Elservius Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Cred că calea cea mai simplă este scumpirea carburanților. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Dacă scumpeşti carburanții dai în sistemul de transport marfă şi scumpeşti produsele... Link spre comentariu
Elservius Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Aveți dreptate. Poate că o altă metodă ar fi restricționarea/vânzarea pe "cartelă" a carburanților. Adică o anumită cantitate pe care o persoană poate să o cumpere lunar și la un preț suficient de ridicat. Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 18 minute, Elservius a spus: Poate că o altă metodă ar fi restricționarea/vânzarea pe "cartelă" a carburanților. Adică o anumită cantitate pe care o persoană poate să o cumpere lunar și la un preț suficient de ridicat. sa inteleg ca nu ai trait in comunism (probabil esti mai tanar) - citeste "1984" scrisa de George Orwell (sau vizioneaza filmul) Cine va decide cat e suficient pentru tine? de ce sa nu facem asta si la carne? sau la zahar (ca cica nu ar fi sanatos) sau la mici si bere ca ingrasa. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Ne asteapta vremuri mai rele ca pe vremea lui Ceausescu, sa-mi ziceti cutu daca nu se intampla asta in max 20 de ani. Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 13 minute, Badman a spus: Ne asteapta vremuri mai rele ca pe vremea lui Ceausescu, sa-mi ziceti cutu daca nu se intampla asta in max 20 de ani. Ham Ham, hai ca nu-i asa negru dracu cum zice lumea. Mai sunt si oameni cu cerebel. Toata treaba cu masinile Electrice o sa se regleze singura ca nu-i lumea chiar asa idioata sa se impuste in picior (financiar vorbind) Uite exemplu de ieri - un idiot de Prim Miistru al Scotiei a promovat/votat/intrat in vigoare o lege care sa pedepseasca "Hate speach" - si... s-a rabusit tot rahatul ala peste el in mai putin de doaua luni, ieri si-a dat demisia. Un idiot in fruntea unui partid de idioti, nu mor caii cand vor cainii. Totul o sa fie bine, nimeni nu are puterea sa ignore realitatea din teren. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Elservius Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Stimate RR Nici câinii când vor stăpânii. Cred că primii care ignoră realitatea din teren suntem chiar noi. Să înțeleg că d-voastră ați trăit în comunism? Eu sunt născut și am trăit (numai) în România, dar vă spun sincer că, din fericire, nu am trăit în comunism; și puteți să fiți sigur că sunt cu câțiva (puțini) ani născut înaintea d-voastră. Nu reușesc nicidecum să înțeleg de ce atâția oameni care nu mai sunt totuși tineri, practic și-au uitat și își reneagă o parte foarte importantă din propria viață. Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 16 minute, Elservius a spus: Nu reușesc nicidecum să înțeleg de ce atâția oameni care nu mai sunt totuși tineri, practic și-au uitat și își reneagă o parte foarte importantă din propria viață. am si lucrat in timpul comunismului (fabrici si uzine, programam roboti industriali) - aveam o Mobra si primeam pe cartela 5 litrii de benzina pe luna ca asa au hotarat niste tovarasi pentru mine. Crede-ma pe cuvant nu vrei sa te intorci la perioada aia cand un prost cu 4 clase hotaraste cum se treaieste "confrm specificatiilor partidului" - nu mi-e dor de perioada aia. Succes in viata, fiecare sa traiasca asa cum considera el mai bine. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Elservius Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Stimate RR, puteți să mă credeți pe cuvânt că am trăit cu foarte puțini ani mai mult decât d-voastră în acea perioadă pe care o numiți (alături de marea majoritate a celorlalți) în mod absolut eronat și mincinos, comunistă. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2024 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2024 Pe net toti suntem mari dar in realitate acceptam toate rahaturile care ne sunt impuse ba le si incurajam. Realitatea de pe teren este "groasa" dar ori nu o vedem ori nu vrem sa o vedem ori suntem in incapacitatea de a o vedea. "Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic." Edmund Burke. 1 oră în urmă, roadrunner a spus: Uite exemplu de ieri - un idiot de Prim Miistru al Scotiei a promovat/votat/intrat in vigoare o lege care sa pedepseasca "Hate speach" - si... s-a rabusit tot rahatul ala peste el in mai putin de doaua luni, ieri si-a dat demisia. Un idiot in fruntea unui partid de idioti, nu mor caii cand vor cainii. Totul o sa fie bine, nimeni nu are puterea sa ignore realitatea din teren. Lasa ca fac altii pentru noi... Vorbim peste 20 de ani, daca mai traim, cuțu Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 2 minute, Elservius a spus: Stimate RR, puteți să mă credeți pe cuvânt că am trăit cu foarte puțini ani mai mult decât d-voastră în acea perioadă pe care o numiți (alături de marea majoritate a celorlalți) în mod absolut eronat și mincinos, comunistă. asa si ? ti-a placut? daca da bravo, daca nu bravo. Success in viata. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 1 oră în urmă, roadrunner a spus: Cine va decide cat e suficient pentru tine? de ce sa nu facem asta si la carne? sau la zahar (ca cica nu ar fi sanatos) sau la mici si bere ca ingrasa. RR Nu demult cretinii care dau legile in ue ziceau ca trebuie sa consumam cat mai putina carne iar zahar deloc, vezi cocacolazero si alte nazbatii. De-aia au si scumpit toate produsele care contin zahar. Mda, un comunism in care tu poti merge cu harleiul fara numar la benzina...cu fata occidentala. Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Acum 8 minute, fluffy37 a spus: Nu demult cretinii care dau legile in ue ziceau ca trebuie sa consumam cat mai putina carne iar zahar deloc, vezi cocacolazero si alte nazbatii. @fluffy37 eu nu cred ca nu au viata lunga politicienii de tipul asta, vad miscari foarte mari aici (IRL) de abia asteapta astia alegerile Europarlamentare sunt pe faras astia de la putere. Se cam duce vremea bullshit-ului si woke. dar cum a zis orbul...sa vedem. RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 1 oră în urmă, Badman a spus: Ne asteapta vremuri mai rele ca pe vremea lui Ceausescu, sa-mi ziceti cutu daca nu se intampla asta in max 20 de ani. Ca se impute treaba cred ca nu contesta nimeni. Cat de rau se va ajunge ... depinde si de noi. Cu cat suntem mai slabi cu atat va fi mai rau. Eu sper din toata inima sa nu se intample in urmatorii 20 de ani. Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 30, 2024 Partajează Postat Aprilie 30, 2024 (editat) Revenind la masini electrice, ma uitam la un video pe Youtube (nu-l mai caut acum) - era un tip din state posesor de masina electrica (un Polestar 2) a avea de doi ani si era foarte incantat de ea (recunostea ca era un etuziast) A fost la delership sa incerce sa faca un trade-in si i-au evaluat masina la ceva mizerabil 1800USD parca cu toate ca bateria era in stare foarte buna. Omul nu s-a suparat a zis ca o tine ca-i place etc. nimic dramatic.(masina costase 68000 USD cu doi ani in urma) Stau si ma intreb daca masina aia care era chiar OK se depreciase asa mult (si cazul nu e singular) cine is asuma asa un risc financiar? (deci nu e vorba de masini aici e vorba de bani) Daca ai o problema financiara si vrei sa vinzi masina din motive financiare in anul 1 sau 2 de folosinta si vei fi expus la un risc asa de mare nu te pune pe ganduri? A alta treaba recenta din USA multi asiguratori nu vor sa asigure masinile astea daca sunt second hand decat la valori mici (din aceleasi motive ca nu sunt nici ei idioti) RR Editat Aprilie 30, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum