Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Mai sunt si altele pe langa el.

Cred ca nu ne-am mai vedea de copaci la cat ar fi necesarul, in comparatie cu cat codoi debitam.  :)

20220602PHT32026_original.jpg

Editat de Alic
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Alic a spus:

Mai sunt si altele pe langa el.

Cred ca nu ne-am mai vedea de copaci la cat ar fi necesarul, in comparatie cu cat codoi debitam.  :)

Point taken! 😇 Da ai bagat ceva calcule sau de unde stii?

In 2022, passenger cars in the European Union emitted approximately 447 million metric tons of CO₂, accounting for over half of the EU's road transportation emissions.

sursa: https://www.statista.com/statistics/1236763/road-transportation-greenhouse-gas-emissions-eu-by-mode/

Pe pagina precedenta ChatGPT a calculat ca:

Citat

Suprafața defrișată de 1,1 milioane de kilometri pătrați din pădurea amazoniană ar fi putut consuma aproximativ 753000 de tone de CO₂ pe zi 

inmultesc cu 365 de zile si iese 274.85 milioane de tone de CO2. Deci ne trebuie o padure de 8 ori cat suprafata Romaniei. 

Romania are 6% din suprafata totala a UE (deci nu Ioropa) si ar iesi ca trebuie sa impadurim jumate de UE. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, merck a spus:

Point taken! 😇 Da ai bagat ceva calcule sau de unde stii?

Bre, chiar ma crezi papagal de Muntenia?

Am și eu nește deplome.... 

:rade:

Am lipsit doar la lecția aia cu DPF, sau cum ii zice.

PS.

Știi reclama aia? 

Printre copaci.... Cred că era la Sprite sau ceva asemănător. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Sharky a spus:

Si cat din codoiul total e codoiu de transport?

20220602PHT32026-cl.jpg

si ce nu a pus @Alic, din acelasi document:

20220524PHT31019-cl.jpg

Insa asta este directia:

20220524PHT31021-cl.jpg

Eu daca ma gadesc bine m-am incadrat, in 2020 aveam o masina cu motor de 1,4 litri si 120cp care consuma 7.6litri la 100km si din 2023 cu Mini Cooper S (deci motor de 2 litri si 184cp) consum 6 litri la 100km (consumam 5,7 litri dar din cauza cutiei automate de rahat trebuie sa opresc Start/Stop). 

Insa exista si reversul medaliei: motorul chiar in usoara rampa merge subturat, uleiul este 0W20 fata de 5W40 si asta sigur se traduce intr-o fiabilitate redusa! Stiu clar ca maxim la 100.000km trebuie sa vand masina. 

Link spre comentariu

Sper să nu greșesc prea mult dacă spun că poluarea mașinilor noastre trebuie să fie proporțională cu plus-valoarea pe care o aducem fiecare pentru societate.
Cunosc coclari care produc doar poluare (de diverse feluri) când își plimbă mașinile pe străzi.
Unii mai utilizează și autobuze cu ocazia diferitelor Hore.

Link spre comentariu

Macar eu am o scuza.

Masina este a firmei si chiar este folosita in sensul asta .   Pe langa poluare dau si la stat ceva sa planteze pomi sau sa-i toace cu proiecte de rahat marca Green Shit by EU.

Mare tampenie cum au procedat.  Zici ca-s tampiti, pur si simplu.

Editat de Alic
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Alic a spus:

Macar eu am o scuza.

Masina este a firmei si chiar este folosita in sensul asta .   Pe langa poluare dau si la stat ceva sa planteze pomi sau sa-i toace cu proiecte de rahat marca Green Shit by EU.

Mare tampenie cum au procedat.  Zici ca-s tampiti, pur si simplu.

Cat sa te mai corectez???Era si mai putin de scris!

Tampiti, pur si simplu!

Link spre comentariu

Dacă jumătate din cei care plimbă mașinile aiurea prin Ro ar renunța la acest prost obicei, dispare problema poluării fără să fie afectat negativ PIB-ul.

Link spre comentariu

Masina electrica e pentru cei cu sisteme fotovoltaice (piata pentru electrice va exista in continuare deorece multi ai instalat si instaleaza sisteme fotovoltaice), in cazul asta chiar aduce beneficii, pretul real al acumultoarelor este cel de pe site-urile chinezesti, un 3 k eur pentru 40 KWh utlilizabil, restul sunt doar taxe, unde e sponsorizarea aia mult hulita la o masina de 30K pretul final cu sponsorizare inclusa daca acumulator echivalent se poate lua din China la 3K.

Vorba userilor de pe alte forumuri, facem tot posibilul sa incacam EV-ul ziua la panourile de acasa, sau luam acumulatori stationari de 2 -3ori capacitatea acumulatorului masinii, alta idee pentru cine poate, inchiriat sau cumparat un garaj langa serviciu si puse panouri pe el.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, ionut120v a spus:

alta idee pentru cine poate, inchiriat sau cumparat un garaj langa serviciu si puse panouri pe el.

aia care au bani nu-si bat capul cu rahaturi (cum sa faca economie la maruntis) - nu am vazut nici un bogat sa se agite de factura la energie.

RR

image.thumb.png.2a9efcecbea0a44d09dcc07889a59727.png

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări