Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 1 oră, Sharky a spus:

La itp aparatul are si un indicator de putere luminoasa a farului.

Am vazut cu ochii mei.

Si crezi ca valorile la Xenon, LED, laser si halogen sunt identice sau macar apropiate?

Citat

A laser headlight can produce light up to 1,000 times stronger than the light produced by LED technology, while only using 2/3 of its power. This is why laser headlights can light up a distance twice as long as the one LED headlights can light up.

Sigur LED + reclama = Laser!!! 

In plus chiar la halogene sunt diferite tipuri la care variaza foarte mult intensitatea luminoasa :

in functie de putere: 60W = 1650 si la 55W = 1000.

In functie de tensiunea: la 12V    1250 -  750

la 13.2V 1650 - 1000

(datele sunt din tabelul de mai sus de la H4)

Interesanta comparatia intre reflector si proiector. 

si un video cu realitatea:

Editat de merck
Link spre comentariu

Bai sincer tot ce am vazut ulti a fost lumina ce ia curba si adaptivele de luminează si in lateral.

Asa ca o faza scurta e f intensa nu ma ajută cu nimic. Si tot nu bate departe ca faza lunga pt ca deranjezi pe altii.

Acu poate or fi alte avantaje care nu le vad eu.

Ce mi as face e faza lunga doar pe stanga cand depasesc cretini care merg la drum cu faza scurta.

Si e plin de ei.

Dar hai sa facem alt subiect pt discutat de faruri. Aici sa discutam de bulectrice de care nu avem bani.

Link spre comentariu

Au mai luat fost niste cazane electrice.

Ma distrează ca pe grupul tesla se ofticau unii si spuneau ca domne, cele cu combustie sunt mult mai periculoase.

Mi e si frica sa ies din casa la cate masini cu combustie sunt pe strazi.

Link spre comentariu

Ca sa intelegeti cum sta treaba cu ecologia.

Ecologistii spun ca nu e normal ca un om sa se plimbe atat cu masina, pardon, cazanul poluator care nu e minim euro 6.

In timp ce altii se huzuresc cu avionul: https://www.euronews.com/business/2024/08/23/anger-boils-up-over-starbucks-ceo-1600km-super-commute-on-private-jet

Probabil saracul nu are bani sa se mute in zona si face naveta.

Cam aia e treaba. Daca e sa fim eco, sa fim toti. Nu doar fraierii.

Si fara solutii fantasmagorice gen electrice de 3 tone la 100k+ bucata care vor salva planeta.

SAu mijloace revolutionare de transport.

Link spre comentariu

Rahat cu apa rece. Se întâmplă și la case mai mari. Că e unul cu probleme, asta e. Când sunt mai mulți e nașpa. Când e unu, are garanție, îl rezolva gratis și aia e. Nu știu unde e senzaționalul. Mașinile se mai strică, nu contează prețul. 

Link spre comentariu
La 25.08.2024 la 22:17, Sharky a spus:

In schimb, daca ard 1000 de masini clasice, in timp ce ia foc una electrica, nici nu se observa...toata lumea e cu ochii pe electrice!!!😆

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/masina-in-flacari-pe-autostrada-bucuresti-ploiesti-circulatia-a-fost-blocata-2906415

https://ziarulunirea.ro/incendiu-la-un-autoturism-in-petresti-intervin-pompierii-din-sebes-cu-doua-autospeciale-897702/

Sa fim seriosi, e de 1000x mai probabil sa ia foc o masina in care exista benzina, decat una in care e un acumulator, nu mai vorbim ca ultima generatie de elemente 18650 sunt "lemn-tanase" la deteriorari mecanice, iau foc doar la supraincarcare/scurtcircuit.

Link spre comentariu

Esti exact ca si cei cu Tesla.

Parca tot tu spuneai ca avem discuții homofobe si antisemite, deci te înțeleg.

Raportul de clasice vs electrice e 1 la 100 sau mai bine. Ar trebui sa ne fie frica sa pasim afara din casa la cate clasice sunt pe drum. Si nu orice clasice ci cazane de 10 20 30 ani.

Ar trebui sa arate strada ca dupa razboi...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Spitfire a spus:

I....  daca ard 1000 de masini clasice, in timp ce ia foc una electrica,... .

Asta e din ciclul 1000 mai mare ca 1.

Masinile clasice se aprind din cauza proastei intretineri, adica din cauza utilizatorului 

Masinile electrice se aprind singure, din senin.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, daniels a spus:

Masinile clasice se aprind din cauza proastei intretineri, adica din cauza utilizatorului 

:n1

Masinile electrice se aprind din cauza proastei proiectari...nu uitati cazul Sony de acu vreo 20 de ani...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 44 minute, Ion_Bumbu a spus:

:n1

Masinile electrice se aprind din cauza proastei proiectari...nu uitati cazul Sony de acu vreo 20 de ani...

Cred ca s-a mai schimbat ceva in 20 de ani, nu?

Total Tesla Fires as of 8/25/2024: 232 confirmed cases

https://www.tesla-fire.com/

How many cars did Tesla sell in 2023?

In 2023, Tesla’s global EV deliveries hit 1.81 million — 38% higher than the 1.31 million cars the automaker delivered in 2022. In the same year, production grew 35% from 1,369,611 in 2022 to 1,845,985 in 2023.

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări