Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Citat

Mai observăm că vârfurile (maximum la care ne putem întinde (cu tot ce producem și/sau importăm) sunt undeva la 9GWh (9000MWh).

Legat de un eventual viitor parc auto, care ar trebui să aibă măcar 1 milion de vehicule electrice (azi sunt câteva milioane de vehicule cu motor termic), asta ar însemna 1000000 x 60kWh (o încărcare de acumulatori) = 60000MWh energie pentru încărcarea acestor vehicule. 

Un text care nu-mi apartine, dar merita luat in seama...eventual sa ne dea de gandit.

Link spre comentariu

Într-adevăr ar trebui să ne dea de gândit dacă niște analfabeți tehnic care confundă MW cu MWh vin și ne dau sfaturi. Producția, deci și vârful de producție, se exprimă în MW și reperzintă puterea injectată în sistem la un moment dat sau o medie pe o perioadă. De exemplu, azi dimineață la ora 10:00 era de 7110MW. 

https://www.transelectrica.ro/widget/web/tel/sen-grafic/-/SENGrafic_WAR_SENGraficportlet

Pe de altă parte energia se exprimă în MWh și reprezintă integrala puterii produse într-o perioadă de timp. Dacă cifra de mai sus ar fi constantă am avea peste 170000 MWh într-o zi (24 ore) și ar ajunge cu vârf și îndesat pentru încărcarea respectivelor automobile (dacă nu s-ar folosi și la altceva, desigur). 

Este un nonsens să vorbești de MWh fără să precizezi perioada de timp la care se referă . 

Nu știu de unde e preluat textul dar mă surprinde că cine a postat aici n-a observat.

Editat de UDAR
completare link
Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Un text care nu-mi apartine, dar merita luat in seama...eventual sa ne dea de gandit.

Ma bucur ca nu va apartine, nenea ala vorbeste avioane, coeficient de utilizare, coeficient de simultaneitate sint limbi straine pentru ei, despre restul a facut observatiile de cuviinta colegul @udar

In I7 sint descrise ambele...

Link spre comentariu

Probabil că se referă la o perioadă de timp de 24 de ore, adică o zi.

Dar este posibil să greșesc.

P.S.  Referitor la postarea d-nului UDAR.

Editat de Elservius
Completare
Link spre comentariu
Acum 23 minute, UDAR a spus:

Nu știu de unde e preluat textul dar mă surprinde că cine a postat aici n-a observat.

Poate te surprinde, dar daca acum fara electrice vorbim de intrare in colaps a sistemului energetic, ca nu degeaba am importat energie la preturi astronomice, daca adaugam si electricele, nu multe, sa zicem jumate din numarul celor cu motoare termice existente, sigur va iesi mai bine bilantul unei zile de consum. 

Link spre comentariu

@UDAR, energia consumata se masoara clar in Wh, dar cred ca la productie apare mai nou Wh pentru ca panourile fotovoltaice sau eolienele nu-s capabile sa genereze contant un numar de W si probabil acum tinand cont ca avem o felie destul de mare de energie produsa de eoliene sau panouri fotovoltaice se prefera si la productie sa se exprime tot Wh. 

Link spre comentariu
Acum 44 minute, merck a spus:

energia consumata se masoara clar in Wh, dar cred ca la productie apare mai nou Wh pentru ca panourile fotovoltaice sau eolienele nu-s capabile sa genereze contant un numar de W si probabil acum tinand cont ca avem o felie destul de mare de energie produsa de eoliene sau panouri fotovoltaice se prefera si la productie sa se exprime tot Wh. 

legile fizicii nu se schimba cum vor aia de la marketing.

problema e ca se face confuzie constant cam in orice material facut pentru omul de rand intre putere si energie. Hai sa nu mai cautam scuze pentru idiotii care scriu materialele astea care n-au inteles fizica de liceu.

RR

PS - nu trebuie AI la chiar orice e scris negru pe alb in toate manualele de fizica.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 49 minute, merck a spus:

Mai chinuiti-va si voi ca eu imi bag ....! 

Sa ne chinuim la ce, 2 ingineri au dat deja raspunsul.

watt2.jpg

Link spre comentariu

Se poate si in j dar wh e unitatea folosita comercial.

Cifrele de 60kwh pe zi pe un milion de cazane electrice sunt ridicole.

Luam un consum mediu de 200w/km.

Inseamna ca acele un milion de vehicule vor face 300km zilnic.

Plus vor avea o baterie ceva mai mare gen 80, ca sa aiba loc unde sa bage 60 in ea.

Total exclus. Media capacității e mai mica la cate șpringuri sunt pe drum.

Si de circulat nu circulam atat.

Ca sistemul energetic nu face fata acum e alta poveste.

N are lumea atatia bani cat sa cumpere electrice.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Sharky a spus:

Ca sistemul energetic nu face fata acum e alta poveste.

De fapt despre asta era vorba, dar nu vedem padurea din cauza copacilor.

Link spre comentariu

Padurea e alta.

Electrice se vand prea putine ca sa conteze.

Intre timp isi mai baga omul cate un panou solar. Macar incarcarile din timpul zilei vor fi amortizate.

Nu avem bani ca si natie sa cumparam 1 milion de bulectrice.

80-90% din masini sunt luate la mana a doua, oare de bogati ce suntem am ales asta?

citez din c eva articol:

"La începutul acestui an, parcul auto național însuma 8.106.570 de autoturisme. Dintre acestea, 3.711.262 sunt echipate cu motoare pe benzină, 4.099.355 sunt diesel, 183.955 sunt hibride și doar 39.271 sunt pur electrice."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări