Spitfire Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Avioane electrice exista deja destule, dar de mici dimensiuni- prea curand nu cred ca vom vedea un avion de pasageri gen 737(nu mai vorbim de 747...) electric... https://qz.com/1650449/electric-airplanes-take-flight-at-the-paris-air-show/ https://www.bbc.com/news/business-48630656 Daca insa se va asigura alimentarea de la sol cu fluxuri de microunde, poate vom vedea si avioane mari... Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 19, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2019 De-abia vorbim de automobile electrice si oamenii au dat-o in SF-isme cu tot felul de zburatoare pe baterii. Stick to the topic, please ! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Păi ecologismul de azi cochetează cu SF -ul, mă bucur că se observă cu ochiul liber . Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) La avioane bugetul e mai mare. Dar si acolo cand o dai cu bateriile si fluxu de microunde, deja iti bagi picioru in ea ecologie. Is curios cat din incarcatura utila o papa bateriile, care pline sau goale,trag la cantar. Mai degreaba o nava, dar acolo tot n ai de unde sa o incarci din mijlocul oceanului. Greutatea nu e o problema. Editat Iulie 19, 2019 de Sharky Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Singura soluție total "eco" pentru nave ar fi un sistem de vele (pânze) automatizat și bine gândit, iar suprafața acestora să fie acoperită de celule fotovoltaice. Nu-i așa, dragi ecologiști? Dar cu asemenea sistem (În limitele tehnologiei de azi și de mâine) Titanicul (sau orice vapor cu abur de la inceputul sec 20) e net superior ca performanțe. Adică distanță parcursă în timp de. Și cu anume încărcătură. Noi ne aflăm în secolul 21 si cerințele sunt pe măsură. De aceea spun că soluțiile intr-adevar "eco" sunt total incompatibile cu menținerea nivelului de civilizație actual. Alte soluții gen încărcarea bateriilor din energia electrocentralelor pe cărbune sunt aberații eco. Așa că așteptăm soluții miraculoase și tehnologii SF. Aștept noi poze cu purceluși zburători, sunt foarte simpatici și le voi da "like" Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Acum 4 ore, Spitfire a spus: Avioane electrice exista deja destule, dar de mici dimensiuni- prea curand nu cred ca vom vedea un avion de pasageri gen 737(nu mai vorbim de 747...) electric... https://qz.com/1650449/electric-airplanes-take-flight-at-the-paris-air-show/ https://www.bbc.com/news/business-48630656 Daca insa se va asigura alimentarea de la sol cu fluxuri de microunde, poate vom vedea si avioane mari... Pe bune...?Doar 1% sa fie electrice din ele(avioane) si tot ar fi ceva,bantuie prin aer mai rau ca mustele https://www.flightradar24.com/51,-2/6 nasol,eco si trai bun,nu se poate! Editat Iulie 19, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Acum 15 minute, WINNER 777 a spus: ...... nasol,eco si trai bun nu se poate! Adevăr grăiești. Sunt curios dacă mapamondul e dispus să renunțe la traiul bun in favoarea principiilor eco. Alea adevărate, nu aberații/surogat gen încărcarea bateriilor din energia electrocentralelor pe combustibili fosili. Personal, știu raspunsul. Îl știu și alții, dar sunt in contradicție cu un anume trend actual. Nu-i problemă, viitorul va confirma. Link spre comentariu
one Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 La 18.07.2019 la 18:24, mila a spus: Deocamdata majoritatea energiei electrice se produce pe combustibili fosili sau energie nucleara care produc aburi care misca o turbina inventata inainte de 1900! Bineinteles, de asta trebuie schimbat. Mai trebuie inventat si ceva nou. Centralele nucleare sunt in declin. Cu exceptia unor tari, in Europa este o puternica tendinta de renuntare. Pentru centralele cu combustibili fosili se fac eforturi de inlocuire cu surse regenerabile, este adevarat ca ponderea e mare, dar e in scadere. In Romania ponderea energiei din surse regenerabile este 19% (eoliana, solara, hidro, geotermala etc.). Ar fi o problema daca 19% din parcul auto ar fi electric ? Mai trebuie tinut cont de un lucru. O centrala termoelectrica consuma combustibili fosili dar nu rafinati, mai precis poate functiona cu gaze naturale sau pacura sau alti combustibili ieftini. Benzina si motorina se obtin din rafinarea petrolului si aceasta se face cu caldura obtinuta dintr-o parte a petrolului care se arde. Apoi acesti combustibili sunt trasportati in cisterne alta parte a combustibilului consumata. La o centrala termoelectrica construita cum trebuie se recupereaza si caldura, dar la un automobil se arunca. 1 Link spre comentariu
one Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 La 18.07.2019 la 18:55, Sharky a spus: ... dar anul asta am trecut prin germania, olanda, belgia, cehia, londra, plus altele. N am vazut nici macar o pondere de 10 la suta electric. Asa la ochi. Este corect ce spui dar trebuie observata tendinta si nu valoarea absoluta. https://cleantechnica.com/2019/06/03/electric-vehicle-sales-up-70-in-europe-april-ev-sales-report/ Am luat Germania pentru ca era prima din lista. Link spre comentariu
one Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 La 18.07.2019 la 20:41, +_Florin_+ a spus: Eu cred că mașinile electrice vor domina piața auto când or zbura porcii. Spun asta pentru că găsirea unei soluții pentru ca mașina electrică să aibă același preț (plus dotări , autonomie, comoditate in utilizare) ca una clasică, e la fel de probabilă ca zborul porcilor. E ca si cum ai fi spus acum 30 ani ca telefonul mobil nu va inlocui niciodata telefonul fix pentru ca e mai scump. Acum 23 ore, Sharky a spus: (masina mea e de weekend si excursii). Evident, daca faceai in fiecare zi 50 km ai fi avut o viziune complet diferita despre utilitatea unei masini electrice. 1 Link spre comentariu
one Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Acum 11 ore, Dan85 a spus: Avioanele trec și ele pe electric? Întreb pentru un prieten. S-au facut progrese in domeniul motoarelor de avion dar problema nu este la consum ci faptul ca, pentru interese diverse, sunt privilegiate si combustibilul este destul de ieftin. Acum 11 ore, Sharky a spus: Nu tre sa apara nici o structura. Bateriile sa fie mai performante si e game over. game over va fi curand cand se vor introduce taxe la vehiculele clasice si mai ales la diesel. Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus: Titanicul (sau orice vapor cu abur de la inceputul sec 20) e net superior ca performanțe. Domnule ale tale erau perlele alea de la bacalaureat ? Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 1 oră în urmă, one a spus: Bineinteles, de asta trebuie schimbat. Mai trebuie inventat si ceva nou. Ce sa se inventeze? o alta lege a electromagnetismului? Asta consumam asta se produce. Roata s-a inventat in preistorie, si continua sa fie roata, chiar daca unii incearca sa o reinventeze. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Acum 45 minute, one a spus: Domnule ale tale erau perlele alea de la bacalaureat ? Domnule, demonstrează că un vas 100% "eco" (adică propulsie solară, sau bazată pe forța vântului ori combinație între ele) e superior ca performanțe Titanicului, fabricat in 1912. Performanțe înseamnă un vas cu deplasament "de", care parcurge distanța "de" in tîmp "de". La modul sigur, predictibil. În caz contrar, perla e a ta. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Acum 1 oră, one a spus: E ca si cum ai fi spus acum 30 ani ca telefonul mobil nu va inlocui niciodata telefonul fix pentru ca e mai scump. A nu se confunda evoluția sistemelor de comunicații electronice cu evoluția automobilului, de la combustie la electric. E altă mâncare de pește. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum