Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Când petrolul va fi suficient doar pentru industria chimică, vom folosi tot felul de metode din astea ,,arhaice,, pentru deplasare.....iar vehiculele electrice pe patru roţi vor fi probabil majoritare.Dar mai e probabil până atunci....ăsta e doar începutul.Pentru orice există un început....sau o revenire.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, adrian_pic a spus:

s-a saturat sa o tot gaseasca cu barele fata si spate zgariate de cazane

Io am avut 3 lovituri in 2 saptamani la bara spate de la ultima masina, inainte sa-mi montez cel mai lung carlig pe care l-am gasit.

Am cautat si pt. fata da` n-aveau... :rade: 

Link spre comentariu
Acum 20 minute, informer a spus:

Apropo de cat de repede se raspandesc unele lucruri (electrice) am crezut pana acum ceva vreme ca trotineta este un vehicul arhaic si nu mai exista... ca sa constat ca actualmente e o nevoie stringenta de legislatie care sa reglementeze circulatia acestora ca-s multe si accidentele cu ele deasemenea... :rade:

In Viena cica le gasesti pe strada, nici macar in "locuri amenajate" ci peste tot... iti faci treaba cu ele, platesti cu card si o lasi unde apuci... daca o incarci tu, ai bonus...(n-am vazut personal, a povestit un coleg) :) 

Sigur ca la masini vorbim de alte valori dar nah... iti da de gandit....

Confirm, nu numai in Viena ci si in multe alte orase mari din vest. Faza este ca sunt si acolo melteni care se urca doi pe o trotineta din asta si o "indoaie" desi este interzis. 

In viitor daca imi amintesc bine vor avea si ... numere de imatriculare. 

Link spre comentariu

Acum 14 minute, informer a spus:

Am cautat si pt. fata da` n-aveau... :rade: 

Exista si pentru fata.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 19 minute, Ion_Bumbu a spus:

Pentru aia`s bune barile de protectie din UNP de 160mm, is si mai ieftine decit cele originale si tin!

Meltenii cu cazane sunt greu de stavilit. Nimeni nu cred ca doreste sa-si consume timp din viata pentru a gasi solutii impotriva acestor frustrati.

Pana in 2017 cumnatul a avut o masina cu numere de Iasi (nu era cazan, a luat-o de noua in 2011, deci nu "zgaria" pupila cu un aspect necorespunzator) si aia saraca a avut parte de bara spate infundata (un meltean a vrut musai sa parcheze intr-un loc foarte stramt). Si la asta nou bara spate a fost scoasa din clipsuri pe ambele laterale. Aia "veche"  avea parte si de bonusuri .... flegme pe masina (in special pe parbriz). 

Mare pacat ca murdaresc faima Clujului. 

Link spre comentariu

Pai a avut vreodata cluju faima? E plin de cazane si vinituri.

E plin de studenti care vin cateodata si cu 2 masini, cazane, se apoi tot ei se oftica ca nu au unde parca si ca de ce iau amenzi sau ca primaria nu le ofera sau alte idei aberante.

De aia prin oras tii un cazan la limita existentei n au decat sa il frece altii cat or vrea.

Sau iei busu.

Cumnatul tau e un om curajos, eu nu ma mai dau cu bicicleta prin oras decat pe anumite trasee.

ai parte de cretini si n ai vrea sa te loveasca unu.

Pana nu fac benzi dedicate pt bus si bici peste tot e periculos.

Trotineta si bicicleta e o chestie tare faina, nu degeaba o vezi la scara larga in orase mari.

Cluju cat e de mic, ar fi o treaba ideala, dar sa ai pe unde sa te dai, nu printre masini.

Avem piste, majoritatea gandite si practicabile, dar nu le ai peste tot. Doar pe cateva artere, iar de acolo, dezastru.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 13 minute, adrian_pic a spus:

nu stiu cum au sa merga in Romania, dar in Madrid exista de vo' 2 ani o "flota " de ZOE, costa 25E pe zi fara limita de Km, daca se descarca iei alta, important e sa o lasi in locuri special amenajate, pe de alta parte e scutita de orice taxe de parcare, restrictii de zone, si alte nazbatii (in Madrid cand li se pune pe chelie (poluare mare cica( nu mai intra in centru nici o masina cu motor termic, si intr-o arie mai mare sub E5 ) 

practic costa mai putin decat parcarea pe zi prin centru... 

Link spre comentariu
Acum 20 minute, maxim_sedilec a spus:

nu stiu cum au sa merga in Romania, dar in Madrid exista de vo' 2 ani o "flota " de ZOE, costa 25E pe zi fara limita de Km, daca se descarca iei alta, important e sa o lasi in locuri special amenajate, pe de alta parte e scutita de orice taxe de parcare, restrictii de zone, si alte nazbatii (in Madrid cand li se pune pe chelie (poluare mare cica( nu mai intra in centru nici o masina cu motor termic, si intr-o arie mai mare sub E5 ) 

practic costa mai putin decat parcarea pe zi prin centru... 

Daca le vor lasa aiurea precum trotinetele, o sa fie parfum.

Link spre comentariu

In cluj e pony de ani buni. Au cateva i3 dar pretul e cam mare.

In rest smart si mini.

Cum crezi ca se comporta, blana cat incape, se grabesc ca timpul inseamna bani.

Multi le lasa aiurea, dar faza e ca amenda ajunge utilizatorului care a lasat o acolo.

Asa ca nu multi o gafeaza, dar evident se intampla sa apara idioti care sa le lase pe locuri platite sau in parcare interzisa.

Ca pret e ok. Mai scump ca si combustibilul, dar decat sa iei o masina strict pt oras, mai bine pony.

Link spre comentariu

Car sharing :rade:

Eu nu stiu câți sunt dispuși să caute mașini electrice lăsate de alții prin parcări sau cine știe pe unde, chiar in locuri asa-zis "apropiate".

Si sa plătească 215 ron/24 ore, în timp ce un cazan "de lux" cu 6 cilindri pe GPL consumă sub această sumă, chiar de îl omori toată ziua prin București. Apoi cazanul personal oferă comoditatea lucrului cunoscut plus confortul cu care ești obișnuit. 

În plus, ești sigur că nu și-a lăsat altul mucii pe volan.

Cam prea "complicat", aș zice. Mai comod cu cazanul. Iar oamenii preferă (firesc) acele opțiuni care le fac viața mai ușoară, doar nu trăiesc 9 vieți ca pisica. 

.........................

În sfârșit, dacă (repet, "dacă") electricele vor reprezenta viitorul, atunci viitorul e departe. Ca și noțiunile gen "car sharing". Desigur, părere personală. Care se confirmă totuși, având în vedere procentul de mașini electrice ce rulează pe străzi. Nu sunt inventate/promovate  de ieri...și petrol înca e destul.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Nu ai nevoie sa o inchiriezi 24 de ore intr-o zi. In plus nu platesti carburant, nu platesti ITP, nu platesti impozit, nu scoti portofelul la service, etc. 

Eu mi-as dori ca romanii sa nu-si bata joc de aceasta incercare care in viziunea mea reprezinta un pas inainte. Altii au masini electrice, biciclete, trotinete electrice la "share" si sunt exploatate civilizat (mai sunt si exceptii) deci imi doresc ca si in RO sa fie la fel. 

Link spre comentariu

Pt unii cazanul de 1000E care fumega prin toate colturile și scirtiie din toate încheieturile este avuția suprema. 

N-ai să-i vezi pe ăștia sa se urce într-o mașină electrica închiriată nici să-i tai cu cuțitul. 

Nu-ți mai bate gura de pomana ca nu ai sa reusesti să-i convingi ca asta-i viitorul și nici ca nu-i chiar asa de îndepărtat cum cred ei. 

Link spre comentariu

la 200 lei pe zi, e mai ieftin taxi-ul, depinde cate curse faci, dar in general pony il iei sa te dai o data, de doua ori pe zi maxim si il platesti pe minut, sau daca ai abobament iesi pe la vreo 600-800 lei pe luna, in opinia mea.

In cazul asta clar nu ajungi sa platesti cat pt o masina, plus taxele, plus intretinerea, plus bataia de cap plus combustibil.

Ai un smart sau un mini, e ok pt oras, sunt decente, daca unul isi varsa cafeaua urmatoru il raporteaza si primul o belit-o.

In general le gasesti destul de aproape, oricum mai aproape decat ai fi gasit loc de parcare, statistic vorbind.

Evident ca nu e o solutie pt toata populatia, dar ajunge ca 5-10% sa se angreneze in acest concept si deja se simte in locuri de parcare macar, unii mai renunta la a doua masina, etc.

i3 e deja disponibil dar costa aproape dublu, deocamdata. M-am dat cu el, e amuzant, dar sa dau 30k pe asa ceva, sa fim seriosi, am alte optiuni. Iar de bag SH in ecuatie, clar am rupt normele cu banii aia cu tot cu bugetu de reparatie.

Exista si bikesharing in cluj, standuri de la primarie, dar din pacate bicicletele sunt de tot jaful, cu uneel e periculos sa te dai repede.

Si cum orasul e pe dealuri, noaptea duc cu platforma bicicleta la deal, pt ca multi doar le coboara, nu le mai urca. E cam greu sa urci cu una dinaia, dar na.

MAcar alea nu se fura.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări