roadrunner Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Treaba cu AI-ul nu e ca e nefolositor, problema e ca nu va aduce profiturile procentuale asteptate (procentuale) din banii investiti. (ca pe investitori nu-i doare daca investesc in nasturi sau in AI daca le face return bun) RR Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 CEO-ul de la NVidia a spus clar: AI-ul trebuie sa distruga bariera necunoasterii informaticii. Adica un om cu idei dar cu 0 cunostinte in programare sa poata sa faca orice proiect doreste. Intr-un fel este bine zic eu, ca sunt multi care au idei dar nu pot merge mai departe pentru ca daca te duci la un programator acesta iti cere bani pentru soft si daca ai portofelul gol => se pierd multe idei/proiecte din care poate unele sunt geniale. Tii minte reclama: Avem nevoie de oamenii cu idei, avem nevoie de oamenii de la Minolta! Eu cred ca viitorul va fi al oamenilor cu idei si AI-ul trebuie sa ii sprijine ca ideiile sa se materializeze in proiecte. Acum ei sunt gatuiti pentru ca transpunerea in practica necesita bani si aceasta transpunere in practica va fi gratuita cu AI-ul. Avem deja un coleg care controleaza aerul conditionat cu un ESP32 fara sa stie programare. GePeTo il ajuta gratis. Cam asta va fi trendul. Link spre comentariu
roadrunner Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 (editat) Acum 14 minute, merck a spus: Avem deja un coleg care controleaza aerul conditionat cu un ESP32 fara sa stie programare. GePeTo il ajuta gratis. Cam asta va fi trendul. cred ca viitorul e al celor care fac paine, tuica chestii d-astea normale. Cand ti se infunda buda si da pe afara nu te mai ajuta nici un software. Nu de programatori duce lipsa omenirea. RR Editat Octombrie 15 de roadrunner Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 (editat) Acum 1 oră, roadrunner a spus: Cred ca economia mondiala se contracta (in US o numesc "soft landing" dar de fapt se contracta) Ai nostri sint mai optimisti, o numesc crestere negativa, o fi negativa da suna muuult mai bine, CRESTERE! Editat Octombrie 15 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 38 minutes ago, Ion_Bumbu said: Ai nostri sint mai optimisti, o numesc crestere negativa, "Cresterea negativa" este totusi în sus. România nu prea are la ce creștere anterioară să se raporteze. Mai toate după 89 au fost artificiale. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Acum 20 minute, roadrunner a spus: cred ca viitorul e al celor care fac paine, tuica chestii d-astea normale. Cand ti se infunda buda si da pe afara nu te mai ajuta nici un software. Nu de programatori duce lipsa omenirea. RR De tesla robot optimus ai auzit? Crezi ca nu va fi capabil sa desfunde o buda? (la cei bogati) Restu' vor fi matrasiti ca polueaza degeaba planeta. Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 (editat) @merck, tu chiar crezi in aceste desene animate ? Este partea comercială, cea care prinde la popor. Eu cred ca astfel de roboți ca cei din desenul animat de mai sus nu vor apărea curând. Adică să se orienteze in spațiu pe baza experientelor anterioare. Sa stie să reacționeze când se împiedică, să nu cadă in cap ci pe spate ... de exemplu. Altfel, jucării strict programate ca să se miște ca cele de mai sus nu sunt greu de făcut. Editat Octombrie 15 de teomishu Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Acum 16 minute, teomishu a spus: @merck, tu chiar crezi in aceste desene animate ? Este partea comercială, cea care prinde la popor. Eu cred ca astfel de roboți ca cei din desenul animat de mai sus nu vor apărea curând. Tu zici ca video-urile sunt trucate si ca acei roboti nu exista in fizic? Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Just now, merck said: Tu zici ca video-urile sunt trucate si ca acei roboti nu exista in fizic? Nu sunt trucate filmarile. Doar ca se prezintă niște CNC cu mai multe axe drept o mare realizare intelectuala. Inteligența artificială a făcut mari progrese dar la nivel de interacțiune soft cu ele. Până să ajungem să realizăm un robot care să alerge cu zmeul prin coclauri mai este mult. Foarte mult. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 (editat) Pai eu din ce am urmarit pe YT ma indreapta cu gandul ca ideea lui Musk este sa foloseasca acesti roboti doar intern (la el in ograda). La 25-30k bucata ii va conveni sa ii construiasca si sa inlocuiasca muncitorii in fabricile Tesla. In capul lui ideea fundamentala este sa faca profit si sa dea fum la concurenta. Deci robot care sa alerge cu zmeul pe coclauri nu ai sa vezi de la Tesla (nu-l intereseaza asa ceva, nu iese nici un ban), insa robot care sa inlocuiasca omul in fabricile Tesla ai sa vezi foarte curand. Tesla are un antecedent: Citat The first automaker to put the Giga-Press into operation was Tesla in its Giga-Factory in Grünheide, Brandenburg, Germany. si apoi alti giganti au schimbat macazul imediat: Citat Automakers including Toyota, GM, VW, Hyundai and Volvo are mulling using high-pressure aluminum die casting machines to build cars faster and more efficiently. Deci ma astept sa vad prin fabricile Tesla din ce in ce mai putini oameni. Editat Octombrie 15 de merck Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 7 minutes ago, merck said: insa robot care sa inlocuiasca omul in fabricile Tesla ai sa vezi foarte curand. Poate mă uit eu la alt YT, dar Optimus propus de tine si prezentat in video la care ma uit, danseaza, spală vase, udă florile, face piața, servește la bar ... Conduce mașini electrice, ca să fim și ontopic. Chiar nu observi că Musk face mișto de noi ? De unii dintre noi. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Acum 1 oră, merck a spus: De tesla robot optimus ai auzit? Crezi ca nu va fi capabil sa desfunde o buda? (la cei bogati) Restu' vor fi matrasiti ca polueaza degeaba planeta. Dacă îi vor lua foc și robotului acumulatorii ca și la teslele lu tata Musk, va da faliment rapid.Și va plăti daune, nu scapă ușor... Nu luați de bune chiar toate glumele astea cu ,,mașini autonome zburătoare,, și roboți casnici care spală vase, bat cuie....Mai e mult până vom ajunge la realități ca în ,,Eu robotul,, de Isaac Asimov. Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Exact ce spuneam mai sus. Unor CNC-uri li s-a dat o înfățișare umanoidă pentru ca unul ca Musk să mai stoarcă niște fonduri guvernamentale iar o mulțime de oameni să se mire și să facă audiență. Cum se spunea mai sus, vreau să văd și eu un robot al lui Musk care vidanjează un WC de 10 ani din fundul curții. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 15 Partajează Postat Octombrie 15 Acum 10 minute, teomishu a spus: Chiar nu observi că Musk face mișto de noi ? De unii dintre noi. Esti la curent: Nu cred ca cineva care a reusit asa ceva isi pierde timpul cu facut misto de noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum