Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solicitare ajutor - alegere boxe

Vizitator belakompot

Postări Recomandate

Vizitator belakompot

Buna ziua,

Acum cativa ani am primit cadou un pick-up Akai TTA600EP. Realizand ca am nevoie si de un amplituner, am cumparat unul Akai AS030RA-780B (am intrebat de la dansii daca cele doua sunt compatibile). Nefiind mare cunoscator, am descoperit ulterior ca pentru acest amplituner o sa am nevoie de un set de boxe care au conexiune tip "banana"... Ce se poate face in acest caz? Imi puteti recomanda un set de boxe/boxe ca sa pot sa fac setul meu functional? Eventual ma intereseaza si un amplituner care sa aiba alt tip de conexiune la boxe... Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

3

• 2 săptămâni mai târziu...

Sper ca știi ca nu-i un echipament "super HiFi". 

Tipul de conexiune de la cablul de boxe este cea mai mica problema. Defapt majoritatea boxelor nu au cablul de conexiune conectat în interior ci au o placa de borne pt a lega ce cablu vrei tu, Incepind de la un cablu normal cu doua fire izolate și avind un marcaj distingtiv pe unul dintre ele (pot fi de culori diferite de exemplu sau o dunga pe o laterala) și un preț rezonabil și pina la cabluri audiofile de zeci-sute de Euro metrul. 

Din estimările mele acel amplificator nu are mai mult de 30-40W reali pe canal dar în schimb are 5 canale de putere și o ieșire pt subwoofer activ. 

Ca boxe se pot folosi orice boxe de minim 30-50W și pina la 150-250W, pe doua sau 3 cai, preferabil de 8 ohm. 

In funcție de cit vrei sa investești în ele se pot găsi multe variante noi sau second (numai sa nu fie cu probleme sau difuzoarele uzate). 

Link spre comentariu
Vizitator belakompot
  La 27.02.2019 la 16:49, sesebe a spus:

Sper ca știi ca nu-i un echipament "super HiFi". 

Tipul de conexiune de la cablul de boxe este cea mai mica problema. Defapt majoritatea boxelor nu au cablul de conexiune conectat în interior ci au o placa de borne pt a lega ce cablu vrei tu, Incepind de la un cablu normal cu doua fire izolate și avind un marcaj distingtiv pe unul dintre ele (pot fi de culori diferite de exemplu sau o dunga pe o laterala) și un preț rezonabil și pina la cabluri audiofile de zeci-sute de Euro metrul. 

Din estimările mele acel amplificator nu are mai mult de 30-40W reali pe canal dar în schimb are 5 canale de putere și o ieșire pt subwoofer activ. 

Ca boxe se pot folosi orice boxe de minim 30-50W și pina la 150-250W, pe doua sau 3 cai, preferabil de 8 ohm. 

In funcție de cit vrei sa investești în ele se pot găsi multe variante noi sau second (numai sa nu fie cu probleme sau difuzoarele uzate). 

Extinde  

Da, stiu ca nu e un echipament "super HiFi". Pick-ul l-am primit cadou, iar la cadou conteaza mai mult intentia. :-) Atat cel care a dat cat si cel care l-a primit nu se pricep la aceste chestii. :-) Daca mi-ai putea da cateva exemple mai concrete, m-ai ajuta foarte mult. Macar sa inteleg ce trebuie sa caut... (pentru mine raspunsul tau a fost mult prea tehnic :-)) ) MULTUMESC pentru raspuns!

Link spre comentariu

Nu stiu sa-ti spun, nu ma prea ocup cu asta (studiul pietei).

Eu am preferat sa-mi fac eu cam tot ce am avut nevoie, preferabil dupa proiecte proprii.

Dac, Boxe si acum in paralel cu o noua versiune de DAC lucrez si la proiectul unui amplificator.

Bun, depinde si ce magazine ai in orasul tau. Eu as incepe prin a colinda magazinele si asculta ce este disponibil. Ar fi de preferat sa ai un CD sau stick cu un set de melodii inregistrate bine (fara compresie dinamica) melodii pe care sa le asculti pe toate boxele diponibile. Trebuie sa stii si la ce sa fiii atent la sunet, nu pot sa-ti explic exact - poate unii colegi.

Daca ai si ceva oferta serioasa de seconduri mergi si asculti acolo mai intii.

Pt inceput poate ai sa nimeresti si mai slabe calitativ dar daca nu-s foarte scumpe nu-i problema, ai sa le schimbi cind nu te vor mai multumi.

Link spre comentariu
Vizitator belakompot
  La 27.02.2019 la 21:12, sesebe a spus:

Nu stiu sa-ti spun, nu ma prea ocup cu asta (studiul pietei).

Eu am preferat sa-mi fac eu cam tot ce am avut nevoie, preferabil dupa proiecte proprii.

Dac, Boxe si acum in paralel cu o noua versiune de DAC lucrez si la proiectul unui amplificator.

Bun, depinde si ce magazine ai in orasul tau. Eu as incepe prin a colinda magazinele si asculta ce este disponibil. Ar fi de preferat sa ai un CD sau stick cu un set de melodii inregistrate bine (fara compresie dinamica) melodii pe care sa le asculti pe toate boxele diponibile. Trebuie sa stii si la ce sa fiii atent la sunet, nu pot sa-ti explic exact - poate unii colegi.

Daca ai si ceva oferta serioasa de seconduri mergi si asculti acolo mai intii.

Pt inceput poate ai sa nimeresti si mai slabe calitativ dar daca nu-s foarte scumpe nu-i problema, ai sa le schimbi cind nu te vor mai multumi.

Extinde  

Am inteles. Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări