Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Eu tot n-am inteles ce cauta bateria cu acid in compartimentul motor la Kia aia?

Inainte cumparam optiunile la o masina...optiuni care costau inca un sfert din pretul masinii...acum o sa cumparam autonomia. Platesti mai mult pe masina....mergi mai mult.

Editat de mac01
Link spre comentariu

LA fel cumparai si puterea, iar autonomia o plateai la pompa.

ASta e, macar asa iesi mai ieftin, sa zicem...

Asta e oricum viitorul in prezent nu merita sa te incurci cu asa ceva, clar.

Dar cum noi cumparam masinile in germania, practic care sunt procentul de electrice acum la ei, la noi vor fi alea peste vreo 10 ani.

Deci vreme este sa ne pregatim, exemplu avem de dincolo. :)

Link spre comentariu

MA indoiesc. Toti le fac usor de schimbat.

Exact asta facem si acum. Masini forjate de dincolo, luate la 3-4mii E cu probleme sunt cosmetizate aici, vandute in profit.

Asadar nimic nou!

Link spre comentariu

Parca vad viitoarele anunturi ale samsarilor ... " Baterie ca noua ( cateva cicluri ) , import Germania . Full option , RAR facut . Niciodata descarcata complet , rulata numai in oras , in week - end . Numai pentru cunoscatori . Posed mai multe bucati , accept combinatii , schimburi etc . Exclus intermediari . Nu ofer garantie . Sunati pentru modele , negocieri , programari , alte informatii etc . ! " .

P.S. - Se vor putea " da inapoi " incarcarile  , precum km de astazi ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ca tot se vorbeste de  epuizarea petrolului!

In urma cu ceva ani buni,am citit o carte(nu-i retin titlul) SF in care era prezentata o civilizatie care traia sub pamint si care aveau ''fabrici'' care produceau petrol. Intr-o zi o instalatie sa defectat,nemaiputind sa produca petrol. Subpamintenii s-au mobilizat sa repare instalatia, pentru ca pamintenii sa nu ramina fara petrol.

Asa se explica, de ce dupa epuizarea petrolului, in citiva ani dupa abandonarea  puturilor petroliere,titeiul sa iasa iar la suprafata ,pamintul mustind de petrol.

Poate cineva-si aminteste de titlul cartii!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Normal ca se vor da inapoi.
La fel si baterii reflash-uite ca sa crezi ca-s noi si tot asa.
Ce crezi?
Dar nici nu e nevoie de atat, oamenii simpli pun botul si cand e vorba de prosteala pe fata.
Gen km din bord dati inapoi desi in ECU masinii, in cheie sau chiar in brief-ul primit de la neamt au mult mai multi.

Link spre comentariu

Intre timp VW si suratele sale au anuntat ca isi micsoreaza targetul de electrice din cauza lipsei bateriilor.
Cererea e prea mare, producatorii de baterii sunt putini.
Deci treaba se taraganeaza.
Deocamdata doar tesla si-a asigurat viitorul (dpdv al aprovizionarii, ca la bani nu stiu cum iese) prin legarea cu panasonic si construirea fabricilor comune.
Restul doar partial.

Link spre comentariu

Uite una care face bum din cauza carburantului, dacă pus prea multa benzina :85 meid în ceaina :rzb ps am niște chilotei din ceaina oare sa îmi fac griji!? :rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca nu au testat-o asa cum testeaza Leco amplificatoarele, asta se intampla.

Nu va stresati prea tare, au luat foc forduri, mercedesuri si alte masini clasice.

Accidente se intampla, bine ca nu a murit nimeni, fiarele se repara. In china se stie ca teraba se face cu heirupu si garantia e optionala, iar justitia e in mainile celui mai tare.

In Europa nu ajungi la probleme dinastea pe scara larga, dar na...din prima nu i-a iesit nimanui bine treaba.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări