Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Ce importanta ar avea anul? am cumparat cladirea acum 9 ani, firma e infiintata in 2007.

Firma mea nu are sediul in Dublin (a fost initial infintata acolo dar s-a mutat impreuna cu mine in 2008 "la tara")

probabil ca nu are sens in datele tale (ce lipseste) e ca ani buni am lucrat angajat sau consultant si a trebuit sa merg la Dublin zilnic si m-a rupt la buzunare si la oboseala (de fapt a fost un motiv major sa cumpar cladirea printre alte motive) - multi ani am fost si angajat si am avut si activitate la firma (concomitent sa-i zicem, nu s-au exclus una pe alta s-au insumat)

Treaba e ca am multi cunoscuti care merg de ani buni pe ruta unde de unde stau eu la Dublin cu toate ca e autostrada 80% din drum si numai 80Km pana la marginea Dublin-ului daca ai ghinionul sa trebuiasca sa intrii in Dublin mai adaugi 45 min de tramvai/autobuz/condus la ora de condus pana acolo si te rupe la oboaseala si la bani.  Cu toate astea sunt enorm de multi care fac naveta asta ca nu au de ales (si culmea nu au masini electrice cu toate ca s-ar potrivii la ruta asta si la cheltuielile cu benzina)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 6 ore, sesebe a spus:

Și o sticla de suc pt pus la volan, dar aia e ieftina. 

Eu recunosc ca nu-s asa instarit ca altii de pe forum dar nici nesimtit nu-s sa insinuez mizerii despre colegi.

Da totusi ce masina aveti la care o sa dea toti pe spate?

Link spre comentariu

Cu mine vorbești? Eu n-am spus ca as avea o mașină care sa dea pe cineva pe spate, nici decum, e o mașină cit se poate de normală. Nici măcar faruri LED nu am pt c-am fugit de ele. Mult mai ieftin este de schimbat un bec decit un LED cu tot cu ECU-ul aferent (ca asa se schimba în mod normal). N-am eu bani de fițe dar nici nu ma pling ca-s scumpe și proaste. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, merck a spus:

Daca ai fi condus noaptea destul de mult cred ca nu ai mai fi considerat o aroganta farurile LED. 

V-a raspuns colegul @bolek cu lux de amanunte, complete cu citeva observatii, am faruri LED si nu-s deloc incintat, le compar cu alea de pe masini mari cu oglinda cit A5-ul...temeratura de culoare nu te ajuta decit pe atmosfera normala.

Am mers si cu LED matrix...pentru mine un gimmick, nimic mai mult.

In 17 ani de interventii am mers noaptea cit pentru toata viata ca de, deranjamentul apare iarna pe ninsoare, pe ploaie sau daca vremea e buna si e vara atunci prin definitie trebe sa fie macar noapte.

Faruri mai bune ca la Nissan Terrano 2 si la Patrol n-am avut cu toate LED-urile si Xenoanele inventate!

Ca navigatie pai am inceput cu Garmin GPS 60 si apoi alte citeva, ce sa fac cu navigatia masinii cind aia e "batuta-n cuie" de producator si la fiecare update mai dai 200-500E? depinde de masina iar eu aveam nevoie si de alte baze de date nu doar ce da producatorul.

Chiar n-am simttit nevoie de altceva decit ce am spus la condus si chiar am mers mult.

Asta dupa un timp te face sa intelegi ca masina este doar un dispozitiv de transport si nimic mai mult.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
La 21.08.2024 la 11:50, sesebe a spus:

Nu am pus modelul mașinii din cauza ofticatilor care imediat încep să-l găsească probleme și nu am chef de făcut nervi pe aici. 

Acum 5 minute, sesebe a spus:

Cu mine vorbești?

Da, am vedeti ce ati scris mai sus.

Eu am LED ca doar asa era masina nu ca as fi vrut neaparat, preferam H4 si sticla cit A5-ul!

Ala e far!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

V-a raspuns colegul @bolek.......

Chiar n-am simttit nevoie de altceva decit ce am spus la condus si chiar am mers mult.

Asta dupa un timp te face sa intelegi ca masina este doar un dispozitiv de trensport si nimic mai mult.

Da dar ai condus de nevoie, în interes de serviciu, nu cu placere sau de distracție. 

Ps. Nu știu la ce te referi cu ce am scris ai sus dar sigur nu am spus ca am mașina de fițe. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Gresit de la cap la coada!

Am condus cu multa placere in toti acei 17 ani cit am facut munca de teren, am vazut peisaje si zone pe care majoritatea nu le vor vedea in viata lor, o munca fantastic de antrenanta si interesanta, totul e sa-ti placa si sa rezisti.

Unul caruia nu-i place sa conduca nu face munca aia.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, sesebe a spus:

Iar dacă ești șomer nu-ți mai trebuie mașină ca să mergi la servici așa ca totul se leagă. 

Exista și transport în comun pt mers la servici. Tu ar trebui sa știi ca prin tarile cu apa calda chiar te poți baza pe el și este și la un nivel de confort decent.

Daca esti somer, ai nevoie de masina ca sa îti cauti de lucru.

Transportul în comun e sublim dar în multe locuri lipseste cu desavârsire. Eu de ex., de când sunt în Germania, sunt obligat sa fac naveta cu masina (ca. 90 minute zilnic), pentru ca nu exista legaturi cu asa zisul transport în comun care sa nu-mi consume mai putin de 4 ore pe zi. Ruta cu tren, tramvai si autobuz e dublul a ceea ce fac cu masina (ca. 39 km).

De ce nu m-am mutat mai aproape de locurile de munca?

Pentru ca-s mari chiriile, scumpe locuintele si nu am vrut sa-mi cresc copiii printre idioti si droguri. Si acu mai am olecutza pâna la pensie, am locuinta mè, unde-s director de banca (cu banca proprie în fatza casei) si ma doare undeva de masinutzele electrice. Ca oricum nu as avea unde sa le încarc.

Am primit o oferta buna de la Hyundai. I30 combi hibrid la 29 k€. Dar mi-a facut ala mic cadou un metzan. Benzinar. N-am putut sa-l refuz; n-ar fi fost frumos.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Ion_Bumbu a spus:

am faruri LED si nu-s deloc incintat, le compar cu alea de pe masini mari cu oglinda cit A5-ul...temeratura de culoare nu te ajuta decit pe atmosfera normala.

Daca ambele masini trec ITP-ul (deci au farurile reglate corect) cele cu halogen au o luminozitate mult mai scazuta in punctul X situat la Y metri de masina deci implicit vizibilitate mai redusa. Sunt satul de marlani care au faza scurta sa bata in cer si cand le faci semn cu farurile ca esti deranjat ei imi arata ca nu merg cu faza lunga. Inlusiv peste gard, pe autostrada tirurile au reglat farul din stanga sa bata in cer. Deci doar prin marlanie (reglat sa bata mai departe decat trebuie) halogenul poate fi superior LED-urilor. Personal am si high beam assist si nu-l mai folosesc tocmai din cauza ca nu functioneaza (inca) corect (ii orbesc pe cei din fata pe autostrada, doar cand vine o masina pe sensusl opus functioneaza corect). La inceput eram foarte incantat dar ulterior am realizat ca high beam assist inca nu lucreaza corect pentru ca avand inclusiv oglinzile laterale anti-orbire vedeam clar ca se inchid cand venea din spatele meu o masina cu high beam assist. 

Un beneficiu enorm pe care il vad la farurile LED este ca imi lumineaza foarte mult si in lateral. Pe autostrada cand sunt 3 benzi, daca ma pun pe banda din mijloc vad foarte bine ambele parapete si implicit daca un animal se pregateste sa imi taie calea. Cu halogen mergeam strangand din buci ca nu vedeam mai nimic in laterale. 

Acum 14 minute, Ion_Bumbu a spus:

Am mers si cu LED matrix...pentru mine un gimmick, nimic mai mult.

Am mers ca pasager cu masini ce avea LASER Matrix si personal am fost incantat sa vad ca masina din fata care avea halogen era ajutata de LASER Matrix (este frumos cand noaptea poti vedea foarte departe si poti evita animalele care traverseaza carosabilul sau o bucata pneu  resapat de camion care s-a desprins si a ramas in drum) ca sa vada bine si in laterale. 

Apropo, inclusiv sotia mea a zis ca este o diferenta enorma intre farurile LED si cele halogen, deci daca si o femeie a remarcat asta eu zic ca diferenta nu este insignifianta. 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, franzm a spus:

Am primit o oferta buna de la Hyundai. I30 combi hibrid la 29 k€. Dar mi-a facut ala mic cadou un metzan. Benzinar. N-am putut sa-l refuz; n-ar fi fost frumos.

Pai la varsta ta sa te spurci cu coreene??? Rusine!!! Felicitari baiatului care te mai aduce cu picioarele pe pamant!!!

Ti-am dat tare la gioale, nu? 😁 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Ion_Bumbu a spus:

Cind veti merge cu un Terrano 2 sau un Patrol atunci faceti o comparatie cu ce faruri doriti.

Pina atunci credeti ce vi se predica si fiti fericit!

Omule, tu nu intelegi ca un far reglat corect bate pana la distanta X (si asta se verifica la ITP) iar intensitatea luminoasa la LED in punctul X este mult mai mare decat la halogen? Diferenta intre Halogen si LED este imensa! Ti-am zis ca pana si sotia mea a zis asta. 

y1a573crwala1.jpg

Xenon-LED-Halogen-7206.jpeg

Link spre comentariu

Intensitatea luminoasa e testata la ITP si are o valoare maxima deci nu mai vorbiti avioane!

Traiti cu impresia dumneavoastra mai departe.

Faceti comparatia cu masini care au faruri adevarate nu lupe si alte minuni.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 13 minute, Ion_Bumbu a spus:

Intensitatea luminoasa e testata la ITP si are o valoare maxima deci nu mai vorbiti avioane!

E clar ca nu intelegi nimic. Din ce spui tu => ca orice far trebuie sa aiba aceeasi intensitate luminoasa fie ca este halogen, led sau xenon, insa pana si o femeie iti spune clar ca intensitatea luminoasa la un far cu LED este mai mare fata de halogen. 

Citat

LEDs are far brighter than halogen bulbs with output of 80-100 lm/W, compared to 16-24 lm/W for halogens. This means that LEDs emit much more light using much less energy.

La ce ITP ai fost tu si ti-a testat intensitatea luminoasa? Pe piata sunt de mult tim becuri cu halogen care sunt +130 sau +150 (am avut pe masina ambele si am putut compara cu celalalt far care avea inca becul original Osram si pana si un chior vedea diferenta) si trec bine merci testarea. 

res_f2d8f6f4326b98f416082c338d7d276c.png

p8125331_552_376.jpg

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări