Sharky Postat Vineri la 17:14 Partajează Postat Vineri la 17:14 Eu am facut calcule ca sa imi iau Șpring sa mai salvez ceva. Pai la cum se devalorizează si dobanda care o piezi pe banii aia mare lucru nu faci. Eu nu circul mult in oras si cu șpringul daca vreau sa ma duc la Aiud, din Cluj, nu e sigur ca ma si intorc. Darmite cu una mai scumpa... Link spre comentariu
merck Postat Vineri la 18:03 Partajează Postat Vineri la 18:03 (editat) Acum 49 minute, Sharky a spus: Eu am facut calcule ca sa imi iau Șpring sa mai salvez ceva Eu nu circul mult in oras Pai daca nu circuli mult in oras nu-i nici o afacere sa cumperi o bulectrica. Nici macar full hybrid nu merita nu mai zic de hybrid plug-in. Cat timp circuli preponderent in afara orasului = masina cu motor termic! Acum 49 minute, Sharky a spus: cu șpringul daca vreau sa ma duc la Aiud, din Cluj, nu e sigur ca ma si intorc. Vad ca sunt in jur de 70km dus, deci iarna sigur nu ai nici o sansa sa te intorci fara sa incarci pe undeva. Nici vara nu te intorci chiar daca mergi cu 90km/h. In plus (ca multa lume nu spune) iti trebuie macar doua carduri la doua companii diferite si aici pui abonamentul cam 100 de euro la fiecare, deci 200 de euro doar ca sa poti sa incarci, deci de banii astia nu bagi nici un kW in baterie. Daca un card nu merge (nu-l accepta statia de incarcare) sa il folosesti pe celalalt, ca altfel pierzi timpul si tre stresezi. Si chiar si asa tot mergi cu frica in san, mai ales ca in Romania nu ai asa multe statii de incarcare. Editat Vineri la 18:05 de merck Link spre comentariu
roadrunner Postat Vineri la 18:37 Partajează Postat Vineri la 18:37 nu-mi bat capul ca viata e prea scurta. RR Link spre comentariu
merck Postat Sâmbătă la 09:21 Partajează Postat Sâmbătă la 09:21 Acum 46 de minute am avut nesansa sa vad cu ochii mei o Tesla Model 3 care a luat foc (nu era modelul facelift). Era la charger Tesla la 4 locuri distanta de mine. Cel de langa a plecat in viteza si cel de langa mine la fel, am crezut ca imi sterge botul masinii ca asta de langa mine a luat dreapta in scurt. Eu fiind la distanta nu am fost asa precipitat (si nici cel din mijloc) si am putut sa vad la bordul masinii Tesla o flacara mare la bord (cam 3/4 din bord). Acum realizez ca noi care incarcam la charger Tesla si avem portul de incarcare pe dreapta pierdem timp in caz ca trebuie sa decuplam repede cablul. Cei cu Tesla doar ies din masina si imediat prind cu mana dreapta cupla si o scot, eu trebuie sa ma duc in partea dreapta a masinii, scot cupla cu mana dreapta, o pun in mana stanga ca apoi sa o bag la locul ei in portul de pe statie. O alta informatie utila: Tesla ca a inceput sa beep-aie cand a luat foc. Deci cand se aude beep e clar ca e ceva nasol. P.S. Din ce am observat eu, cupla de la charger nu intra din prima in portul masinii desi totusi se aude ca blocheaza cupla. Mai raman 3-4mm distanta. Eu pana acum, de doua ori a trebuit sa decuplez si sa pun din nou cupla. Oricum este aiurea pentru cei care nu au Tesla ca este putin peste mana cu portul pe dreapta si de asta nu intra din prima pana la capat cupla. Link spre comentariu
roadrunner Postat Sâmbătă la 10:26 Partajează Postat Sâmbătă la 10:26 (editat) 1 oră în urmă, merck a spus: Oricum este aiurea pentru cei care nu au Tesla ca este putin peste mana cu portul pe dreapta si de asta nu intra din prima pana la capat cupla. si daca nu esti langa masina cand ia foc (99% din cazuri) mai contezaza ca face beep si pe ce parte e cupla? Daca ia foc bordul o mai stingi daca ai un extinctor aproape si nu esti ocupat cu decizia sa-ti iei sau nu soacra din masina, daca ia foc bateria n-o mai stingi, fugi - si cu ce m-ar ajuta s-o sting? oricum e dauna totala in ambele cazuri. RR PS - imagineaza-ti ce ai descris tu intamplinadu-se acasa in garaj la miezul noptii. Editat Sâmbătă la 10:32 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Sâmbătă la 11:47 Partajează Postat Sâmbătă la 11:47 1 oră în urmă, roadrunner a spus: si daca nu esti langa masina cand ia foc (99% din cazuri) mai contezaza ca face beep si pe ce parte e cupla? Daca ia foc bordul o mai stingi daca ai un extinctor aproape si nu esti ocupat cu decizia sa-ti iei sau nu soacra din masina, daca ia foc bateria n-o mai stingi, fugi - si cu ce m-ar ajuta s-o sting? oricum e dauna totala in ambele cazuri. RR PS - imagineaza-ti ce ai descris tu intamplinadu-se acasa in garaj la miezul noptii. Personal, dupa episodul de astazi nu mai plec de langa masina cand este la incarcat sub nici o forma. It is mandatory to stay near the car! Extinctor am chiar prins de scaunul soferului (mi s-a parut bizar locul ales de cei de la Mercedes, dar nu ma deranjeaza). Eu aveam o vaga idee sa imi cumpar o casa, deh este mai ieftin sa o incarci acasa si daca mai pui si panouri chiar este smecherie, dar nu imi este rusine sa spun ca aceasta idee a disparut cu desavarsire in viata asta! Daca incarc la charger stau in masina sau pe langa, daca ma duc la borna de AC o sa o las singura ca acolo dureaza mai mult incarcarea insa si amperii sunt mai putini in caz de contact imperfect. Link spre comentariu
ionut120v Postat Duminică la 13:22 Partajează Postat Duminică la 13:22 Adevarat ia foc la incarcare rapida, curent mare, cei de la Tesla forteaza un pic, apoi electrica fara sistem fotovoltaic chiar nu merita. Nici motorul termic nu prea merita nici chiar cu GPL, daca nu ies bani din asta, eu mentin cheltuiala cu combustibilulul in 500 ron lunar, dar pe vara as putea merge cu electrica dublu pe spare energy. Eu vad energia elecrica ca o curiozitate, mai mult sunt curios cum se face decat cum se consuma, apoi daca o fac trebuie sa o si consum. Nu se stie ce va intampla cand seceta o genera foamete, de aia a pus ochii Trump pe Greenland, se ocupa de icnalzirea globala cel putin pentru USA. 1 Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Duminică la 13:37 Partajează Postat Duminică la 13:37 (editat) 14 minutes ago, ionut120v said: Eu vad energia elecrica ca o curiozitate, mai mult sunt curios cum se face decat cum se consuma, apoi daca o fac trebuie sa o si consum. Deocamdată, producția de energie fotovoltaică fără sponsorizare din partea statului este un hobby costisitor. Dar sunt oameni cu mulți bani care și-l permit, din plăcere sau proastă informare. Editat Duminică la 13:37 de mihaiaurul Link spre comentariu
Sharky Postat Duminică la 15:37 Partajează Postat Duminică la 15:37 Merck, N ai mai avut mercedes până acum? Acolo e stingătorul. Eu l am zburat. Folosesc ca loc extra de depozitare. Tin tinta si cheia de montare. N ai facut poze, sa crape fanaticii de ciuda. Panicoși din fire. Daca esti la mai bine de un loc distanta nu vad graba. Nu cat sa risti sa lovesti pe careva. Link spre comentariu
Alic Postat Duminică la 15:57 Partajează Postat Duminică la 15:57 Acum 2 ore, ionut120v a spus: Nu se stie ce va intampla cand seceta o genera foamete, de aia a pus ochii Trump pe Greenland, se ocupa de icnalzirea globala cel putin pentru USA. Cară apă din Groenlanda sau ce? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Duminică la 16:17 Partajează Postat Duminică la 16:17 (editat) Acum 21 minute, Alic a spus: Cară apă din Groenlanda sau ce? Da, când o fi destul de scumpă să merite, o să care apă din Groenlanda. Dar dacă (sau când) planeta se mai încălzește cu 1-2 grade, Groenlanda și mai ales Siberia, vor deveni foarte atrăgătoare pt locuit. Adică imobiliare și tot restul. Editat Duminică la 16:18 de Ovidanie Link spre comentariu
Alic Postat Duminică la 16:21 Partajează Postat Duminică la 16:21 Corect. De aceea, afirmația făcută de colegul pare cam nerealista. Ori poate s-a referit la altceva. Link spre comentariu
merck Postat Duminică la 16:51 Partajează Postat Duminică la 16:51 (editat) 1 oră în urmă, Sharky a spus: Merck, N ai mai avut mercedes până acum? Nu, da e primul si ultimul!!! Ceva proaspat: am dat sa parchez in spate la o masina, mai aveam peste jumate de metru distanta si m-am trezit ca masina a franat (la asta se apasa singura pedala de frana). Zic, ce draku' ai bre, ce nu-ti place? Imi era clar ca nu avea rost sa apas pe acceleratie ca masina nu inainta neam. Comut in Reverse, dau un 20-30cm in spate si apoi cand am pus in Drive am reusit sa inaintez pana la 30cm fata de cel din fata. 1 oră în urmă, Sharky a spus: N ai facut poze, sa crape fanaticii de ciuda. Nu cred ca aveam voie! Oricum, imaginea aia cu flacarile pe bord nu cred ca am sa o uit vreodata. Sincer mi-a parut rau, pentru ca stiam de clauzele stupide de la Tesla si sunt ferm convins ca Tesla nu va despagubi proprietarul. 1 oră în urmă, Sharky a spus: Panicoși din fire. Daca esti la mai bine de un loc distanta nu vad graba. Nu cat sa risti sa lovesti pe careva. Eu nu m-am precipitat, eram la distanta, dar sa nu crezi ca nu mi-a trecut prin cap ideea: face dreaku scurt circuit borna aluia si apoi beleste si bornele unde eram noi restul. Deci eu asta aveam in cap: sa deconectez cablu de incarcare cat mai repede, insa nu stiu de ce dar m-am miscat greu. Eu zic ca era un soi de panica si in capul meu de nu eram sprinten si ma miscam cu incetinitorul. Sincer as zice: viata bate filmul! Cand esti oarecum protagonist altfel percepi situatia. P.S. M-am uitat acum la o prelata din aia care se pune pe masina cand o bulectrica ia foc (8m x 6m) si costa 1360 euro. Nu imi cumpar. Daca ia foc, sa se spele pe cap constructorul si asiguratorul daca o mai fi si pagube in jur ca eu nu am nici o vina! Am uitat sa pun un reel: https://www.facebook.com/reel/1649599198939022 e ceva, nu? Astea de se fabrica acum nu prind 30 de ani nici cu politia! Editat Duminică la 16:53 de merck Link spre comentariu
Alic Postat Duminică la 17:39 Partajează Postat Duminică la 17:39 Mie mi-a franat in trafic cand a sarit unul de pe trotuar dintre masinile parcate. Cred ca-l alergau cainii. Aveam cca. 40Kh, strada de cartier. A inghetat masina instant. Link spre comentariu
merck Postat Duminică la 17:55 Partajează Postat Duminică la 17:55 Pai la tine si-a facut treaba! Dar cand franeaza de-am boulea si poate ii vine chef sa franeze cand mergi cu 120-130km/h fara nici un motiv si se produce un accident este ok? Eu am impresia ca tampitii de acum se apuca sa "imbunatateasca" ceea ce mergea pana acum si iese numai rahat pe banda rulanta!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum