Sharky Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 A facut omu bani, trebuie sa vina unu care sa ii sparga. Cam nasol ca niciunul dintre marii producatori nu a reusit sa isi asigure un pret bun pt baterii, cam aiuriti, dar na. Au vreme. Link spre comentariu
informer Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 Un raport interesant (cu toate ca-i destul de vechi) pt. cine doreste sa treaca de "barfe fara sustinere" precum cele conform carora o masina electrica polueaza in total mai mult decat una clasica... indiferent daca asta duce sau nu la schimbarile climatice actuale si indiferent daca acestea (masinile electrice) se vor impune sau nu... https://www.ucsusa.org/sites/default/files/attach/2015/11/Cleaner-Cars-from-Cradle-to-Grave-full-report.pdf Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 (editat) S-a mai pus link-ul de mai jos? Practic daca este soare nu ramai in pana "prostului". Este un pas inainte! Mai multe detalii: https://lightyear.one/lightyear-one/ Charge speeds Solar 12 km/h 3.7 kW at 230v 35 km/h 22 kW (Public) . 209 km/h 60 kW (Fast charging) . 570 km/h Editat Iulie 8, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Faina treaba. Oare cat costa? Si presupun ca e vb de km trasi de par. Dar tot e ceva! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) La vale cu vint din spate.... Rideti voi rideti dar în citiva ani numai electrice o sa va placa. Editat Iulie 9, 2019 de sesebe Link spre comentariu
informer Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Nu prea rade nimeni ... unii accepta mai mult sau mai putin voit, altii se impotrivesc cu indarjire insa "sageata-i vopsita"... Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) Cand o sa fie ieftine o sa imi placa si mie. Pana atunci prefer sa merg in excursii sa traiesc bine vb lui base decat sa ma dau hipster. Pana apar mai e. Nu e vb de cativa ani. E vb de cativa zeci de ani. Vezi hibridu. E deja de peste 10 ani pe piata. Cate vezi pe strada? Nesemnificativ. Cati isi iau masini noi? Asa ca tare ma tem ca estimarea aia cu 2030 2040 pt 50 50 electrice si clasice e reala. Fabulatii despre viitor sunt una dar singura realitate verificabila e prezentu, restu e doar gargara. Editat Iulie 9, 2019 de Sharky Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Acum 4 ore, Sharky a spus: Faina treaba. Oare cat costa? Si presupun ca e vb de km trasi de par. Dar tot e ceva! Solar charge speed 12km/h nu cred ca este trasa de par. Stiu ca de prin 2006 prin diferite universitati erau "prinsi cu arcanu' " studenti care faceau tot felul de "automobile" foarte usoare care erau acoperite de panouri solare si tot bateau tot felul de recorduri (viteza, distanta) folosind doar energia solara. Alea erau foarte usoare in comparatie cu asta (multe aveau roti ca de bicicleta) dar totusi eu gasesc ca este un plus aceste panouri solare pe masina. Cei mai multi in cursul saptamanii au masinile parcate la exterior si ei sunt la munca. Se mai aduna ceva energie si din panourile alea solare dupa 8-9 ore de stat in soare. Daca se mai lucreaza si la minimizarea frecarilor => creste randamentul. Link spre comentariu
informer Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Sa nu uitam ca evolutia vanzarilor masinilor electrice nu este liniara. Dupa cum se deduce si din graficul vechi atasat, acu` 8 ani vanzarile erau ca si cand n-ar fi fost... acum nu-i chiar asa. Pe de alta parte, cu cat mai multi implicati in domeniu, cu atat preturile vor scadea mai repede, tehnologiile vor evolua mai rapid etc. etc. Nu stiu cum e in alte orase insa m-as risca sa zic ca tot al 10-lea taxi cu care am mers in TM in ultima vreme era hibrid... un coleg al meu (din vreo 12 in total) are hibrida si 2 se gandesc serios ca urmatoarea masina sa fie... mie mi se pare reprezentativ avand in vedere ca acu` cativa ani mi se parea ceva "haute couture"... Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) Deci ai inteles ideea. Hibridu e de acu 10 15 ani si abia acum tot a 10 a masina e hibrid. Analogia cu electrica o faci tu. Sau tu cand te astepti sa apara ? In 5 ani? In romania? Nici o sansa. Vei vedea mai multe dar ca si procent va fi tot nesemnificativ. Dar nu ai decat sa hai quote la acest post daca se intampla invers, sau ar fi frumos sa recunosti dupa cativa ani cand tot 1 9 tdi si alte fumigene vei vedea pe strada, ca electricu e inca departe. Adrian, aia zic. 12 km trasi de par. Adica mers incet spre enervant de incet, fara clima, etc. Adica nu modul ideal de a folosi masina. Editat Iulie 9, 2019 de Sharky Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 app de grafic, se zice ca la mărul lăudat sa nu te duci cu sacul. S-ar putea sa fie o "bulă" economica care sa tina cativa ani, asa cum a fost cea imobiliară. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Poi deja vag si altii au redus targetul de electrice pt si au dat seama ca nu au de unde sa faca rost de baterii. Dar altii zic ca se ieftinesc. Legea aia cu cererea si oferta ede alta parere. Om trai si om vedea... Pana atunci cel mai bine e sa te bucuri de prezent cu piata arhisaturata de masini faine la pret de nimic. Link spre comentariu
informer Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) Acum 58 minute, Sharky a spus: Deci ai inteles ideea. Hibridu e de acu 10 15 ani si abia acum tot a 10 a masina e hibrid. Analogia cu electrica o faci tu. Sau tu cand te astepti sa apara ? In 5 ani? In romania? Nici o sansa. Vei vedea mai multe dar ca si procent va fi tot nesemnificativ. Dar nu ai decat sa hai quote la acest post daca se intampla invers, sau ar fi frumos sa recunosti dupa cativa ani cand tot 1 9 tdi si alte fumigene vei vedea pe strada, ca electricu e inca departe. Mie mi se pare ca pui problema gresit considerand ca Romania e buricul pamantui sau ca ar conta in vreo statistica sau ceva. Pana una alta Romania si Bulgaria sunt groparii Europei in ce priveste acele "masini vechi si faine" despre care vorbesti tu. Daca la noi nu se cumpara masini noi nu inseamna ca nicaieri nu se cumpara... si nici macar la noi nu cred ca vanzarile de masini noi sunt chiar asa reduse. Daca la noi se intampla sa mai vezi Dacia 1300 pe sosele, si nu una si nu vorbim de masini intretinute si cu valoare istorica ci de rable de pe care "curge" tot, aia nu inseamna ca peste tot e asa. Nu ti-am dat exemplul Norvegiei deci nu vad de ce vii cu exemplul Romaniei... in afara de asta, apreciez patriotismul... Editat Iulie 9, 2019 de informer Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 Pai nu de romania vorbeai? Timisoara e la noi nu in Norvegia. Plus nu compara cea mai bogata tara cu cel mai mare fond de investitii cu restu lumii. Eu ma indoiesc ca vreo tara din europa va ajunge la nivelul ala. Germania nu degraba, franta sigur nu. In germania varsta medie a unei masini e de 6 ani. Dureaza la ai mai mari, dapoi la noi? Link spre comentariu
informer Postat Iulie 9, 2019 Partajează Postat Iulie 9, 2019 (editat) Vorbeam despre vanzarea de masini electrice in lume, nu in Romania, nu despre Romania era acel grafic. Exemplul pe care l-am dat era o dovada in plus ca pana si la noi, unde se inmatriculeaza toate "fierotaniile" (datorita stim noi cui si de ce), pana si aici au inceput sa apara efecte a ceea ce se intampla in lumea larga. Eu nu compar nimic, am incercat sa prezint ceea ce inteleg eu din ce se intampla global, de aia am si spus ca NU aduc in discutie exemplul Norvegiei. Pe de alta parte, daca vii p-aci prin TM te invit la o plimbare printr-un cartier despre care am mai zis, pe care-l parcurg in drum spre job... ca sa vezi cam cum "nu" cumpara romanii masini noi asa din 2 cifre gen Q7, X6 etc., cate 2 la o poarta... si nu-i singuru` cartier... nici din TM si nici din orasele mai mari ale tarii, cel putin. Aaaa, ca sunt mai putini decat cei care cumpara fumigene cu 500 - 1000 euro, absolut de acord... Editat Iulie 9, 2019 de informer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum