Ion_Bumbu Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Exista butonul de edit... Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Am trecut la pagina 481 fără nici o părere valida, decit poate ca "înainte era mai bine", adică mașinile vechi erau mai bune dar asta este foarte relativ pt ca degeaba mașina ramine relativ întreaga dacă pasagerii sînt deja cu aripioare. Da, mașinile mai vechi erau mai simple și orice "mecanic" cu ceva îndemânare le putea repara spre deosebire de modelele noi care din cauza electronicii complicate sînt foarte greu de reparat și sînt aproape de "unic use". Dar și la televizoare este la fel dar nu am auzit de nimeni sa utilizeze doar televizoare vechi analogice. Link spre comentariu
Усилитель Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 10 minute, sesebe a spus: nu am auzit de nimeni sa utilizeze doar televizoare vechi analogice Problema este ca daca trebuie schimbat TV ul ,,,e un salar sau juma....masina loveste greu la bani...te ai astepta sa țina 20 de ani fara mari interventii.....oricum un economist a spus ca masina e na dintre cele mai proaste investitii ( posibil sa se fi referit la una noua ...) Link spre comentariu
roadrunner Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 12 minute, sesebe a spus: Dar și la televizoare este la fel dar nu am auzit de nimeni sa utilizeze doar televizoare vechi analogice. diferenta e ca televizoarele s-au ieftinit si masinile s-au scumpit. (si cele ne-electrice dar cu leduri prin manerele de la usi si ecrane pe consola de mijloc pe care iti afiseaza frecventa exacta a postului de radio FM si logo-ul postului evident pe un gradient de gri argintiu) RR Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 36 minute, Усилитель a spus: Problema este ca daca trebuie schimbat TV ul ,,,e un salar sau juma....masina loveste greu la bani...te ai astepta sa țina 20 de ani fara mari interventii Pai din ecuatie lipseste cel mai important parametru: nr. de km parcursi. Daca faci 5000km pe an te tine 20 de ani fara mari interventii, daca insa faci daca insa faci 20-25.000km pe an este clar ca nu are cum sa te tina o masina 20 de ani fara mari interventii. Acum 39 minute, Усилитель a spus: oricum un economist a spus ca masina e na dintre cele mai proaste investitii ( posibil sa se fi referit la una noua ...) economistul ala este prost ghem gramada! Masina personala nu este investitie ci cheltuiala care sa iti permita/aduca confort si rentabilitate (sa castigi timp cand este vorba de deplasari). O masina poate fi si investitie daca este cumparata pentru car rental sau taxi, dar in cazul ala nu mai este la dispozitia proprietarului. Nu se poate si cu pwla'n cur si cu sufletu'n rai! Ca unii viseaza sa scoata maxim din maxim e treaba lor, se vor trezi repede la realitate. Link spre comentariu
roadrunner Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 2 minute, merck a spus: economistul ala este prost ghem gramada! Masina personala nu este investitie ci cheltuiala care sa iti permita/aduca confort si rentabilitate (sa castigi timp cand este vorba de deplasari). nu cred ca era economistul prost cred ca e din traducere.(cum zice nevasta: draga am investit intr-o trusa noua de machiaj...) RR Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) 1 oră în urmă, roadrunner a spus: diferenta e ca televizoarele s-au ieftinit si masinile s-au scumpit. Pai la masini ai deja optionale din trecut care au devenit obligatorii (ABS, ESP, etc.) si astea costa. Un Smart TV nu-i mai ieftin decat un TV chior. In plus la masini se mai adauga si malus CO2 pentru cele cu motor termic. Acum 8 minute, roadrunner a spus: nu cred ca era economistul prost cred ca e din traducere.(cum zice nevasta: draga am investit intr-o trusa noua de machiaj...) RR Toti economistii au in gura doar cuvantul investitii! Nu ai sa ii auzi prea des vorbind de cheltuieli. Ei trebuie sa transforme orice rahat cumparat (chiar si o trusa de machiaj) sa para o investitie ca acest cuvant magic gadila fraierii la ureche. Peste gard, daca nu cumperi bulectrica => nu deduci "investitia" in societate/PFA! Daca per total in 5 ani ar fi iesit in contabilitate mai ieftin cu o masina cu motor termic nici draku nu mai cumpara bulectrica! Dar per total, cand in ecuatie intra si deducerea masinii => iese castigatoare bulectrica! Editat August 21, 2024 de merck Link spre comentariu
roadrunner Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) nu se mai vand masini noi fara ABS de vreo douazeci de ani (pe putin) ESP vine la pachet cu Euro-x (x- depinde de an) astea nu -s optionale. La ce ma refer eu e ca au o gramada de lucruri inutile care cresc pretul si lumea a inceput sa zica NU. (vezi piata de pick-ul truck in USA - RAM, Jeep se pregatesc de faliment, Stellantis la fel.) RR Citat Peste gard, daca nu cumperi bulectrica => nu deduci "investitia" in societate/PFA! Daca per total in 5 ani ar fi iesit mai ieftin cu o masina cu motor termic nici draku nu mai cumpara bulectrica! Dar per total, cand in ecuatie intra si deducerea masinii => iese castigatoare bulectrica! vinzarile la electrice aici la mine sunt in picaj (-24%) cred ca s-a dus baba cu colacii, early adopters s-au inputinat, delearii au vazut ca nu exista o piata de second hand la electrice si nu iau masinile inapoi daca vrei alta dupa doi ani (deci nu are valoare de trade in) asa ca s-a racit treaba. RR Editat August 21, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Acum 1 minut, roadrunner a spus: nu se mai vand masini noi fara ABS de vreo douazeci de ani (pe putin) Wrong! VW Polo 9N3 achizitionata in 2008 nu avea ABS (masina socrului). S-a produs pana in 2010. In May 2005, the Polo Mk4 was facelifted, creating the Mk4F (internal designation Typ 9N3) moniker, with new headlights, taillights and a different hatch, which resembled other recently launched models in the Volkswagen line-up of the time. Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) Acum 12 minute, roadrunner a spus: vinzarile la electrice aici la mine sunt in picaj (-24%) cred ca s-a dus baba cu colacii, early adopters s-au inputinat, delearii au vazut ca nu exista o piata de second hand la electrice si nu iau masinile inapoi daca vrei alta dupa doi ani (deci nu are valoare de trade in) asa ca s-a racit treaba. RR Cred ca la voi inca se deduc 100% masinile cu motor termic, altfel nu-mi pot explica cum de vanzarile sunt in picaj. Vezi ca am pus cu ceva timp in urma o poza cu pretul unei masini Audi RS3 cu pret de vanzare de 96.000 euro la care se adauga un Malus de CO2 de ... 60000 euro!!! Se intampla in prezent in Franta, deci nu cred ca nea omu' care vrea si el acolo un 300-400cp se va incrancena sa plateasca 60.000 euro Malus CO2 doar ca sa isi cumpere o masina cu motor termic. Masinile cu motor de drujba in schimb sunt foarte putin penalizate, dar daca iti place ca intr-o depasire sa mai pedalezi si tu poti ramane pe termice. Din lege totul se rezolva (si ne joaca intre picioare). Vezi ca UrSULA a primit al doilea mandat si in caz ca nu stii este numai cu Green Deal in gura. Editat August 21, 2024 de merck Link spre comentariu
roadrunner Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) Acum 19 minute, merck a spus: Wrong! VW Polo 9N3 achizitionata in 2008 nu avea ABS (masina socrului). S-a produs pana in 2010. ABS is required on all new passenger cars sold in the EU since 2004. Since 2016, the EU has required ABS on all new scooters, motorcycles, tricycles, and quads from 125 cc, otherwise CBS (or ABS). masina lui sorul tau e mai speciala, ce sa zic, scuze de confuzia creata. RR Citat Cred ca la voi inca se deduc 100% masinile cu motor termic, altfel nu-mi pot explica cum de vanzarile sunt in picaj. pai am zis mai sus, sunt scumpe, nu au valoare de second hand (de trade in) nu e destul in opinia ta. Tu ai da 40K pe o masina care nu mai are valoare in 2-3 ani? (fata celelte riscuri discutate in 480 de pagini mai sus) pur financiar vorbind. https://www.hyundai.ie/all-new-kona-electric/specs.html RR Editat August 21, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) Acum 7 minute, roadrunner a spus: ABS is required on all new passenger cars sold in the EU since 2004. Since 2016, the EU has required ABS on all new scooters, motorcycles, tricycles, and quads from 125 cc, otherwise CBS (or ABS). masina lui sorul tau e mai speciala, ce sa zic, scuze de confuzia creata. Nu era mai speciala ci mai ieftina! Cred ca masina inca nu a ajuns la remat, si pot da de proprietar, deci daca te tine eu pun pariu pe 10.000 euro ca nu avea ABS. Te tine sa pui pariu? (Dupa cum ai vazut mai sus anul de productie pentru VW Polo 9N3 este 2005, deci dupa 2004!!!) P.S. Da stiu, ai sa te scoti ca Romania a intrat in EU in 2007. Editat August 21, 2024 de merck Link spre comentariu
merck Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) Acum 34 minute, roadrunner a spus: ABS is required on all new passenger cars sold in the EU since 2004. Since 2016, the EU has required ABS on all new scooters, motorcycles, tricycles, and quads from 125 cc, otherwise CBS (or ABS). masina lui sorul tau e mai speciala, ce sa zic, scuze de confuzia creata. Ia uita-te Bobitza aici: https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-polo-1-2-trendline-ID7HoJn4.html Anul producției 2008 Siguranta Airbag sofer Airbag scaun pasager Isofix si la alta: https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-polo-1-2-trendline-ID7HnGec.html Siguranta ABS Airbag sofer Airbag scaun pasager Airbag lateral sofer si pasager Isofix Ei, cum e? P.S. Uite inca una fara ABS: https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-polo-ID7Hoswi.html inca una: https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-polo-1-2-attractive-ID7Hpapr.html si inca una: https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-polo-1-2-comfortline-ID7Hpa26.html https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-polo-1-2-happy-ID7HoApi.html Editat August 21, 2024 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 (editat) La Logan 1 produs in 2005 ABS era optional, abia de la 8900E puteai sa ai parte de ABS, asa a mers cred ca pina in 2008 cind s-a trecut la Logan 2. Si sa nu uit, Mazda B2500 din 2006 era tot asa, fara ABS. Editat August 21, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
ex.escu Postat August 21, 2024 Partajează Postat August 21, 2024 Prin 2007, vara , am fost la Pitesti pentru a ridica un logan mcv, era cerere mare, a fost recomandat un logan care fusese din un lot pentu Germania, respins pe motiv lipsa abs; in rest masina si-a facut treaba fara repros. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum