Vizitator Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 (editat) adrian_pic, sincer, imi place cum gandesti. Esti foarte optimist. Eu insa sunt probabil mai pesimit si nu vad actualele taxe pentru poluare drept un mijloc de-a infrana/gestiona poluarea, precum nici ca au fost gandite ca populatia sa se invete cu taxele. Eu vad doar colecte la buget, iar natura ramane exact cu fortele ei proprii; care sa fim seriosi ca le are daca ar putea sa ia decizii. Probabil i-ar trebuii 5 minute sa faca un SHFT+DEL la tot ce misca. Din prisma mea, si as dori sa nu fiu etichetat drept indolent, dar tot ce facem noi ca oameni, fie curatenie sau mizerie, fie ca existam sau nu, planeta nu prea sufera din cauza ca existam; cu tot ce presupune prin existenta noastra. S-ar putea ca doar sa avem impresia ca suntem atat de importanti, noi sau deciziile noastre minuscule, precum si taxele care..par relativ amuzante daca privesti lumea din Cosmos sau la nivel de galaxie... ..mi-as dori sa nu am dreptate. Editat Iulie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 (editat) Vorbim de poluare dar.... toți poluăm.....toți vrem să trăim cât mai confortabil......dar cu ce pret ? Acum suntem 8 miliarde pe planetă. Toți avem nevoile noastre, dorințele noastre de a trăi mai bine. Dar... asta presupune industrie, producție de energie intensivă, agricultură intensivă, poluare intensivă..... În feudalism oamenii nu aveau de nici unele și planeta nu era poluată. Și eram și mult mai puțini. Propun ca de azi cei care mai vorbesc de poluare să renunțe la apartamente, la mașini de spalat, la frigider, la TV, la telefoane, la autoturisme, și în general la tot ce presupune poluare intensivă și să ne reîntoarcem la condițiile de viată din feudalism. Putem ? sau ne-am învățat cu emanciparea ? nu mai putem fără ? Auto electrice ce fac ? mută poluarea din orașe în afara orașelor, dar poluarea rămâne......și chiar crește. Editat Iulie 13, 2019 de C.D. 2 Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 schimbările de clima sunt provocate de defrișari masive. De asta se produc viituri si alunecări de teren. Puteti sa va luati cate masini electrice vreti Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 (editat) 1 oră în urmă, adrian_pic a spus: Deci schimbarile climatice sunt o realitate dar cauzele .... un mister. Ramane sa ne lasam atunci la voia sortii. Se vede că citești fugitiv postările și răspunzi la plezneală. Schimbările climatice nu sunt un mister, tocmai am explicat. Reiau mai clar, cu amanunte suplimentare : Măria Sa natura are cicluri climatice intinse pe sute mii sau zeci de mii de ani. Noi abia am cercetat (serios) ultimele 2 secole și dăm verdicte cu pretenții de adevăr absolut. Sigur că la actuala perioadă de incalzire globală (din cauze naturale) a pus umărul si poluarea cauzată de om. Dar într-un procent suficient de mic încât să nu modifice palpabil ciclul natural de încălzire. Care oricum se întâmpla. Omul a făcut ceea ce a depins de el pentru a-și reduce influența negativă asupra mediului (chiar dacă influența sa nu are puterea de a modifica ciclurile naturale). Eveoluția motoarelor de la non-euro anii 70/80 la actualele euro5 și 6 este exemplul concret. Poluarea s-a redus drastic. Nu-i suficient ? ... vrei să trecem la pedale? .... never-ever!!! L.E. @daniels, ai dreptate cu defrișäarile, eu m-am referit strict la poluarea cauzată de mașini. Editat Iulie 13, 2019 de +_Florin_+ Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 la fel e si iarna cand in Baragan e viscol si se blocheaza tot. Toti zic ca s-au taiat padurile de protectie, nu pomenește nimeni de masini electrice Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Acum 2 ore, Aw Genetix a spus: adrian_pic, sincer, imi place cum gandesti. Esti foarte optimist. Eu insa sunt probabil mai pesimit si nu vad actualele taxe pentru poluare drept un mijloc de-a infrana/gestiona poluarea, precum nici ca au fost gandite ca populatia sa se invete cu taxele. Eu vad doar colecte la buget, iar natura ramane exact cu fortele ei proprii; care sa fim seriosi ca le are daca ar putea sa ia decizii. Probabil i-ar trebuii 5 minute sa faca un SHFT+DEL la tot ce misca. Din prisma mea, si as dori sa nu fiu etichetat drept indolent, dar tot ce facem noi ca oameni, fie curatenie sau mizerie, fie ca existam sau nu, planeta nu prea sufera din cauza ca existam; cu tot ce presupune prin existenta noastra. S-ar putea ca doar sa avem impresia ca suntem atat de importanti, noi sau deciziile noastre minuscule, precum si taxele care..par relativ amuzante daca privesti lumea din Cosmos sau la nivel de galaxie... ..mi-as dori sa nu am dreptate. Toate guvernele au o gaura de acoperit, deci nu-s naiv sa cred ca se va face ceva cu banii colectati in viitorul apropiat pentru poluare. Chiar daca nu s-ar deturna nici un cent si tot sunt infim de putini. Normal ca planeta asta nu sufera si o doare fix in pipota de ce facem noi. Noi suntem cei care trebuie sa ne gandim la viitorul nostru al omenirii si nu al planetei. Ideea este ca trebuie o "responsabilizare" a gibonilor si taxa pe poluare in prima faza doar le va aminti ca exista si o poluare pe aceasta planeta. Nu stiu cum vor evolua lucrurile pentru ca este o problema foarte complexa insa ... nu trebuie sa stam pe loc, trebuie sa facem ceva pasi inainte. Sper sa nu fie prea tarziu si din perete in perete sa ajungem pe directia buna. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Acum 1 oră, +_Florin_+ a spus: Sigur că la actuala perioadă de incalzire globală (din cauze naturale) a pus umărul si poluarea cauzată de om. Dar într-un procent suficient de mic încât să nu modifice palpabil ciclul natural de încălzire. Nu putem cuantifica care este ponderea poluarii in incalzirea globala. Exista doua tabere, unii vin cu teorii dar nu pot demonstra clar ceea ce spun, oponentii vin cu constatari (astea nu se pot nega) insa nu pot prezenta nici ei un calcul exact pana la data "apocaliptica". Ei doar trag un semnal de alarma (mai mult nu pot). Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Se vine cu exemplul Norvegiei ca nu va mai inmatricula masini clasice, vom vedea, mai e pana atuci. Ar trebui sa se dea exemplu Norvegiei ca daca tai acolo un copac ai pus-o. Asta e grija pentru mediu, nu masina electrica. La noi de 20 de ani se taie sute de ha anual. E normal sa apara fenomene extreme. Cu taxele pe poluare ar trebui impadurite zonele taiate din munti. Se poate face un calcul cat emana o masina si cat poate procesa un brad. 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus: vrei să trecem la pedale? .... never-ever!!! Unora nu le cad galoanele de pe umar nici chiar daca merg pe jos: Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 (editat) La aia am fost campion pana nu m am mutat. Eram la 15 minute de mers jos. La scoala tot pe jos. Acu compensez. Legat de bata pe motoru cu ardere am zis deja ca nu merge. Pica economia cam nasol. Pana nu apar alternative nu poti renunta la mobilitate. Editat Iulie 13, 2019 de Sharky Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 15, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2019 https://www-teslarati-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.teslarati.com/tesla-powerpack-big-battery-mocked-by-nissan/amp/?amp_js_v=a2&_gsa=1#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=From %1%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.teslarati.com%2Ftesla-powerpack-big-battery-mocked-by-nissan%2F Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 15, 2019 Partajează Postat Iulie 15, 2019 Eeee asa mai vii de' acasa. Bateriile pentru panourile solare sau mici eoliene sunt al nabii de scumpe si ele sunt cuiu' lui Pepelea. Daca deja bateriile de pe masina vor putea fi "bransate" se schimba socoteala. E clar ca idei vin daca nu se sta pe loc! Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 15, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2019 Da, asta e o treaba chiar interesanta sa folosesti bateria masinii in ambele sensuri cand e cuplata la retea, mai ales ca puterea ei nu e chiar mica. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iulie 16, 2019 Partajează Postat Iulie 16, 2019 "- Draga, ma duc pana la piata sa cumpar niste cartofi. Iau masina, ma intorc in 30minute - Nu lua masina ca este cuplata la solare ! ia un taxi !" 1 Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 mai e si o treaba. Piata auto merge catre saturatie. Pretul se duce in jos de la un an la altul desi masina merge bine. Intr un final se stagneaza si apare supraproductia, mai ales ca fiecare s e intrece sa produca mai mult, mai repede. Iar electricu va stimula asta, alea vechi nu mai sunt bune, hai cu astea noi. Ecologia e in plan secundar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum