unul ce pica cand tv-ul e in stby,poti sa-l mai treci printr-un stab gen 7812 si un c 16v 220mf 470mf la iesire precum si un sunt o rezistenta care sa crape in caz de vre-un defect ,sa fii sigur ca nu trece mai sus de 12v,si ai scapat de belea,am facut asemenea artificii cand aveam circuitul de alimentare tcon  prajit si greu recuperabil ,cablaj parjolit sau lipsa componente sau presa din partea clientului ce nu astepta cateva zile sa fac o comanda,tot asa am facut si cu 7805 pentru tcon 5v

Acum 5 minute, Florinel TV a spus:

Ori este schema gresita , ori acolo trebuie 12v si T-conul se alimenteaza de acolo si ajunge doar 5v ca este ceva pe MB. , bun ce tensiune scrie pe C205 16V sau 25V? si asa ne dam seama daca acolo este 5v sau 12v

dupa cum spuneam si mau repetat si altii acolo cred ca a fost schimbat ceva,mainboard,display sau jumpar

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Sau cum a zis ceasornicarul cand s-a insurat si s-a culcat pentru prima data cu nevasta : La parul asta a mai umblat cineva.

Ceva nu se leaga. Sau poate fi un lucru prea simplu sa ne gandim la el. Daca sursa nu are scris pe ea 12v inseamna ca nu este facuta pentru asa ceva si nu este ce trebuie.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, iuliantv a spus:

nu am inteles prea multe,doar ca tconul nu primeste 12v cat ar fi necesar ci 5v ,sant 2 variante,

varianta 1 tv-ul a avut alt display ce folosea doar 5v,

varianta 2 undeva pe placa este un jumper,o siguranta,o bobina ceva ce poate fi mutata pentru display cu 5v sau 12v pe tcon

,deci un fel de comutator in functie de displayul folosit

Costica ai 2 variante sa faci acest tv 

1 este varianta colegului iuliantv

2 cumperi un convertor DC-DC cu tensiune de intrare de 5v reglabil reglezi 12v si ai terminat tv-ul

Link spre comentariu

citat

„am alimentat cu 12v t-conul, am imagine perfecta""

@Costica , ne puteti spune ce tensiune aveti pe C203? Ma tem ca nu se poate obtine 12V de acolo . 

Dacă da , (adica este o tensiune mai mare de 12V pe C203) se poate interveni la divizorul  R203/204 - R205/206 . Incercati sa puneti in paralel cu R203/204 o rezistenta de 100K (sau maimica)  sa vedeti ce rezultate aveti . Tensiunea ar trebui sa creasca .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări