Elservius Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Eu cred că noi nu ne dăm seama cât de "instruiți" și de inteligenți sunt adevărații stăpâni ai pământului și cât de manipulați suntem noi, "prostimea"; și mai ales cât de ușor putem fi și suntem manipulați cu adevărat. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 1 oră, roadrunner a spus: Toata treaba cu masinile Electrice o sa se regleze singura ca nu-i lumea chiar asa idioata sa se impuste in picior (financiar vorbind) Pai ce, eu ma impus in picior??? Nu astia de la butoane ma impusca in picior? Ti-a fost tie ceruta tie sau mie opinia legat de bulectrice??? Si atunci? Daca noi pulimea avem puterea, de ce nu am fost consultati macar printr-un referendum asupra acestei probleme cruciale cum este trecerea spre bulectrice? Rezultatul cred ca il stie si un copil de clasa a 4-a: lumea ar fi respins bulectrica in proportie de minim 90%!!! Acum 1 oră, roadrunner a spus: Totul o sa fie bine, nimeni nu are puterea sa ignore realitatea din teren. Da, o sa fie bine pentru bogati, pentru noi in nici un caz! Din 2022 ne-am procopsit cu o factura in transe foarte usturatoare. Sa nu-mi spui ca bogatii din UE platesc acea factura. Deci daca noi platim factura, vom mai avea parte de asa mult bine? Daca chem un extraterestru si il pun sa dea un verdict sigur nu va fi de acord cu continuarea razboiului. Ca nu-i logic! Si daca si un extraterestru ar zice ca nu trebuie sa continuam in directia asta, astia de sunt la butoane daca continua nu ignora realitatea din teren? Ce s-a ales de protestul agricultorilor/fermierilor din UE? Au obtinut ceva? Nu tot carnea artificiala ne asteapta??? Pai daca cu galceava de peste gard se merge in directia proasta (si ne trag nou gloante in picioare), daca nu scapam de carnea artificiala, de ce crezi ca masinile cu motor termic vor scapa? Am pus in trecut tabel cu bonus/malus (de fapt doar malus) la inmatricularile de masini cu motor termic din Franta. De ce o masina cu motor de drujba plateste o suma modica si una care emite 150g CO2 deja trebuie sa scoata mii de euro din buzunar? De ce creste exponential taxa pe CO2? Daca ala cu motor de drujba face sute de mii de km nu produce mai mult CO2 decat unul care isi scoate masina doar in weekend la o plimbare? Plata nu trebuie sa fie pe cantitatea de CO2? Din 2027 la gaz nu asa va fi pentru centrala + aragaz? Deci pentru masina va fi intr-un fel, pentru centrala termica + aragaz alt fel. Pai imi bag pwla in ocaua lor! Editat Aprilie 30, 2024 de merck Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 14 minute, merck a spus: De ce creste exponential taxa pe CO2? Daca ala cu motor de drujba face sute de mii de km nu produce mai mult CO2 decat unul care isi scoate masina doar in weekend la o plimbare? Plata nu trebuie sa fie pe cantitatea de CO2? ca sa nu-si mai duca "Pitzy" plodul la scoala (500m) cu SUV-ul decat daca are cascaval serios. (ca majoritatea astora care si-au luat SUV de smechereala nu au bani e numai impresie) - aia care chiar au bani nu-i vezi in SUV-uri facand pe soferii. Citat Ce s-a ales de protestul agricultorilor/fermierilor din UE? Au obtinut ceva? tu crezi ca nu le tremura chilotii la politicienii actuali, crezi ca asteapta alegerile increzatori in viitor? crezi ca Rares Bogdan nu regreta faza aia cu ceasul? RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Acum 3 minute, roadrunner a spus: ca sa nu-si mai duca "Pitzy" plodul la scoala (500m) cu SUV-ul. Acum 53 minute, Badman a spus: in realitate acceptam toate rahaturile care ne sunt impuse ba le si incurajam. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 unde dai si unde crapa... Eu am cam terminat cuvintele asa ca nu mai scriu pe tema asta, prea complicat. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Chiar acum, roadrunner a spus: cacatul Daca s-ar putea sa te exprimi un pic mai modern ar fi mai potrivit. Nu de alta dar asta cere regulamentul forumului si este valabil pentru toti. Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) se pot sterge de fapt ca nu cred ca sunt despre masini electrice, cum consideri, pentru mine e cam tot aia, ce speram eu e sa citesca lumea si voteze cu capul pe umeri in loc sa se planga la infinit. Am editat postul. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Crezi ca am timp sa vanez postari si sa le sterg ? Valabil de acum inainte Google nu tolereaza astfel de cuvinte si nu mai serveste reclama. Nema reclama, nema forum... Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) mesaj receptionat. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Acum 6 minute, roadrunner a spus: google nu mai tolereaza nici ideeile care nu corespund? google joaca cartea celor care conduc, poate cu un pic de exces de zel Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 1, 2024 Partajează Postat Mai 1, 2024 (editat) Se poate spune oful fara a utiliza cuvinte banate. Referitor strict la automobilul electric in cazul meu sunt doua piedici, 1. pretul celor noi 2. absenta unei piete SH veritabile(nu se gasesc spare parts recte baterii si nici EV uri complete la preturi decente). Sunt fan e mobilitate dar nu la banii astia, momentan am doua scootere electrice. Am circulat cu ele cam cat cu masina. Cat despre incarcat bateriile sunt adeptul solutiilor offgrid simple, un sir de panouri pe carport cu tensiune potrivita pentru a incarca bateria, e drept trebuie grija sa nu fie supraincarcata, BMS ul poate decupla el, dar e problematica diferenta mare de tensiune in sarcina si in gol pe sirul de panouri, cu timpul se poate adauga o electronica simpla care sa se ocupe de problema, gen dc/dc cu tensiune limitata cum am pentru bateriile stationare( solutia respectiva functioneza de ani de zile, o pot aplica si la EV bateria fiind asemanatoare). Editat Mai 1, 2024 de ionut120v Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 1, 2024 Partajează Postat Mai 1, 2024 La cat de complexa e bateria unei masini si ce costuri implica o masina in sine e jenant sa pui un sistem de incarcare simplist. Ce mare lucru cu un DC DC sa fabrici cat trebuie la iesire? Iar de acolo masina sa isi traga cat vrea. Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 1, 2024 Partajează Postat Mai 1, 2024 Fiindca e scumpa deocamdata nu cumpar, am avut o chinezarie sunt fericit ca am dat-o, la 3 ani au aparut la desmembrat. Am fost hotarat acum ceva vreme sa cumpar o dacie spring, tot china, dar nu am gasit sub 8,5k erau departe, in apropiere n-am gasit o oferta rezonabila, in piata de masini nu exista automobile electrice, poate prin Bucuresti, dar distanta este peste autonomia majoritatii. Din experienta cu e scooterele am invatat ca electronica face diferenta, ex doua escootere identice mecanic motor si baterie chiar interschimbabile, cu unul merg 50 km cu altul 30 km cu aceeasi baterie, difera controllerul si softul acestuia. Sunt convins ca springul poate scoate mai multa autonomie cu o electronica mai avansata. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 3, 2024 Partajează Postat Mai 3, 2024 Tot despre baterii https://www.facebook.com/share/r/pTTgffcpAtDunkd4/ Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 5, 2024 Partajează Postat Mai 5, 2024 https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/raport-surprinzator-cu-date-de-la-600-000-de-masini-motoarele-phev-consuma-cu-4-litri-100-km-in-plus-fata-de-datele-oficiale-21563287 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum