doru3160 Postat Martie 14, 2024 Partajează Postat Martie 14, 2024 Cred că banc e ce spui tu. Un bec led de 11 lei să meargă 10000 ore și să mai fie și de 14W...ai program de glume. Am avut unele ieftineli de care spui, care au pocnit după o luna. Asta înseamnă la 2 ore pe zi, 60 ore. Mai e mult până departe, la 10000 ore. Cele de peste 30 lei poate sa schimbe discuția. Pe tik tok nu prea stau, așa că ești pe lângă . Acum 26 minute, Spitfire a spus: Sper ca e banc... Sau e vreun citat de la vreun "platist" de pe tik-tok? • Bec incandescenta-2lei beculx10 becuri(pt. a fi la 10.000 de ore) -20 lei, KWh la 0,8 lei-800 KWh pentru un bec de 100 W care functioneaza 10000 de ore=800 lei-Total 820 lei • Bec LED 4000K, ~14 W -pret bec cca. 11 lei, pret curent consumat in 10000 de ore -82 lei, total 93 lei Economie de 727 lei, si asta pentru un singur bec! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 14, 2024 Partajează Postat Martie 14, 2024 Am niste benzin de led in atelier. Chinezarii, bineinteles, niste becuri tot asa, nu firma. Din 2020 cam rezista. Grija mare la convectie/racire. In functie de abajur s-ar putea sa le prajesti. Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 14, 2024 Partajează Postat Martie 14, 2024 Led-urile, pe langa alte fenomene,dincolo de tulburarea somnului, produc imbatranirea prematura a retinei , fapt dovedit cu experiente pe animale...legea compensatiei... becurile clasice , cu lumina apropiata de cea naturala nu produc aceste fenomene. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 14, 2024 Partajează Postat Martie 14, 2024 Sharky.Tu ai benzi şi aici se vorbeşte de becuri.Cele ieftine,pe lângă schemele ultrasimple,nu au răcire eficientă,se "sufocă".Am experiențe cu tot felul de modele "cheap". De curând mi-au crăpat vreo 3 mini la o lustră.Cred că au ținut max 1/2 an!Puțin dai,puțin te țin! Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Martie 14, 2024 Partajează Postat Martie 14, 2024 Am câteva becuri LED Philips tip filament și balon de sticlă vintage. Contrar opiniei unora, acestea nu devin prea calde la atingere, iar dintre cele șase montate în aceeași cameră de patru ani, doar unul s-a defectat. Poate că cele no name sunt de calitate inferioară... Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 (editat) Acum 15 ore, doru3160 a spus: Cred că banc e ce spui tu. Un bec led de 11 lei să meargă 10000 ore și să mai fie și de 14W...ai program de glume. Am avut unele ieftineli de care spui, care au pocnit după o luna. Asta înseamnă la 2 ore pe zi, 60 ore. Mai e mult până departe, la 10000 ore. Cele de peste 30 lei poate sa schimbe discuția. Pe tik tok nu prea stau, așa că ești pe lângă . Un banc si mai bun: Bec LED de 5W(real consuma 2,7W), marca Yiyi, chinezarie de bazar, 5lei, lumineaza la mine in baie din aprilie 2021, evident non-stop, deci 26.000 de ore. I-a scazut ceva luminozitatea, nu mai e ca la inceput, dar lumineaza. Luand in considerare ca scriem pe un forum al electronistilor(nu al xenofobilor, homofobilor, etc, c.f.d...), nu cred ca achizitionarea unui COB si a unui radiator de la TME, Farnell, Mouser si alimentarea acestuia cu o sursa de curent constant solid-state, iar o durata de viata de 10 milioane de ore (adica 1200 de ani non-stop!) n-ar fi vreo imposibilitate... Editat Martie 15, 2024 de Spitfire Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 1 oră în urmă, Spitfire a spus: I-a scazut ceva luminozitatea, nu mai e ca la inceput, dar luminează Mda, mie îmi place să mă duc la baie fără lanternă, dar fiecare cu gustul lui. Ai prea mult timp liber, nu mă pun cu tine. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 Vești proaste pentru posesorii mașinilor electrice: se pregătește o taxă specială care să compenseze lipsa accizelor Link spre comentariu
merck Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 (editat) Intai stai sa vezi cat vor fi taxele la cele termice si apoi sa-i plangi pe aia cu bulectrice . P.S. Da de ce nu ai pus un link? Este din stiri pe surse? Editat Martie 15, 2024 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 Strugurii la care n-ajungi tot timpul sint acri. Acum 24 minute, Усилитель a spus: Vești proaste pentru posesorii mașinilor electrice: se pregătește o taxă specială care să compenseze lipsa accizelor Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 https://www.stiripesurse.ro/vesti-proaste-pentru-posesorii-masinilor-electrice-se-pregateste-o-taxa-speciala-care-sa-compenseze-lipsa-accizelor_3261655.html Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 Cred ca s-a zis din primele posturi de pe acest subiect ca electricele vor fi taxate si ca incarcarea la statii publice nu va fi mocca. A fost la inceput, a trecut, probabil niste naivi isi inchipuiau cum o sa circule ei gratis. Iar azi maine baga Ciolacu taxa pe soare. Nu e vorba ca sa moara capra vecinului, ci doar ca era clar ca asta se va intampla intr-o economie semi falimentara precum cea europeana. Masinile sunt niste gauri negre oricum o iei. Cu cat incepi mai de jos ca pret cu atat stii ca nu ai cum sa te intinzi prea tare. Stai linistit cu strugurii. Am luat un apartament care acum a crescut cu peste 50% in valoare. N-are rost sa imi spun ca de diferenta doar imi pot lua tesla noua, sau de il vand imi iau model S, asta in caz ca ma loveste o nebunie temporara si vreau musai o electrica. Asa ca bani pe masini sa arunce cine are de aruncat. Banii sunt ca sa ii sporesti nu sa ii dai pe o masina care in 15 ani isi pierde orice valoare. In rest mi-am facut damblaua cu e39, acum am e90, am pierdut 1000E la aceasta tranzactie. Am facut 36mii km cu e39 le in 2 ani si 8mii cu mertanu in timp ce aveam e39, iar de cand l-am dat e39 am facut aproape 10mii cu mertanu. tau sa adun toti acesti km, sar de 50mii! Pt cine s-a dat din 2022 pana acum cu o jucarie electrica low cost, ce sa zic, condoleante! Masinile premium vechi la 3-4mii sunt inca faine si comparabile cu cele noi din gama 18-25mii. Asa ca un vad vreun motiv de suparare. Mertanu nu il bag la socoteala ca in 2016 nu imi permiteam o electrica si oricum la cat am dat si am bagat in el nu se apropie de devalorizarea unei masini noi luate in 2016. Darmite sa fie si premium. E clar care sunt strugurii si care sunt gogonelele...Cine are bani de aruncat, sa arunce, atat doar ca se pot face lucruri mult mai utile decat in a cumpara o masina noua. Ma rog, fiecare dupa posibilitati si cum se stie descurca. Sincer ma indoiesc ca toti posesorii de electrice sunt asa de potenti financiar incat sa isi permita sa arunce 30-40mii ca si cand ar fi nimic. La ce oportunitati au fost pe piata in ultimii 4 ani.... Later edit: - ca sa mai bag batul prin gard Masini folosite la drumuri lungi, cred ca mai bine de o treime din ele nu le puteam face cu electrica decat daca imi pierdeam vremea cu incarcari si cautand statii in loc sa conduc. Eu pentru asta folosesc masina, nu pt oras! 17000lei m-a costat motorina la e39 in toti acesti 37mii km. Adica 3400E. Fix pix. Si stiti bine ca nu mergeam mocca cu o electrica, mai ales pe extern unde te taxeaza de te rupe la statii de incarcare. Dar si cu un 1.5RON/kWh (ceea ce nu gasesti niciunde ) si cu 150W/km (imposibil) tot ar fi costat 8300 lei, deci jumatate. Deci in final tot chinul ala cu pierdut vremea pe la statii de incarcare pt niste 8mii lei amarati! Care in realitate sunt si mai putini. Si drumuri a facut masina prin tara destule, din categoria Albania, Muntenegru, Grecia si asa mai departe, unde preferi sa conduci decat sa pierzi ore itnregi la statii de incarcare si sa nu stii daca ajungi acasa. Luat masina la 1300E, bagat 2300E in ea, vandut cu 2500. Din pacate a pleact cu gume vara aproape noi. De eram inspirat sa iau SH pierdeam mai putini bani! 3400E combustibilul si aia e! Asa ca nu stiu care sunt strugurii aia acri, ca mie calculele imi dau rau cu virgula cu vreo electrica. Nu de alta dar am vrut si eu sa profit de rabla si sa iau un Spring pt plimbari prin zona, dar mi-am dat seama ca economia care o fac s-ar putea sa nu acopere nici macar devalorizarea. Acu de stiam ca o sa il pot vinde tot cu cat l-am luat, imi luam unu. Asa ca v-am cam innebunit cu postul meu lung, dar am cam demonstrat cum stau lucrurile cu cifre exacte, trase MUUUULT in favoarea electricelor. Or fi niste alegeri bune acum cand un logan costa 15mii, un clio 20, parca mai bine o electrica asa cu ajutor de la stat. Dapoi pt mine, tot mai fain e un cazan bmw SH. Stii cum e cu astia cu strugurii? Cand masina are 15 ani lumea se uita zice wow, e39, pachet M, scaunele sport, aspect de muscle car. Da domne, nostalgie, masina adevarata, urci in ea simti ca a fost ceva la vremea ei. In schimb la o masina mainstream cand o vezi dupa 10-15 ani, ce sa mai zici? Ca si cand vezi acum un logan 1 pe strazi. Nici un il bagi in seama. Entuziasti de bmw sunt destui, in special cei care stiu ce sunt alea masini. Entuziasti de lighean, sau vreo corolla? Sa fim seriosi. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 https://island.is/en/kilometer-fee Link spre comentariu
merck Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 (editat) Islanda, foarte relevant reper (sub 400.000 locuitori)! Editat Martie 15, 2024 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2024 Partajează Postat Martie 15, 2024 Acolo totul e scump. aia baga lichid de parbriz in loc de antigel doar sa faca economie. Faza e ca vor urma taxe si iar taxe. Si metode fortate de a incuraja economia cu lucruri care nu au sens, dar se inventeaza tot felul de pretexte de tip polueaza mai putin. Oricum noi ca palmasi ne permitem cam multe. Cum adica cu o masina de 2mii euro, adica doua salarii medii poti avea mai multa mobilitate decat maximul ce se putea atinge acu 200 ani si Nu isi permit cam multe palmasii de rand? Ia mai bine sa stea in orasul de 5 minute si sa iasa doar cu permis din zona. Ce atata tura vura si umblat fara rost? Radem glumim, dar asta e viitorul. Tehnologie de urmarire cu recunoastere faciala sau chair dupa gesturi e deja activa in China, sistem de credit social. E implementat si testat pe scara larga. Sa speram ca nu va urma si pe aici.... in numele ecologiei, prevenirea raspandirii vreunui virus, bineinteles! E visul oricarui politician ce se invarte in cercurile inalte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum