Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 1 oră, merck a spus:

Nu are geamuri duble EQE-ul.

Vedeti ce scrie pe el.

Daca aveti A sau Acoustic marcat este geam laminat cu folie audioabsorbanta.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Pai ti-ai cam facut-o cu mana ta daca n-ai cerut vreo confirmare in scris gen domne, din ce an e cazanu?

Cum zicea un youtuber, "remember, it's always bullshit o'clock at a dealership!"

In rest nu cred ca se degradeaza bateria asa usor, in schimb se degradeaza ca valoare de vanzare. Presupun ca asta te arde.

Nu imi dau seama din poza daca sunt geamuri duble, trebuie sa privesti pe muchie, acolo se vede clar.

Altfel, cred ca si de ii plimbi pe unii cu masina, n-o sa creada ca ce aud, ca doar aia de la ADAC au zis ca are nu stiu cati dB...

Link spre comentariu

Asa si parbrizul arata la fel ca e laminat cu folie in mijloc doar ca... nu-i clasificat fonoabsorbant din cauza materialului foliei...sau ma rog, nu toate.

Mai cautati un pic sa vedeti ce inseamna acel acoustic ca nu dor degetele.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Poți să bagi antifon și vată în portiere.  

La cât ai dat pe ea o mică cheltuială nu se simte.  De baterie nu-ți face griji,  o rezolvam pe forum. 

S-o stăpânești sănătos. 

PS.

Astea au și volan, sau se conduc cu touch screen?

Link spre comentariu

Acum 6 ore, Sharky a spus:

Pai ti-ai cam facut-o cu mana ta daca n-ai cerut vreo confirmare in scris gen domne, din ce an e cazanu?

Data de fabricatie exacta (zi, luna si an) se gaseste doar pe certificatul de conformitate care vine odata cu masina. Anticipat, ce se poate obtine maxim este VIN-ul care contine o litera ce indica doar anul de fabricatie. Prima factura proforma avea VIN cu litera P (adica an de productie 2023) a doua factura proforma avea R (adica an de productie 2024). Chestiile astea se gasrsc pe net si mai mult Tesla le foloseste si ea, deci eu cand am vazut R pe a doua factura proforma eram convins ca masina era fabricata in 2024. Nu ai cum sa ceri in scris garantia ca masina este fabricata in 2024. La mercedes nu accepta, la Tesla comanda se face pe internet, deci nu interactionezi cu nimeni si cum am zis, obtii maxim VIN-ul. De aia am zis ca nemtii de la mercedes sunt golani pentru ca VIN-ul nu este corect, trbuia sa fie P in loc de R. De aceea a doua oara nu am putur sa ii blamez pe cei de la reprezentanta. Sunt si eu rezonabil si nu vreau sa ii sparg capul unuii nevinovat. 

Agentul de vanzari a gresit doar cand verbal m-a asigurat ca scaunele cu reglaje manuale au tot 5 reglake ca cele electrice. Pe mune ma interesa sa pot regla gradul de inclinare a sezutului. Sotia mea nu mai poate sta in scaune sport. In doua randuri l-am intrebat pe agentul de vanzari daca scaunul cu reglaje manuale permite reglarea inclinarii sezutului. Buba este xa pe site scrie clar ca ce spune verbal agentul de vanzari nu poate fi considerata proba. De aceea am stiut ca nu pot anula comanda.

Acum 6 ore, Sharky a spus:

in schimb se degradeaza ca valoare de vanzare. Presupun ca asta te arde.

Nu. Din start am calculat ca dupa 5 ani nu ma deranjeaza sa duc masina la casare. Nu am nevoie sa o vand. Daca tine 5 ani si 80-90.000km o dacu fara urma de regret la casare. Stiu ca bulectricele sunt consumabile, deci iese din discutie sa am pretentia sa o vand dupa 5 ani. Vanzarea apare ca posibilitate daca o tin in jur de 3 ani. Si BMW-ul l-am vandut dupa 3 ani si 8 luni in pierdere pentru ca am preferat sa iau mai putini bani dar sa nu mai fiu deranjat dupa vanzare (am vandut la o firma ce se ocupa de cumparari/banzari auto). 

Editat de merck
Link spre comentariu

Da, era pe stoc (insa a venit in 3 saptamani) si avea scaune cu reglaj electric, adica ce m-a interesat pe mine. Eu practic am ales cea mai ieftina din ce avea pe stoc cu scaune electrice. Cea initiala era long range asta nici long range nu este, ca long range cu scaune electrice nu aveau nici alti dealeri din aceeasi retea cu el. 

Editat de merck
Link spre comentariu

pana cand apar cele mai noi baterii pe masini de serie (anul acesta ) altii mai primesc una...

""Începând cu 1 ianuarie 2025, proprietarii de vehicule diesel trebuie să fie mai atenți ca niciodată. O nouă reglementare europeană introduce controale tehnice stricte asupra sistemelor AdBlue, iar cei care manipulează sau dezactivează aceste sisteme se vor confrunta cu amenzi severe de până la 7.500 de euro""  ""

Dezactivarea sistemelor AdBlue va fi detectată la controalele tehnice obligatorii.

Cei care manipulează sau dezactivează aceste sisteme vor primi o amendă de 7.500 de euro.""    

Link spre comentariu

Nu cred ca se vor face controale in Romania la masinile prrsonale. De la dube in sus si se vor focaliza pe tiruri si camioane. Acolo este interesant sa dezactivezi AdBlue-ul. Au fost tiruri romanesti oprite pesta gard pentru ca aveau dezactivat AdBlue-ul si patronul a primit o felicitare cu 3 zerouri 😇. Era un video pe YT cu un asemenea tir si se aude dlab cum patronul il injura pe bietul sofer ca nu a reusit sa evite controlul. Handicapatul de patron credea ca era undeva un filtru si habar nu avea ca de fapt pescuirea se face aleator de echipajele de politie si opresc pe cine vor ei si nu ai cum sa eviti.

Nu are rost sa se panicheze soferii de autoturisme de la noi daca nu se duc peste gard, la unguri se poate merge linistit, calimera se schimba cum intri  in Austria unde bulangii au pata pusa pe noi, pe bulgari si uneori ii iau la .... si pe unguri. 

Parcul de masini de peste gard nu mai este asa tanar si aia fara masina sunt morti, ca cei din constructii de exeplu, baga zilnic zeci de km pe autostrada ca sa ajunga la noile santiere, ca doar nu se construieste dupa colt sa mearga pe jos tragand de sfoara betoniera si alte utilaje.

Motivul de infrijorare va fi abiacand acolo vor fi puricati cei marunti, dar ... mai este mult pana departe.

Link spre comentariu
La 30.12.2024 la 22:05, merck a spus:

Pretul de catalog la ce am luat eu este de 90k. Buba este ca bateria de pe bulectrica se degradeaza chiar si daca masina sta in vitrina la reprezentanta. Eu am semnat un bon de comanda dupa ce agentul de vanzari mi-a comunicat/confirmat verbal ca masina este produsa in 2024. Cand am semnat bonul de comanda nu aparea VIN-ul masinii. Abia cand mi-a trimis factura proforma am vazut VIN-ul si ca al zecelea caracter era P adica 2023. Deci aveam doua optiuni: ceream anularea comenzii si trebuia sa caut un avocat ca sa nu platesc 10% din pretul facturii insa nu aveam nici o dovada scrisa a greselii/minciunii spusa de agentul de vanzari sau (cum am si facut) am cerut o alta masina de pe stoc care sa fie produsain 2024. A doua era cu 5903 euro mai scumpa. Am primit factura proforma cu VIN-ul si acum al zecelea caracter era R adica era conform decodarii VIN-ului produsa in 2024. Tesla foloseste fix acelasi caracter pentru anul fabrixatiei.

Porcaria a fost sa descopar in ziua livrarii ca si decodarea VIN-ului nu era corecta si masina era produsa in octombrie 2023. De data asta nu mai era vinovat agentul ci golanii de la Mercedes. 

Tot golanii de la Mercedes scriu pe site-ul lor ca agentul poate sa te minta si ca doar ce este scris poate fi considerata proba in justitie.Cand am citit asta mi-am dat seama ca mi-au tras-o si ca nu puteam anula comanda initiala. 

Reprezentanta este doar de Mercedes si Smart. 

Mama, mama cati bani ai spart pe trancota asta cu baterii :84

Ai scos parnos din crypto ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări