Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 40 minute, maxente a spus:

Adica dupa parerea ta,  la un model 3, bateria are autonomie doar 100km ? 

"Off" topic: am cunoscut meseriasi buni care credeau cu tarie ca meseria TREBUIE "furata", am cunoscut proiectanti buni care credeau ca un proiect fara planseta nu-i "serios", am cunoscut...... si am renuntat in unele cazuri, unii oameni buni pur si simplu nu pot fi convinsi/scosi din "ale lor"...  

Editat de informer
Link spre comentariu

Ajungeai linistit si cu ac blana si mers rapid.

Probleme iti faceai cu una de oras gen zoe.

100k in 20 minute doar cu supercharger serios.

Dar dupa asa drum tot cerea sa dormi vreo 8 ore. La 20kw se umplea destul cat sa te intorci.

De n ar fi asa scumpa...

Link spre comentariu

E buna masina electrica la drumuri lungi. Mai opreti sa bei o cafea, mai faci fotografii, mai admiri peisajul, mai cunosti oameni... Totul e sa nu ai treaba, sa nu te grabesti...

https://0-100.ro/2018/12/20/spre-marea-unire-si-centenar-cu-masina-electrica-ruta-bucuresti-alba-iulia-si-retur-900-km-in-3-zile/

8 ore si 20 minute pe 356 km asta vi se pare mare realizare tehnologica? asta e progresul care ar trebui sa "ma scoata din ale mele"?

Editat de d2134
Link spre comentariu

@informer, nu cred ca e vorba sa il convingem noi pe om de ceva anume. Mai degraba omul nu poate concepe ca poti merge atatia km cu bateria masinii incarcata, nu realizeaza ce capacitate are bateria aia.

El asociaza masina aia cu un hoverbord pentru copii sau cel mult cu o trotineta electrica si in cazul asta discutia cu el despre subiectul asta s-a inchis !

Link spre comentariu

Autonomiile in km pentru baterii, fara alte date nu e un adevar complet.

Autonomia unei baterii este respectata daca din ea se trage un curent sub un anumit prag (nu luam in consideratie si vechimea). Daca acel prag e depasit autonomia scade exponential. Eu nu pot sa cred ca atunci cand treci muntii sau drumul iti permite sa mergi mai tare ai tot atata nevoie de curent ca pe loc drept la o anumita viteza.

Ma tot chinui sa gasesc ceva grafice, dar nu cred ca voi gasi.

Link spre comentariu

Lung articolul, tehnologii noi, probleme noi.

S-a gandit cineva cum ar fi ca intr-o noapte sa se transforme toate masinile cu fosil in electrice? Ce infrastructura ne-ar trebui? O vad ca pe o provocare tehnologica la fel ca marea electrificare. 

Link spre comentariu

Te-ai dus prea mult in viitor dintr-o data. De parca masinile astea cu ardere interna au aparut asa peste noapte.

Astea sunt fantezii sa crezi ca de maine se merge numai pe baterii !

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Director a spus:

Dar  cand se vor inmulti masinile astea, ar putea deveni o problema alimentarea lor in benzinarii din cauza timplilor de incarcare.

Deasemenea vorba aia: "vecine, da-mi si mie niste curent" ar putea capata o conotatie noua... :)

Link spre comentariu

Azi, cand sunt cateva masini electrice prin tara, iti permiti sa stai 20 de minute sau o ora ca sa o incarci cat de cat. Dar cand ai in fata inca 5 masini la coada la incarcare... se cam schimba datele problemei. Un rezervor de benzina se umple in doua minute. Mai mult stai la casa pentru plata. Cred ca masinile electrice sunt o chestie buna pentru urban si cam atat, in ideea ca ti-o incarci peste noapte de la priza de acasa. Daca vreau sa plec prin tara, si cu o rulota agatata de masina, cam ce baterii imi trebuie? Si cat concediu sa imi iau?

Editat de yo9hrb
Link spre comentariu

Pai pui in rulota baterii si ai rezolvat!

:d

Asa se viseaza cu ochii deschisi, mai grav ca nimeni nu calculeza nimic.

La o ora timp de incarcare per auto imbatrinesti in statie daca ai citeva masini inainte.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, yo9hrb a spus:

Daca vreau sa plec prin tara, si cu o rulota agatata de masina, cam ce baterii imi trebuie? Si cat concediu sa imi iau?

Iti iei un pickup si ai terminat bâlciu :) 

tesla-pickup-truck-1a.jpg

Link spre comentariu

Infrastructura pentru incarcarea masinilor electrice exista deja. Orice stalp de electricitate e o potentiala statie de incarcare. Un transformator, o priza si un terminal de plata cu cardul si atat. Astazi sunt aparate de cafea de unde poti sa-ti cumperi cafeaua cu cardul contactless.

O benzinarie e infinit mai complicat de construit. Iti trebuie apa curenta, canalizare, electricitate, rezervoare in pamant, cladirea in sine.

La statia de la stalp ai bagat cablul in priza, ai scanat cardul si incepe incarcarea. Ai scos cablul din priza si te-a taxat. Au revoir, urmatorul stalp...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări