Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Pt unii, e drept putini, viitorul deja a venit. Nu e vina nimănui ca Tu te complaci sa trăiești în trecut pe motive uneori puerile. Da, unele motive sint cit se poate de reale dar unele sint puerile bine. 

Acum sint în concediu și deci nu știu exact situația dar înainte sa plec am văzut în parcarea de lingă locul de munca nu una ci doua masini Tesla. Nu cred ca erau ale unor colegi de-ai mei, nu știu care erau proprietarii, dar important este ca erau mașini electrice. 

Link spre comentariu

Cu  vehicule electrice normal ca scade poluarea in orase, de aceea s-au facut linii de troleibuze si tramvaie.

1. cu vehicule electrice nu consumi cand stai pe loc.

2. electricitatea nu e generata doar prin ardere.

Una dintre directiile in care va merge uniunea europeana este cresterea ponderii energiei obtinute din surse regenerabile fata de cele fosile. Una din componente este si adaptarea parcului auto. Transportul cu camioanele va trebui compensat cu transportul pe calea ferata.

Link spre comentariu

Deocamdata majoritatea energiei electrice se produce pe combustibili fosili sau energie nucleara care produc aburi care misca o turbina inventata inainte de 1900!

Link spre comentariu

Suntem cot la cot cu germanii, 300g/kwh. O valoare buna, zic eu. La noi merita sa mergi pe electric, dar evident daca e sa luam o medie de 10k pe an. Si o tedsla model 3, e mai eco sa circuli 100k cu un sh existent decat sa produci un model 3.

Deci sa asteptam un viitor mai bun.

A venit viitorul? Nene, nu stiu ce ai fumat, dar anul asta am trecut prin germania, olanda, belgia, cehia, londra, plus altele.

N am vazut nici macar o pondere de 10 la suta electric. Asa la ochi.

Tu oare traiesti intr un plan paralel plin de electrice? Sper ca nu e vb de socuri...

Prezent electric inseamna cand ai macar 50 la suta electrice si cele cu ardere sa fie amentintate cu disparitia.

Prezentul nu e nici pe departe asa.

Dar cred ca prorocii lui elon musk deja o iau razna. Rau de tot. :))

Macar de ar spune de cand incepe, cei care nu fumam ca si elon, cam vedem realitatea.

Matematica si motivele economice nu s puerile deloc, hipstereala insa da.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Eu cred că mașinile electrice vor domina piața auto când or zbura porcii.

Spun asta pentru că găsirea unei soluții pentru ca mașina electrică să aibă același preț (plus dotări , autonomie, comoditate in utilizare) ca una clasică, e la fel de probabilă ca zborul porcilor.

În fine, unii speră la miracole. Proorocii lui musk. E dreptul lor, să-i lăsăm să viseze :rade:.

Între tîmp, piața auto își vede de ale ei. Peisajul rutier vorbește, în majoritatea covârșitoare a zonelor lumii ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Spune ne cat mai bine. Eu am avut taria de caracter sa spun ca in 10 ani nu vei vedea nimic semnificativ pe strazi, nici la nemti si in nici un caz la noi.

Tu taci chitic. Stai pitit spui doar ca in curand, nu vrei sa iti asumi sau sa prezinti ceva.

Poate peste 20, atunci n au decat sa zboare porcii.

Plus alta chestie, o tot dai cu motive puerile.

Nene, pot sa am o mie de motive puerile, dar daca unul dintre ele e serios, treaba pica.

Motive serioase: pret mare, poluare scazuta discutabila la o masina utilizata rar, disponibilitate redusa si mobilitate redusa(masina mea e de weekend si excursii).

Am bani, n am bani, deocamdata eu sunt cel care circul, altii dau din gura.

Link spre comentariu

Hahahahahahahahah.

Despre ce secrete e vorba? Stii tu cum sa cumperi electric la pret bun?

Cand o sa fie la pret bun nu va fi secret. :))

va fi pe toate gardurile.

nici macar o parere argumentata nu ai sau sa spui ca domne eu cred ca in 5 ani scapa elon musk de datorii, isi pune fabrica pe profit si ne da cate o electrica la fiecare.

Da. Eu stiu da nu zic, ca si in clasa 1.

Bun troll.

Merge in combinatia cu datul la fund cand prezicerea nu se arata nicidecum.

Hai, vedem peste 10 ani. Forumu sa tina atat!

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Nici semiconductorii nu au inlocuit peste noapte tuburile electronice, dar, in momentul in care o alta realizare tehnica(producerea 100% automatizata a semiconductorilor cu tehnologie planar-epitaxiala) tuburile au fost spulberate.

Masinile electrice vor domina in cativ ani, iar apoi vor aparea structuri de transport total diferite de ce cunoastem azi...

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Nu tre sa apara nici o structura.

Bateriile sa fie mai performante si e game over.

Dar la asta se viseaza de mai bine de un secol.

Acu suntem la faza in care daca bagi suficienta abureala, le mai cumpara lumea.

Iar cum resursele sunt limitate niciunul din producatori nu e capabil sa produca la modul serios, inca. Iar la profit nu renunta niciunul din cei care au o afacere stabila.

Dar altii viseaza...in curand cica. :)))

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Sharky a spus:

Bateriile sa fie mai performante si e game over.

Dar la asta se viseaza de mai bine de un secol.

Sunt perfect de acord cu aceste afirmatii, mai ales cu prima :) , asta este "calcaiul" masinilor electrice.

Dar poate ca o motivatie crescuta si o anumita presiune vor favoriza un progres mai rapid... vom vedea....

L.E. mai performante si mai putin inflamabile, as completa... :) 

Editat de informer
Link spre comentariu

Nu sunt inflamabile, nu mai mult ca benzina.

Dar cand esti pana in gat in datorii, iti setezi targete nerealiste si esti cu cincinalul in 4 ani la jumate, mai sari peste etape se mai intampla accidente.

Nu doar la electrice.

Nu tehnologia e de vina, ci ca intotdeuna omul si goana dupa profit sau teluri nerealizabile la ritmul cerut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări