maxente Postat Iunie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2019 Ce ghici ? Era retorica intrebarea. Stim cu totii ca noi suntem miezu din miez, noi stim totul. Pe de alta parte nu uitati ca noi, pe plaiurile noastre, am inventat motoru cu apa si apa calda. Nu stiu sigur daca apa calda vine din motorul ala, dar nu mai conteaza asta. Stau si ma intreb cum dracu, daca noi stim totul despre orice, o ducem asa rau si ceilalti care incep orice cu pasi marunti si gresiti, o duc bine in continuare. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 (editat) Pai ce sa zic ... , intreaba - te in continuare , poate vin si raspunsurile . Ca oricum vin , din ce vad . Pana la alea corecte nu mai e mult . Sau nu ? ... P.S. - si raspunsul meu e retoric . Altfel , eu sunt convins ca automobilul electric e o prostie . Personal as miza pe cel cu hidrogen . E parerea mea . Difera de a altora , ca numerele jucate la 6 din 49 . Numai o combinatie ( jucata ) e corecta . Cateodata nici una . Fa o analogie cu problematica noului tip de autovehicul , care se va impune . Acolo e mai putin hazard , zic eu . Sau nu ? ... P.P.S. - personal , n - o duc chiar asa rau . In mod corect , nu mi - e teama de analiza . Sunt pe forum useri care o duc si mai bine , unii semnificativ mai bine . De cateva ori , ca factor de multiplicare . Romania , inteleg ca nu . Oare de ce ? Stiu eu (cate) ceva in plus ? Stiu ceilalti ceva in plus ? Nu cumva raspunsul este DA ? Cine stie ... , asta apropo de " noi stim totul " . Din experienta mea , nu e nevoie sa stii ( chiar ) totul . Merge si cu mai putin . Bonus , te scapa (si) de false probleme ... , care framanta pe destui p' aici , si prin alte parti ... Editat Iunie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Anumite chestii sunt prostie si exagerari, altele nu. Ia de exemplu renault tweezy, motocicleta cu 4 roti scurt si la obiect, iti faci treaba, nu aglomerezi, consumi putin, nu poluezi prea mult. Tesla sunt deja mofturi si pana ajungi sa salvezi planeta e prea tarziu. Semn clar ca nu prea ne pasa de asta, doar sa fim noi cu masina cea mai bengoasa. Un fel de o shaorma mare cu de toate, o portie mare de cartofi prajiti si o cola fara zahar ca-s la regim. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 masina electrica asa cum este acum nu are ce viitor sa aibă. Daca se va găsi o soluție pentru baterii care sa fie comparabile cu autonomia unei masini clasice atunci nu mai trebuie niciunfel de scutiri sau facilități pentru promovare. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Mai e si incarcarea . Macar ca durata , omitand celelalte . Dureaza ore ... Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 (editat) 1 oră în urmă, daniels a spus: masina electrica asa cum este acum nu are ce viitor sa aibă. Daca se va găsi o soluție pentru baterii care sa fie comparabile cu autonomia unei masini clasice atunci nu mai trebuie niciunfel de scutiri sau facilități pentru promovare. Ar fi mult mai multa liniste pe strazi....nu s-ar mai auzi zgomotul motoarelor cu combustie. La capitolul asta electricele sunt bune.... Editat Iunie 28, 2019 de mac01 Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Acum 6 ore, mac01 a spus: Ar fi mult mai multa liniste pe strazi....nu s-ar mai auzi zgomotul motoarelor cu combustie. La capitolul asta electricele sunt bune.... Din..''nefericire'' am la o camera ferestrele inspre strada,aprox.150m, zgomotul produs de autobuzele...''clasice''(niste cutii de conserve cumparate acum mai bine de 25 de ani de la francezi,second-hand,acum sunt inlocuite cu...autobuze ELECTRICE !! Fonduri europene...! Problema zgomotului...va mai persista in Cluj inca..?? Cunosc si programul ...avioanelor !! Desi NU ma intereseaza..! Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Hai mai ca inafara de vreun 1 9 te de i sau alte tractoare restul de masini sunt mult sub limitele acceptabile. Mai degraba suna gumele la rulare sau cate un claxon. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Acum 16 ore, daniels a spus: masina electrica asa cum este acum nu are ce viitor sa aibă. Daca se va găsi o soluție pentru baterii care sa fie comparabile cu autonomia unei masini clasice atunci nu mai trebuie niciunfel de scutiri sau facilități pentru promovare. Autonomia unei electrice chiar nu mai e nici o problema in prezent, mai ales la utilizarea in oras, mers la job si vizite la clienti cu masina de firma, etc. Nu autonomia e problema la electrice, ci costul total de fabricatie a unei electrice, din pricina acumulatorului. Cat despre automobilele cu hidrogen acestea deja reprezinta o tehnologie-avorton, pe langa pretul pilei de combustie din dotare, mai trebuie sa transporte si o bomba incendiara -iar varianta de masina pe hidrogen ne-electrica, cu motor care utilizeaza direct hidrogenul drept combustibil, e zero barat din punct de vedere al randamentului si fiabilitatii motorului. Ideea ar fi sa se reduca numarul de autoturisme cat se poate de mult prin incurajarea mijloacelor de transport in comun si a mijloacelor de deplasare individuale de genul bicicletelor, trotinetelor, mopedelor electrice. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Eu nu cred ca hidrogenul e o optiune asa de falimentara si paguboasa . Ma rog , se poate spune orice . Si de oricine . Mai raman ( eventual ) argumentele , in afara de " eu o am mai mare " si " ba pe - a ma - tii " , eventual ce auzi prin vecini , mecanici cu legitimatie triunghiulara pe ici - colo , ratati abulici care curata pe jos si duc gunoiul , opt ore din patru . Program redus , ca si intelectul . Tehnologie - avorton , zero barat ... , si cam atat . Argumentele , potrivite cu deplasarea pe trotineta , costumat in Mos Gerila , omniprezent prin ploaie si zapada , visul etern al omenirii , si lipsa de legatura cu realitatea , substituita cu viziuni aplicabile deloc , dar substantiale ca trolling . Dovada ? ... se vede pe geam , de oricine care traieste prin vreun oras . Atentie , nu va aplecati prea mult , sa nu cadeti peste vreo parcare de vehicule cu doua roti suprapopulata , betonul si bitumul sunt scumpe . P.S. - pe la statistici scrie ca Bucurestiul are un milion de autovehicule ( ma rog , un pic mai multe ) . Un milion sunt numai autoturismele , fara cele din tranzit si vizitatorii cu treaba ( sau fara ) si navetistii . Alea trebuie mintenas eradicate ... Spor la trotinete ( cu girofar si remorca ) imblanite ... , ca iarna nu - i ca vara , substitut doua bucati la un autoturism , plus taxiuri ( ricse ) , c ' asa - i la unii in cap , vizionari ( si altceva ) cronici . https://www.auto-bild.ro/stiri/cate-masini-sunt-inregistrate-bucuresti-134127.html Editat Iunie 29, 2019 de gauss 2 Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Te droghezi, colega?! C-asa pare, dupa scris...fara suparare! Nu exista nici un autoturism pe hidrogen in productia de serie la ora actuala, si nici o firma mare nu are in plan sa creeze asa ceva in viitor.E un capitol incheiat -la fel si biodieselul, automobilul cu aer comprimat, etc.Putinele masini pe etanol au doar o utilizare locala, nu se pot raspandi prea mult si nici vorba sa poata inlocui benzinarele. https://playtech.ro/2019/adevarul-masini-hidrogen-carburant/ Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Nu suntem colegi . Doar intamplator postam in aceleasi topicuri pe - aici . Cu viziuni si abordari diferite . Atat si nimic mai mult . Apropo de drogat ... , fa matale niste desene cu viziunea aia cu trotinete , scrie alaturi o nota explicativa , memoriu justificativ , legenda , studiu academic sau de fezabilitate , sau ce doresti , si du - te cu ele la presedintie , guvern , parlament , academie , primarie , ONG - ee , etc . Nu omite nici Obregia , si alte stabilimente consacrate . Apoi vino si spune - ne unde ai starnit indiferenta , unde compasiune si unde interes . Dar sincer ... , daca poti . La figurat , si dupa vizite , la propriu . Nu uita sa - ti consulti vecinu' mecanic , ala cu legitimatie . Daca ai uitat care , iti reamintesc cu ceva capturi de ecran . Tot de p' aici , la bodega , au fost sterse ... , numai ca masura a afectat doar forumul , nu si colectiile userilor . Ce zici , te bagi ? Editat Iunie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Acum 24 minute, Spitfire a spus: Nu exista nici un autoturism pe hidrogen in productia de serie la ora actuala, si nici o firma mare nu are in plan sa creeze asa ceva in viitor. Doar Toyota Mirai si Hyundai Nexo sau Ix35FECV, asa la prima strigare. Este singura cale viabila pentru autonomie, poluare si realimentare rapida. Restul... vise de oras, da, autonomia nu`i problema cind faci 90Km/zi , primavara si toamna... Editat Iunie 29, 2019 de Ion_Bumbu 2 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Modelele Clarity de la Honda sunt facute pentru higrogen si chiar sunt masini de serie, cei drept serie mica, dar sunt automobile de serie. https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Clarity @Spitfire uite aici o lista sa vezi cum sta treaba https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fuel_cell_vehicles Hidrogenul pare sa fie o alternativa serioasa si intradevar fara emisii Pana cand va fi epuizat petrolul se vor produce ieftin. Editat Iunie 29, 2019 de daniels Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 În cazul fisurarii ( la impact de exemplu) a rezervorului de hidrogen, incendiul/explozia are loc deasupra autoturismului nu în el. Căutați pe YouTube. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum