Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Ei daca o iei asa, pot scrie 24-25 (pote chiar si mai mult, ca am pierdut numaratoarea) in loc de 3, ca sa ma faci de ras cu adevarat. 

Nu mai am de mult 18-20 de ani cand eram un bun inotator si ma bagam fara probleme chiar si in apa rece, la inotat nu ma fac de ras nici acum dar imi trebuie ca apa sa fie nitel mai calda! Uite o poza de anul acesta ca sa vezi ca nu vorbesc prostii si nu stau langa mal

https://ibb.co/9HrMfzc

Deci eu zic ca inca ma mai descurc si in Dubai este singurul loc unde incepand de la sfarsitul lui martie pana la sfarsitul lui octombrie apa este calda si se pot baga si bosorogii ca mine. 

P.S. Ca sa fiu putin on topic (ca e legat si de incalzirea climatica), anul acesta de pe 23 septembrie pana pe 28 septembrie nu am putut sa inot cu capul sub apa, asa de calda a fost apa. Inainte de pandemie am fost si in ultima saptamana din august, dar n-am prins apa asa de calda. 

@roadrunner uite, si in clipul asta spune de societate facuta in Ungaria pe care iti cumperi masina si poti rula fara probleme si nu platesti Malus CO2. In Ungaria inca nu exista. 

Scuze ca este in franceza dar UK nu mai este in UE 

https://www.facebook.com/reel/1254287849056784

Mercedesul ala crem din dreapta in Franta este 280.000 euro cu 60k Malus CO2, in Ungaria este doar 220.000 euro (deci acelasi pret) insa fara MAlus CO2.

La cea din dreapta Malus CO2 zice ca este 50-60k. 

Daca francezii nu vor exagera si nu vor fi multi cei care isi vor face firma in tarile din UE unde nu exista inca Malus CO2 treaba va fi ok, dar daca vor sari calul sigur Franta va pune presiune pe tarile din Est sa introduca si ele Malus CO2. 

Deci se vede clar ca viitorul are o dinamica influentata si cetateni. 

Editat de merck
Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

Mercedesul ala crem din dreapta in Franta este 280.000 euro cu 60k Malus CO2, in Ungaria este doar 220.000 euro (deci acelasi pret) insa fara MAlus CO2.

pai cam pierzi la "prestige" sa te dai cu o masina scumpa inregistrata in Ungaria. Mie mi se par mult mai "cool" bogatii care se dau cu masini normale (am cativa amici aici unul are un Fiat 600 zici ca-i din Mario Brothers, altul are un Defender vechi care l-a condus si taica-sau) - est europenii mai au masini de "cutitari" in rest majoritatea conduc masini normale.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 33 minute, roadrunner a spus:

pai cam pierzi la "prestige" sa te dai cu o masina scumpa inregistrata in Ungaria.

Intre bani si "prestigiul in ochii unora" aleg banii! 😇

Stii bine ca asta este adevarul:

https://www.facebook.com/reel/555812413789286

Deci trebuie ignorate opiniile oamenilor! 

Daca guvernul baga prea mult mana in buzunarul cetateanului (50-60k Malus CO2 eu gasesc ca este exagerat!!!) acesta are dreptul sa se "descurce" cum poate ca sa evite delapidarea guvernamentala.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 17 minute, merck a spus:

Daca guvernul baga prea mult mana in buzunarul cetateanului (50-60k Malus CO2 eu gasesc ca este exagerat!!!) acesta are dreptul sa se "descurce" cum poate ca sa evite delapidarea guvernamentala.

aici e taxa de prima inmatriculare 35% la orice masina (fara taxele de poluare / drum etc.) de cand ma stiu eu aici.

la 220.000 cam pe acolo e 50-60k (35%) n-a murit nimeni, toti conduc, bani la buget.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Am pus un video cu fostul presedinte francez Francois Hollande in care a afirmat ca Micron nu este presedintele celor bogati ci presedintele celor foarte bogati. Pentru multi poate parea o afirmatie fara acoperire, dar numai in domeniul asta al CO2-ului se poate verifica faptul ca cei bogati care au o masina sunt beliti cu taxa de 50-60k Malus CO2 daca isi cumpara un Audi RS3 insa cei foarte bogati care folosesc jet-urile private pentru a se deplasa din punctul A in B sau daca distanta este mai scurta folosesc elicopterele sunt tinuti in palme bine merci, la fel cum si cei cu yacht-urile sunt trecuti cu vederea, ca deh, yacht-ul, elicopterul sau avionul nu-si permite orice bagat, fiind prea scumpe. 

Deci daca te apuci sa vomiti prostii gen Malus CO2, pai aplica-l dom'le la toata pwlimea! Nu de la un anumit nivel in sus ii scutesti ca deh saracii oameni foarte bogati ar avea insomnii daca le-ar pune si lor taxa Malus CO2. 

Pe mine ma irita al dracu' de mult injustitia. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 5 ore, roadrunner a spus:

aici e taxa de prima inmatriculare 35% la orice masina (fara taxele de poluare / drum etc.) de cand ma stiu eu aici.

la 220.000 cam pe acolo e 50-60k (35%) n-a murit nimeni, toti conduc, bani la buget.

Update! La mercedes Malus CO2 pleaca de la 63% si se duce si la 110%😬

https://youtube.com/shorts/-hP5_K8Vq_I?si=Myi7iAdZPa5y0VjP

Editat de merck
Link spre comentariu

Mai vezi Danemarca, Olanda...

Sa vezi acolo cat platesti inclusiv pt o coaja de acu 10 ani.

Ce am uitat la partea cu malusu de codoi e daca se aplica doar la cazane noi sau si la cazane sh?

Daca au in plan sa aplice la SH, sa cumperi o coaja de 10mii si malusu sa fie 30, e jale.

Link spre comentariu

Tu chiar crezi ca e pe bune?

Dume de marketing.

Idem cu panourile solare in loc de asfalt.

Da, exista si asa aberatie.

Si uite asa se cheltuie banii pt salvarea planetei, pe filmulețe si dume de doi lei, adunari fara rost pe bani grei si tot asa.

E o întreagă afacere la care s au pus la loc de frunte niste habarniști șmecheri care sifoneaza bani.

De la varful piramidei până la ultimele straturi de jos.

Bine zicea Trump, ca sa il puna pe tatuca musk sef la cost savings.

Si din parlament si din structuri 90 la suta ar trebui dati afara.

Si fara fonduri si beneficii pt tot felul de paraziți pacalici.

Bani doar la cercetare adevărată.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Sharky a spus:

Bine zicea Trump, ca sa il puna pe tatuca musk sef la cost savings.

Si din parlament si din structuri 90 la suta ar trebui dati afara.

Si fara fonduri si beneficii pt tot felul de paraziți pacalici.

Stii ca sunt Trumpist, dar din pacate nu va castiga alegerile. Deja daca aduci vorba de cost savings = pierzi tehnic alegerile. Si la ei sunt cohorte de sugative abonate la bugetul US!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări