Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

5 hours ago, informer said:

Au doamne da-i tare urata la "față"... :rade:

Eh, lasa ca tu esti soferul si vei sta la volan, nu vei vedea decat asta in fata ta :)

the-2020-rivian-r1t--3_1600x0w.jpg

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 9 ore, adrian_pic a spus:

Pai din ce am vazut eu in vest, la marile supermarket-uri sunt cate 2-3 borne de incarcare insa este .... cam pustiu. In plus cei care au casa cu garaj prefera sa incarce noaptea acasa  decat sa stea 45 de minute la un supermarket si sa incarce gratuit. Ce mi s-a parut diobos este ca am vazut mai multe masini Tesla decat BMW I3+Nissan Leaf+ Renault Zoe. Am vazut mai des la incarcare la bornele de la supermarket-uri hybride plug-in. Totusi m-a intrigat numarul destul de mare de Tesla. Sigur au un avantaj de se arunca unii sa le cumpere. Bine sigur nu-s muritori de rand desi dintr-o Tesla a coborat un nene care a scos din portbagaj o .... geanta cu scule :84 . 

Prietene sau coleg de forum...tie ti se pare ca daca omul a scos din portbagaj o geanta de scule era pentru ca avea nevoie sa faca oaresce reparatii la masina respectiva?Pe la Sibiu prin parcarea de la Kaufland au trecut(anul trecut)niste amarati de americani cu ceva blindate,iar printre ele doua  erau dotate ca autoateliere:oare de ce?Daca ti se spun tot felul de vrajeli,foarte bine crezi in ele,dar nu obliga si pe altii sa creada ceea ce crezi tu.Masina electrica necesita resurse serioase si adevarate,de fapt este o chestie puternic energofaga ca sa aiba un viitor imediat.Majoritatea urla ca e scump curentul cand se emite factura...sa te vad cand stai cu masina electrica la incarcat,si se ia curentul sau nu ai suficienta fractiune de putere sa faci asta,sau probabil te crezi mare consumator si poti face o oarecare negociere cu distribuitorul de energie electrica...astea sunt vrajeli de Romania;in rest Europa se misca foarte bine fara masina electrica si povesti de adormit...nici macar copiii!

Link spre comentariu
9 hours ago, mac01 said:

Si cata poluare se va produce ca sa asiguri curentul de incarcare necesar autovehiculelor....

Da stiu....se vor monta eoliene peste tot, panouri solare si centralele electrice vor functiona numai prin caderea apei.....orase de vis... science fiction...

De ce ti se pare ca-i asa imposibil sa obtii mare parte din energia electrica din centrale hidroelectrice, solar sau eolian?

Nu crezi ca daca in Romania se poate obtine energie electrica in proportie actuala din astfel de surse, FARA VREUN EFORT DEOSEBIT in acest sens, s-ar putea face pe viitor ceva mai mult?

Si da, ce-i asa rau daca se vor monta panouri solare peste tot? Acel text vehiculat cum ca producerea panourilor polueaza? Da, polueaza dar se uita ca panourile solare in tehnologia actuala sunt garantate in general peste 10ani? Si la urma urmei, producerea carui lucru nu polueaza deloc? Faptu` ca dup`aia +10ani doar genereaza energie fara sa coste nimic, chiar nu conteaza?  :) 

Link spre comentariu

Unde vezi tu ca am scris ca omuletul a scos geanta de scule ca sa repare ceva la masina respectiva???

Eu am scris clar :

Totusi m-a intrigat numarul destul de mare de Tesla. Sigur au un avantaj de se arunca unii sa le cumpere. Bine sigur nu-s muritori de rand desi dintr-o Tesla a coborat un nene care a scos din portbagaj o .... geanta cu scule

Din ceea ce am pus in bold => ca posesorii de Tesla nu-s oameni saraci (chiar si o Tesla SH te rupe la buzunar). Totusi am vazut un omulet care dupa haine si geanta de scule scoasa din portbagaj ..... nu parea bogat sau o fi fost bogat undercover :rade:. (atentie nu era Tesla model 3! desi nici Tesla model 3 nu-i deloc ieftina!!!)

11 minutes ago, WINNER 777 said:

Daca ti se spun tot felul de vrajeli,foarte bine crezi in ele,dar nu obliga si pe altii sa creada ceea ce crezi tu.

Nu prea are cine sa imi spuna tot felul de vrajeli, tot ce am scris am scris pentru ca am vazut in VEST nu in ROMANIA. 

8 minutes ago, informer said:

De ce ti se pare ca-i asa imposibil sa obtii mare parte din energia electrica din centrale hidroelectrice, solar sau eolian?

Nu crezi ca daca in Romania se poate obtine energie electrica in proportie actuala din astfel de surse, FARA VREUN EFORT DEOSEBIT in acest sens, s-ar putea face pe viitor ceva mai mult?

Si da, ce-i asa rau daca se vor monta panouri solare peste tot? Acel text vehiculat cum ca producerea panourilor polueaza? Da, polueaza dar se uita ca panourile solare in tehnologia actuala sunt garantate in general peste 10ani? Si la urma urmei, producerea carui lucru nu polueaza deloc? Faptu` ca dup`aia +10ani doar genereaza energie fara sa coste nimic, chiar nu conteaza?  :) 

Nu te obosi sa muti "muntii" din loc. Romanu' daca nu-si poate permite ... incepe sa denigreze. Faptul sa schimbam un telefon mobil la maxim 2 ani .... nu polueaza ca deh ne permitem, faptul ca nu ne permitem sa cumparam o masina electrica => automat polueaza! 

Noi suntem bolnavi (incurabili) in ceea ce priveste fudulia. 

Link spre comentariu

Sh au valoare mica. Se devalorizeaza f rapid. La fel ca celelalte masini scumpe.

In multe tari din vest ai reducere serioasa la impozite, incarcare mocca, stalp pus in fata casei daca esti printre primii care ti ai luat si parcare mocca in spoatiu dedicat electrice.

Deci lumea si o ia de dragul acestor scutiri in primul rand.

Link spre comentariu

Curentul este ce-a mai grozavă formă de energie daca o pot fura.

La fel ar fi si benzina sau motorina daca le-as putea fura.

Nu mi-ar pasa de nici o poluare si nici de starea de sănătate a caprei vecinului.

Link spre comentariu

Si eu la fel ! Din pacate , m - ar prinde inca inainte de finalizare . Nu am talent in domeniu , si nici aptitudini sa le perfectionez prin " exercitiu " . Ghinion ... , a avut dreptate cine a spus ca nu le poti avea pe toate .

Link spre comentariu
13 hours ago, Sharky said:

Sh au valoare mica. Se devalorizeaza f rapid. La fel ca celelalte masini scumpe.

In multe tari din vest ai reducere serioasa la impozite, incarcare mocca, stalp pus in fata casei daca esti printre primii care ti ai luat si parcare mocca in spoatiu dedicat electrice.

Deci lumea si o ia de dragul acestor scutiri in primul rand.

Daca pentru un clujean 31.000 euro (pentru o Tesla cu 360.000-380.000 km in bord!!!) nu-i mult, te asigur ca daca treci Carpatii .... ai sa vezi ca se schimba si punctul de vedere :rade:

Link spre comentariu
Vizitator

Se intelege din unele posturi ca electricul nu e pentru noi. Noi avem de rezolvat probleme de principiu mult mai grave...

Sa-i lasam pe altii sa aiba cota de piata la masini electrice de peste 55%.

Link spre comentariu

Pai la noi nimic nu e bun si nimic nu merge.

Bateriile li-ion nu sunt bune ca iau foc si totusi aia de la tesla fac masini in draci si culmea... lumea se inghesuie sa le ia !

Aia de la Rivian se inghesuie sa faca si ei niste pick-up-uri si SUV-uri. Le-a dat amazonu 700 de milioane de $. Mai nou vine Ford si le mai da fo 500 milioane $. Tot pe li-ion merg si alea.

Noi ce stim sa facem ? Pai mergem in genunchi sa pupam oase de oameni morti, ne inchinam la icoane plangacioase si aruncam milioane de $ pe catedrala neamului prost !

Link spre comentariu
Acum 10 minute, maxente a spus:

Pai la noi nimic nu e bun si nimic nu merge.

Bateriile li-ion nu sunt bune ca iau foc si totusi aia de la tesla fac masini in draci si culmea... lumea se inghesuie sa le ia !

................

Cine se înghesuie?

Eu n-am auzit de inghesuială mare.  Nici macar in țările cu apă caldă. 

Câte Tesla se cumpără și cate clasice ? ... procentual vorbind. Și documentat, dacă se poate ...

Link spre comentariu
23 minutes ago, maxente said:

Noi ce stim sa facem ? Pai mergem in genunchi sa pupam oase de oameni morti, ne inchinam la icoane plangacioase si aruncam milioane de $ pe catedrala neamului prost !

Și, în același timp, ne plângem la infinit în stânga și dreapta tot căutând alti vinovați în afara de noi înșine.

Ia fă tu un prim pas în direcția contrară obiceiului românesc tradițional și demonstrează că se poate și altfel, că sunteți o grămda prin țara asta care nu ați reușit nici măcar acum să înțelegeți sensul proverbului ăla cu paiul din ochiul altuia.:95

Editat de cata rator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări