Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Sharky.E o expresie suburbană "mai e mult până departe"?Aş zice că nu...Poți fi sigur că la halul în care se plimbă şi au succes la Brusel unii "savanți",vorba ungurelui Orban,poți să te aştepți la orice şi destul de presto!

Eu mă uit numai la mega tâmpenia cu biodizelul.Nenorocim în UE de ani buni terenurile agricole şi încă nu ne oprim!

Pe de altă parte venim cu măsuri a la SUA,de odihnire a unei părți din terenurile agricole.Măsuri pe care nu le "halesc" fermierii din mai multe state!Da la catastrofa biodizel nu renunțăm!!

https://www.google.com/amp/s/jurnalul.ro/amp/beneficii-biocombustibili-mediu-supraestimate-953341.html

Link spre comentariu
Acum 2 ore, franzm a spus:

Ati vazut vreodata un politician care sa recunoasca vreo greseala facuta?

• Stiu ca nu e sectiunea de bancuri, dar postarile de mai sus imi amintesc fix de astea doua:
  • Ştii care e deosebirea dintre dintre un politician român şi o fată mare?Politicianul, când zice da, înseamnă poate, dacă zice poate, înseamnă nu, iar dacă zice nu, atunci nu-i politician. Şi fata?Dacă zice nu, înseamnă poate, dacă zice poate, înseamnă sigur da, iar dacă zice da, atunci nu mai e fată mare.
  • Niste sefi de la Coca-Cola merg la Vatican cu o propunere: – Sfintia-Voastra, va oferim 5 000 000 $ lunar ca sa schimbati “Painea noastra cea de toate zilele” cu “Coca-Cola noastra cea de toate zilele”.
    – Nu putem face asta, fiilor!
    Dupa trei luni se intorc iarasi: – Sfintia-Voastra, firma noastra va ofera 300 000 000 $ anual ca sa schimbati “Painea noastra cea de toate zilele” cu “Coca-Cola noastra cea de toate zilele”.
    – Sub nici o forma nu putem face asta fiilor!
    Insistenti cei de la Coca-Cola reusec sa fie primiti din nou: – Coca-Cola ofrea Bisericii 1 500 000 000 $ anual ca sa schimbati “Painea noastra cea de toate zilele” cu “Coca-Cola noastra cea de toate zilele”.
    Papa se intoarce spre secretarul sau: – Pe ce data se termina contractul nostru cu brutarii?
Editat de bolek
Formatare
Link spre comentariu

E o evolutie a geometriei la ceva deja stiut de zeci de ani .

Ca randament si putere pe litru de "cilindree" este peste toate motoarele cu ardere interna .

Link spre comentariu
La 29.02.2024 la 10:19, doru3160 a spus:

Câteodată te mai și întrebi, cum e mai ok. Să cumperi bec cu led care ține 2...3 ani in caz fericit, și să coste de 20 ori mai scump decât un bec normal, sau să cumperi un bec cu incandescența care de calitate fiind, mergea în tavan și 20 ani. Discut despre becurile clasice care erau făcute cu simț de răspundere, nu cele din economia de piață, care țineau câteva zeci de ore. Care ar fi amprenta de carbon la unele și altele. Care e gradul de reciclare? Întreb care e, nu care ar putea fi...

Am dat o căciulă de bani și am trecut de la incandescența la economice. Nimic semnificativ la factura. Am trecut la led, alta căciulă de bani, dar la factura, nimic semnificativ. Daca iei urma banilor, trag concluzia că nu pt mine, ca și consumator, le tremurau chiloții globaliștilor, ci pt cifra lor de afaceri. La curba de consum nu s-a schimbat nimic semnificativ. Cam tot pe acolo am rămas de zeci de ani. Cam așa și cu mașinile electrice...

Sper ca e banc...:rade:

Sau e vreun citat de la vreun "platist" de pe  tik-tok?

• Bec incandescenta-2lei beculx10 becuri(pt. a fi la 10.000 de ore) -20 lei, KWh la 0,8 lei-800 KWh pentru un bec de 100 W care functioneaza 10000 de ore=800 lei-Total 820 lei

• Bec LED 4000K, ~14 W -pret bec cca. 11 lei, pret curent consumat in 10000 de ore -82 lei, total 93 lei

Economie de 727 lei, si asta pentru un singur bec!

Link spre comentariu

în 2018 am schimbat toate becurile din casa cu becuri led 5000k, înainte cumpăram becuri cu incandescență sau halogen , rezistau între 2 zile și 4 luni , în funcție de noroc , din 2018 nici macar unul din becurile led nu s-a defectat, le -am schimbat acum 3 luni doar pentru a folosi unele mai luminoase 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări