Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Усилитель a spus:

Sosoaca tremura de explozia hidrogenului....  Dirijabilul Hindenburg a luat foc la 60m inaltime....

Deci este bine sa facem diferenta intre o explozie a unui recipient de hidrogen care are presiunea in jur de 10.000psi si un dirijabil unde presiune din interioara era in jur de (sa zicem) 15psi. 

Ca sa ai un reper sa stii ca daca intr-o camera de bloc ai scurgeri de gaz metan si concentratia de gaz metan este peste o anumita valoare nu mai are loc explozia (parca undeva la peste 15%). 

Deci trebuie sa fim atenti cand vorbim de explozie si suflul acesteia. 

Link spre comentariu

@roadrunner pai si ce solutie vezi tu la rahatul asta? Politicienii tot fac cate un pas marunt in directia comandata (poftim ce am vazut eu cu ochii mei! ):

Screenshot-2024-10-11-at-16-53-41.png

Screenshot-2024-10-11-at-16-49-58.png

Cum suntem dezbinati (deci o luam la buci fara drept de apel, ca deh sunt doua tabere) e clar ca se vor gasi intodeauna papagali care sa puna botul la ce vomita politicienii. 

Eu vad ca si astia din industria auto isi dau puternic la gioale intre ei (am pus link cum Volvo si alti someaza Bruxelles-ul sa nu cumva sa se umble la data limita 2035 pentru producerea de masini cu motoare termice in Ioropa). 

Link spre comentariu
Acum 15 minute, merck a spus:

ai si ce solutie vezi tu la rahatul asta? Politicienii tot fac cate un pas marunt in directia comandata (poftim ce am vazut eu cu ochii mei! 😞

pai am probleme mai importante decat sa "fix the world" nu-mi bat capul cu asta. Oricum nu sunt mare automobilist (conduc o dacie) motocicletele sa nu le interzica, in rest eu sunt bine o sa crape altii mult inaintea mea.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
1 hour ago, merck said:

Politicienii tot fac cate un pas marunt in directia comandata

Prostia este cea ce guvernează lumea de ceva ani. Ne place nouă să credem că există o ocultă mondială care comandă.
În orașe, Romania, Europa sau Planetă au ajuns la conducere tot felul rahați cu moț.
Într-adevăr, este greu să acceptăm că am votat așa ceva, etapizat.
Și ne închipuim scenarii cu masoni și ocultiști.
Prostia este cea ce guvernează lumea de ceva ani.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, teomishu a spus:

Prostia este cea ce guvernează lumea de ceva ani. Ne place nouă să credem că există o ocultă mondială care comandă.

Daca tu ai fost o viata intreaga bugetar nu ai cum sa intelegi cum merge lumea afacerilor. Faptul ca un om de afaceri nu se da in laturi de la nimic pentru a castiga niste bani vine la pachet cu consecinte nefaste pentru paturile sociale. 

Tu crezi ca in capul piramidei puterii sunt politicienii si te incapatanezi sa crezi ca nu este altfel. Pana la varsta asta trebuia macar sa stii ca politica/alegerile necesita bani si ca acesti bani sunt furnizati de cei bogati si care dupa alegeri isi scot "parleala", adica isi primesc "rasplata" care poate fi de la contracte cu statul (sunt convins ca tu crezi ca numai in Romania exista smecheria contractelor cu statul) pana la legi care sa le favorizeze business-ul. Cum suntem la automobile electrice, iti reamintesc de exemplu ca producatorii ioropeni auto de bulectrice au pistonat politicul de la Bruxelles si au obtinut cadrul legislativ care stipuleaza ca doar masinile produse integral in UE mai beneficieza de ecotichet (la noi este prima aia de 10.000 euro daca cumperi o bulectrica). Cum era de asteptat si concurenta (Musk si chinezii) a facut miscarea lor: Tesla are fabrica in DE si chinezii au debarcat in HU si PL. Deci dupa cum vezi exista o lupta feroce si intre bogati. Denumirea de oculta mondiala este o prostie, sunt doar niste oameni bogati care alearga singuri sau in echipa pentru a deveni si mai bogati. Rica, invidia, lacomia, etc. este aceeasi in toate paturile sociale (si intre bogati si intre saraci). 

Ca sa vezi ca oamenii sunt peste tot la fel, ai mai jos episodul cand Micron isi palmeaza ceasul (de 85.000 euro) fix cum a facut si Grindeanu:

Si uite o declaratie a unui fost presedinte despre Micron:

banuiesc ca nu ginesti franceza deci iti traduc:

Micron este presedintele celor bogati?

Nu, nu este adevarat. El (Micron) este presedintele celor foarte bogati. 

Crezi ca Francois Holland vorbeste aiurea?

Si chestiile astea nu sunt de ieri de azi (cum zici tu ca prostia guverneaza de ceva ani) ci de zeci si zeci de ani! Cauta pe internet sa vezi firma ELF (care a avut procese pentru dare de mita) cum distribuia diplomatul cu bani celor de la putere si plic cu bani celor din opozitie pentru ca indiferent cine ajunge la putere ei sa isi faca mendrele in continuare.

Am spus mai sus in discutia cu roadroaner ca politicienii de astazi sunt mai prosti, decat cei din trecut dar asta nu schimba cu nimic situatia,pentru ca cei bogati conduc si banuiesc ca daca politicenii sunt mai prosti ies mai ieftin cand e vorba de spaga (iti aduci aminte de adrian severin care s-a infipt in "spaga" de la Bruxelles? si tot explica el cum este cu lobby-ul ).

P.S. Masonii exista si astazi dar nu mai sunt ce erau o data, steaua lor a apus, ca asa este in lumea afacerilor (celor bogati) nu poti ramane vesnic in varf. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Beton! Citez din link:

Citat

Nici în ceea ce privește costul de utilizare nu avem informații pentru că hidrogenul nu are un preț în România, nu există puncte de alimentare cu hidrogen

Hidrogenul de la institul este produs eco? 🤣

Cred ca nu esti la curent cu faptul ca BMW a ales sa nu plece de unul singur pe drumul hidrogenului ci a batut palma cu Toyota care a vandut pana in prezent doar 26.000 bucati de masini pe hidrogen. 

Citat

BMW and Toyota jointly developing next generation of fuel cell technology +++ BMW to launch first-ever series production fuel cell vehicle in 2028 +++ Both companies are promoting hydrogen infrastructure development

sursa: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0444790EN/hydrogen-pioneers:-bmw-group-and-toyota-motor-corporation-take-collaboration-to-the-next-level-to-offer-fuel-cell-electric-vehicle-fcev-options-for-passenger-cars?language=en

Cum ziceam in mesajele anterioare, pentru ca batalia la bulectrice este pierduta in fata chinezilor si celor de la Tesla, le mai ramane ioropenilor sa joace cartea hidrogenului, dar nu cred sa aibe sanse pentru ca mai multa energie eco se consuma pentru a propulsa o masina pe hidrogen, statiile de alimentare cu hidrogen sunt foarte scumpe si cel mai important: masinile cu hidrogen sunt foarte scumpe in raport cu ce ofera. Omul cand da un 85.000 euro pe un Mirai si primeste o balena care accelereaza de la 0 la 100km in 9 secunde si care are viteza maxima de 175km/h sigur nu este multumit. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 31 minute, dragostalpau a spus:

si majoritatea electricelor au viteza limitata la 180 chiar daca teoretic ar putea merge cu sute de km pe ora la cati cai teoretici au

Limitarea nu este una electronica in ECU cum au masinile cu motor termic care mai sunt limitate la 250km/h ci provine din viteza maxima de rotatie a motorului (mai exact a rulmentilor), pentru ca marea majoritate a masinilor electrice nu au cutie de viteze (adica au doar o singur raport pentru inainte si inca unul pentru mers inapoi). 

Citat

Tesla uses a 1-speed automatic transmission, meaning they only have one gear when it comes to shifting as they don't need more than that.

Taycan-ul si putine alte masini au 2 viteze.

Citat

The Taycan has a 2-speed gearbox.

Stiu ca doar SKF a putut sa fabrice rulmenti pentru Tesla (la parametrii ceruti). 

P.S. Stiu ca la Renault ZOE viteza maxima era undeva in jur de 135km/h. Si multe marci nu trec bariera celor 150km/h. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 52 minute, Ion_Bumbu a spus:

Si are o automomie de 700km iar incarcarea dureaza maxim 5 minute...da, trebuie sa fii nemultumit ca n-ai 600Cp si accelerezi de la 0 la 100km/h in 5 secunde, clar, asta este esential!

In prezent conduc o masina care accelereaza de la 0 la 100km/h in 5.5 sec si iti spun ca in sensurile giratori in care vad Tesle ce urmeaza sa intre din partea dreapta (nu o data eram la centru pe banda 2 si mi-a luat fata o Tesla care a intrat din dreapta pe banda 1) ... nu ma bag! Am vazut clar ce le poate pielea (si la masina si la proprietar).  Crezi ca pot sa trec la un Mirai care vine cu 9 secunde? 

Noile bulectrice le incarci in 30 de minute (nu reusesc sa ies in 30 de minute din supermarket, doar la coada de la casa stau minim 5 minute)  si ai o autonmie pe autostrada in jur de 300km (in oras unele modele au trecut de 700km). 

Da te-am mai intrebat: ai bani de o masina pe hidrogen? Zici de bulectrice ca sunt scumpe la 30-35k, dar 85k pentru un Mirai ti se pare ok. 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Усилитель a spus:

"Doar prin injectarea hidrogenului în pile, el se descompune, în contact cu oxigenul din aerul atmosferic, în curent și apă. Curentul se înmagazinează în baterii, iar apa se înmagazinează într-un mic vas."

Nici cu asta nu mi-e rusine.

Link spre comentariu

E vorba sa vedem ceva mai departe de virful nasului, e singura tehnologie cu adevarat viabila pe viitor.

Electricele sint un fel de peticire a unei probleme nu rezolvare reala pe timp indelungat.

Pentru H2 nu trebuie decit energie din belsug ca H2 este cit vrei.

Asta trebuie inteles.

Iar viteza maxima este limitata conform unei directive EU cred ca incepind cu anul acesta la masinile noi...

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Ion_Bumbu a spus:

Pentru H2 nu trebuie decit energie din belsug ca H2 este cit vrei.

Asta trebuie inteles.

boieri  dumneavoastra , faptul  ca  hidrogen  exista  in  lume  girla , asta  este  un  lucru  deja  stiut ... problema  este  la  trecerea  pe  care  o  faci  inspre  lumea  cealalta  in  caz  de  accident  grav ... dintr-o  masina  cu  baterii  cu  litiu  in  spate --- care  eventual mai  ia si  foc ---  totusi  mai  ai  niste  sanse  acolo  sa  scapi  cu  viata ,  insa  o  masina  cu  pile  cu  hidrogen  in  spate  este  o  bomba  pe  roti , pentru  ca  , in  caz  de  coliziune  grava  si  spargere  cumva  a  ambalajului  pilelor , te  cam  aduna  cu  farasul  ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări