Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

https://www.afaceri.news/germania-pe-o-piata-auto-in-crestere-segmentul-masinilor-electrice-se-prabuseste-cu-zgomot/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMAABHUrhiMQnGn4WqCioG1M6qRmEeiDT4HU6wo5bjLwYkKDCTrEyjzQDlLvjhw_aem_3lb4_7QJtDo5zlWPvGXeyA

Gata cu subventia, gata cu cei care pot incarca acasa, gata si cu electrica.

De la povestile initiale de acu 5 ani cu revolutii electrice, cresteri după cresteri ajungem ca lumea tot benzina si motorina cumpără mai mult.

Chiar nu poti face ecologie falsa cand lumea nu vrea sa dea bani in plus.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

https://www.gandul.ro/financiar/ue-prezinta-noile-taxe-vamale-impuse-vehiculelor-electrice-din-china-si-tesla-va-fi-vizata-de-tarife-20282670?fbclid=IwY2xjawExzCxleHRuA2FlbQIxMQABHYU9bJVhjebqj-M8FpkX9fdPA6LDkVWgQ0b1PW0FdekXYQSiIDMWBkTXvA_aem_JldIxqmjly_cCAjC7b3tKA

Astăzi, în cadrul investigației vizând subvențiile, Comisia Europeană a prezentat planul de a impune taxe la importurile de vehicule electrice din China. (…) Există o ușoară ajustare a tarifelor: pentru compania BYD, 17,0%, pentru Geely, 19,3%, pentru SAIC, 36,3%, pentru alte companii care au cooperat în investigație, 21,3%, iar pentru cele care nu au cooperat, 36,3%.

A fost luată decizia de a aplica o taxă individuală companiei Tesla, în calitatea de exportator din China, fixată, în acest moment, la nivelul de 9%”, precizează Comisia Europeană.

Link spre comentariu

Mai voi ati inebunit cu masinile astea electrice.

Dupa ce ca nu va permiteti sa le cumparati, cel putin fara mari sacrificii va cramponati ca-s proate si altele.

Adica strugurii la care n-ajungeti sint acri.

Dar mai da-o-n m...a, 480 de pagini in care sa va plingeti ca nu aveti bani sa le cumparati e prea de tot.

Iar tehnic nimeni nu mai posteaza nimic concret de  luni de zile. Doar saracul @Akos incearca sa mai spuna ceva dar cred ca nimeni nu-i mai da atentie.

Link spre comentariu

Pai sa spuna, il opreste cineva? Il injura?

Bossule, am deocamdata 30mii in cont. De euro. Am doua apartamente pe numele meu. Ce zici, e mare sacrificiu de iau o electrica? Am si garaj unde daca vreau pot trage trifazic f usor, deocamdata am doar 25A la 220V!

Am scris parerea mea despre noul model 3 deja.

Tu parca ai hibrid, asa ca, da-i pace. Ia electrica si vb.

Eu pana una alta tot cu cazane la 2-3mii umblu, In Mercedes am antifonare mai buna ca in masina ta, scaune mai bune, probabil si tinuta de drum mai buna.

Ca ma mai enervez ca iar am de mesterit, e adevarat, dar alta e satisfactia cand stii ca din urmatoru salariu daca vrei iti iei alta.

O sa merg cu el cat mai pot doar sa crape ficatii de ciuda in ecologistii care cred ca daca as fi luat electrica as fi salvat planeta!

Doar nu-s nebun sa imi vand o masina buna cu 2mii euro ca sa mai pun 40 cat sa imi iau o Tesla decenta. Tesla la care casco costa 1500 pe an, plus alte costuri suplimentare. Iar la drumuri lungi (adica alea ce le fac) sa imi pierd vremea la incarcat.

Tu nici macar nu ai curaj sa spui ce masina ai, doar improsti in colegii tai cu noroi.

Macar ai luat-o cu banii jos? Sau mai face banca bani pe tine?

Bine ca ne faci pe noi saraci.

Nu lua asta ca cearta, e pur si simplu...realitatea spusa verde in fata.

Asta e un subiect in care se discuta evolutia masinilor electrice. Stiri, senzatii, blesteme, etc.

In 2019 se vorbea despre revolutii electrice, adio cazane poluatoare.

Uite ca au trecut 5 ani si...NIMIC! Dar nimic!

Chiar si cu ajutoarele pt bogati de 10mii euro pe bulectrica. Am ajuns la fabuloasa cifra de 50-60mii din care pun pariu ca o mare proportie sunt Springuri luate la suprapret. Spun suprapret pt ca in momentul in care ajutorul a scazut de la 10 la 5 si pretul unui spring a scazut de la 20 la 15.

Cam asta e intr-un post electrificarea romaneasca!

Iar la nivel mondial lucrurile nu stau diferit cu mult.

Link spre comentariu

Vad ca te simți afectat deși nu m-am referit la tine ci am spus la modul general. 

Am avut și eu un cazan care își făcea treaba dar aveam activitate cu el permanent. L-am condus pina în curte la casare. 

La mașină noua pun doar benzina și gata. Din cind în cind mai trebuie sa o spăl. 

Nu am pus modelul mașinii din cauza ofticatilor care imediat încep să-l găsească probleme și nu am chef de făcut nervi pe aici. 

Link spre comentariu

Orice masina este un fier care trebuie folosit, cu ofticatul tare putin probabil sa se oftice cineva orice masina ati avea, ma rog, discutii, da, pot apare in sensul probleme cunoscute, confort, consum dar nu cred ca e ceva deranjant.

Link spre comentariu

nu cred ca e ceva ca pret tip tesla model 3 long range.

Dar iti place sa arunci cu noroi.

Pana una alta cred ca sunt campion la aceasta sectiune de postat pro si contra cu articole si materiale.

Sa comenteze Vasile daca se simte deranjat. Altfel mai bine lasati moderarea in celor alocati sa faca asta.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Ion_Bumbu a spus:

Pai cind scrii un post inseamna ca raspunzi celui sub care ai scris.

Daca nu, citezi pe cel caruia-i raspunzi, asa stiu eu.

Se poate intampla ca inca un user sa posteze concomitent cu tine si daca este cu cateva secunde mai rapid decat tine postul lui apare primul (mi s-a intamplat) si atunci trebuie sa citesti si sa urmaresti cu atentie firul discutiilor. 

Aici protagonistii erau deja in schimb de mesaje inainte sa scrii tu, deci erau deja in dialog.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări