Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

14 minutes ago, maxente said:

Daca marile companii producatoare de masini cu motoare termice ar incepe sa se bage tare in producerea masinilor electrice, altfel ar fi treaba cu pretul, adica mult mai accesibil.

N-au cum sa faca treaba aia ca si-ar da cu tezla-n coa*e. Nu poti dintr-odata sa renunti la ce faci acum sa treci pe altceva diferit.

Asa ca, deocamdata, astia mari mimeaza si ei cu cate un model de electric pe ici pe colo. Ramane sa vedem in viitor cum o sa fie cu masinile electrice.

Deja vu... asa a fost si cu SSD-urile... uite ca incet incet se ieftinesc si pt. capacitati mai mari.

E pe undeva de inteles ca nu se intoarce piata cu curu-n sus de pe azi pe maine... da` uneori merge exasperant de incet... :)  

Link spre comentariu
7 hours ago, norad said:

...Lipsa de respect pentru platitorul de impozite si taxe locale...

Mult mai rau. E lipsa de respect fata de client.

5 hours ago, Dan85 said:

Si proiectarea o iau de pe youtube sau mai trag cu ochiul pe forumuri.

Daca-ti sti cât de aproape sunteti...

Oricum, pâna când n-om fi în stare sa turnam curentul cu galeata în rezervor, masinuta cu baterii ramâne la nivel de jucarie pentru copii. Si de aceea producatorii seriosi iau în considerare bateria doar ca pe un mediu de stocare tampon de capacitate mica între generator si motorul elctric. Pentru ca tractiunea electrica are avantaje.

Link spre comentariu

Eu as face analogie cu prostia asta de a fi obligat sa renunti la centrala murala proprie in favoarea incalzirii centralizate. Cei care doresc asta argumenteaza ca, vezi Doamne, poluarea este mai mare in primul caz, ca si cum centralele termice ar avea randamente de 90 la suta, pierderile de transport ar fi inexistente, reteaua se va reface pe fonduri europene..Cum se spunea mai sus, "shmenu" este imbogatirea unora, nimeni nu are grija de noi, pe nimeni nu intereseaza bunastarea si confortul poporului.

Amintesc si bateria aia din tigara electronica care i-a explodat in fata acelui tanar si accidentele aviatice groaznice datorate bateriilor ci litiu.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Concurenta e acerba pe piata,mai iau foc si Ferrari,Maseratti,Porsche.

Incalzirea centralizata e cea mai buna solutie daca : e realizata cu materiale moderne,corect , cu pierderi mici etc. si nu se arunca in spatele consumatorului diverse "pierderi",e cam greu aplicabila la noi .

Centralele de apartament sunt posibile bombe cu ceas avand in vedere calitatea materialelor ,nivelul de pregatire al utilizatorilor,etc....din pacate apar stiri cu cate o instalatie care explodeaza si face impropriu pentru locuire un bloc intreg...

Link spre comentariu

Incalzirea centralizata apartine altei epoci istorice, una apusa Epoca Industriala. La timpul prezent nu ar trebui sa existe nici o "caldura reziduala" care sa poata fi utilizata pentru incalzire, doar in Rusia, ucraina, Romania mai exista incalzire centralizata, si in UK/Suedia local, unde chiar are sens. Viitorul apartine caselor pasive, alimentate cu energii regenerabile, desigur.Automobilul electric reprezinta o etapa de tranzitie, in conditiile unui urbanism tipic "smart city" nu mai ai nevoie practic deloc de autoturism personal.

Link spre comentariu
Acum 32 minute, ex.escu a spus:

Concurenta e acerba pe piata,mai iau foc si Ferrari,Maseratti,Porsche.

Incalzirea centralizata e cea mai buna solutie daca : e realizata cu materiale moderne,corect , cu pierderi mici etc. si nu se arunca in spatele consumatorului diverse "pierderi",e cam greu aplicabila la noi .

Centralele de apartament sunt posibile bombe cu ceas avand in vedere calitatea materialelor ,nivelul de pregatire al utilizatorilor,etc....din pacate apar stiri cu cate o instalatie care explodeaza si face impropriu pentru locuire un bloc intreg...

"Bombele" cu gaz (si aer) nu sunt cauzate numai de centralele murale. Montarea si mentenanta lor trebuie facuta de personal specializat ramanand ca exploatarea lor sa fie facuta dupa cartea tehnica. Un simplu detector de gaze (acum au preturi rezonabile) face ca folosirea lor sa fie in siguranta. Daca esti prost poti muri si in apa fierbinte din caloriferele instalatiei centralei termice care te inunda!

Link spre comentariu

Romanu' n - are nevoie de detector de gaze . E sub competenta lui universala si proverbiala . Ca idee , centralele ( daca sant functionale ) nu provoaca bubuituri consistente . Mai probabil instalatia de gaze ... , modificata , centrala mutata in loc de aragaz si invers etc . Pericolul e amplificat de prezenta in imobile gandite pentru incalzire centralizata , se inmulteste cu numarul centralelor prezente . Cam atat ... , nu vreau sa ma cert ( iar ) cu colegii , fiecare are propria viziune corecta asupra chestiunii . 

P.S. - la mine pe scara sant detectoare ... majoritatea nealimentate , fiindca " consuma " ! ... De cateva ori am simtit miros de gaz pe holuri , am sunat la Distrigaz ... si am fost bombanit ca " ma f ...te grija de altii , eu neavand centrala " . Nu de Distrigaz , ci de locatarii deranjati de controale . Pot sa mai zic ceva ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pierderile in transport anuleaza orice avantaj al centralelor termice chiar daca randamentele lor ar depasi pe cele murale in condesatie! Sa presupunem ca materialele sunt de calitate si moderne  dar ar creste costurile foarte mult; nu mai spun ca mai toate instalatiile de acum au durata de viata terminata. In cazul in care caldura este reziduala, adica in urma unor procese cum era pe vremuri la combinatele petrochimice sau la centralele electro termoficare, unde pretul poate fi competitiv, era altceva. Acum realitatea este alta si trebuie, asa cum se zicea mai sus, sa ne gandim la pompe de caldura, la celulele solare si captatoare, la energia eoliana.

Link spre comentariu

Cum faci cald cu aia eoliana ? Deschizi geamurile si alergi prin casa ? ... Sau celulele , le freci ca pe lampa lui Aladin ? ...

P.S. - am platit 3 milioane pe luna , 25 grade in toata casa , apa calda cata a trebuit . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

"P.S. - la mine pe scara sant detectoare ... majoritatea nealimentate , fiindca " consuma " ! ...Culmea culmilor! Au venit baietii sa-mi faca controlul la 2 ani si mi-au vazut detectorul de gaze..alimentat cu energie electrica (led verde aprins)! Unul dintre ei mi-a spus ca are si el dar nu este alimentat. Gauss, tot nu am inteles, cum adica consuma? Nu-l folosesc pentru ca platesc mai mult la energia electrica? sau i-a prostit cineva?

Link spre comentariu

Da ... fiind alimentat la retea , detectorul consuma " inutil " . Si e periculos , ia foc , umbla copiii la el etc . Altii mi - au explicat ca are centrala incorporat etc . Eu il folosesc si - l verific periodic , la 3 luni . Sau mai des , cand mi se nazare ... Nu am centrala , doar separatie de gaze .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sunt multe posibilitati, spre exemplu ajuta in cazul unei pompe de caldura pe durata unui viscol sau chiar o folosesti intr-un boiler cand ai surplus de energie electrica.Oare eolienele din Dobrogea nu incalzesc si niste locuinte? Sai iti incarci acumulatoarele masinii, ca sa revin la tema!

Editat de gica70
Link spre comentariu

Eu stau la bloc ... unde sa pun eoliana ? Si toate celelalte kkturi ... Nu stiu ce e in Dobrogea ... e cam departe , nu vreau sa ma incalzesc de acolo . Si nu vreau sa fac zona industriala in apartament , sa semene cu Titanicul ... sant satul de marafeturi de  - astea de pe la joburi . Ce sa economisesc ? ... sant multumit de aia 300 de RON (cateodata mai putin ) . N - am bani de aruncat pe prostii , sa fac de serviciu pe langa ele ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări