Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

merck.Păi dacă prin măsura acceptată vor creşte vânzările de maşini noi,în dauna celor SH,nu e clar că le convine?

Mă întreb chiar cum va fi cu maşinile SH vechi,adică ce restricții se vor aplica.

Nu văd bine nici SH-ul la cele electrice.Acumulatoarele,dacă necesită înlocuire,au,cel puțin momentan,prețuri prohibitive.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

merck.Păi dacă prin măsura acceptată vor creşte vânzările de maşini noi,în dauna celor SH,nu e clar că le convine?

Nu stiu daca esti la curent, dar bulectricele ioropene sunt mult mai scumpe decat Tesla si bulectricele chinezesti. Ioropenii "au copt" o lege ca doar bulectricele construite integral in UE pot fi deductibile 100%. Concurenta nu a stat nici ea pe ganduri: Tesla si-a tras o fabrica in Germania:

Citat

The factory in Grünheide, southeast of Berlin, is Tesla's first in Europe. It opened in 2022 and employs 11,000 workers

Si chinezii vin in Ungaria (pe linie de partid :rade:). Deci si concurenta va produce masini 100% in UE.

Deci cand tu spui: nu le convine, trebuie sa spui si la cine te referi. Eu iti garantez ca ioropenilor care produc bulectrice nu prea le convine :57

Link spre comentariu

Ne arde stai linistit ca au nevoie de taxe noi ca sa tina economia asta falimentara in viata si asta e un pretext bun.

O vreme ne mai alsa cu masinile vechi, dar sa vezi cum in 5-6 ani se pun pe purecat sa scoata "rablele" de pe drum.

Ca na, ce era culmea tehnicii acu 10-15 ani, acu vezi doamne e rabla si trebuie musai eliminata.

E ca si cu inflatia. Baga banii la CEC, statul garanteaza pt ei si dupa 10 ani dupa ce ai bagat bani cat de un sfert de apartament, iti poti lua un suc.

Sa speram ca nu vor grabi lucrurile chiar asa si vor lasa masinile vechi sa fie inlocuite in mod natural, nu fortat, pe spinarea noastra.

Link spre comentariu

Acu` adevarul e ca societatea a trebuit intotdeauna impinsa de la spate de o minoritate, obligata sa evolueze, uneori chiar impotriva vointei majoritatii.

Daca madam Popescu si Gigel de la brutarie constatau ca li s-a ars becul de 60W de la lustra, ce faceau? Fugeau la magazin si cumparau doua becuri de 60W(tot cu incandescenta), unul il puneau la lustra, unul in sertar, sa nu se mai duca la magazin data viitoare...era nevoie sa vina cineva sa interzica(semi-abuziv) comercializarea becurilor cu incandescenta.

Oamenii se obisnuiesc cu o tehnologie, si greu se mai schimba...daca nu-i determini cumva s-o faca.

Link spre comentariu

Câteodată te mai și întrebi, cum e mai ok. Să cumperi bec cu led care ține 2...3 ani in caz fericit, și să coste de 20 ori mai scump decât un bec normal, sau să cumperi un bec cu incandescența care de calitate fiind, mergea în tavan și 20 ani. Discut despre becurile clasice care erau făcute cu simț de răspundere, nu cele din economia de piață, care țineau câteva zeci de ore. Care ar fi amprenta de carbon la unele și altele. Care e gradul de reciclare? Întreb care e, nu care ar putea fi...

Am dat o căciulă de bani și am trecut de la incandescența la economice. Nimic semnificativ la factura. Am trecut la led, alta căciulă de bani, dar la factura, nimic semnificativ. Daca iei urma banilor, trag concluzia că nu pt mine, ca și consumator, le tremurau chiloții globaliștilor, ci pt cifra lor de afaceri. La curba de consum nu s-a schimbat nimic semnificativ. Cam tot pe acolo am rămas de zeci de ani. Cam așa și cu mașinile electrice...

Link spre comentariu

doru3160.Îți înțeleg punctele tale de vedere cu ledurile,inclusiv problema cu poluarea.Acum,la mine la casă,unde soția cam uită lumina aprinsă,se simte ceva economie la curent,dacă am schimbat becurile clasice.Da' stau şi mă gândesc în cât timp s-ar amortiza ledurile,comparativ cu becurile clasice?

Seamănă într-un fel situația cu cea a panourilor solare.Tot auzi pe unu,pe altu,ce puțin curent plăteşte,da' câți bani au băgat în panouri şi instalație...

Link spre comentariu

După părerea mea, cea mai importantă diferență între becurile cu incandescență și orice bec așa zis "economic" este faptul că cele cu filament incandescent sunt mult mai prietenoase cu ochii.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

la mine la casă,unde soția cam uită lumina aprinsă,se simte ceva economie la curent,dacă am schimbat becurile clasice.

Nici eu nu am spus că a rămas consumul identic, dar nu s-a redus pe măsura așteptărilor. Aveam becuri de 100W în toată casa, acum am cate 2 sau 3 de 11W, in același loc, unde ardea cel de 100. E mai scăzut consumul, dar nu pe cât s-a trâmbițat. Dar prețul becurilor e consistent mai mare pt același loc, deci ce iau pe mere dau pe pere. Și nu prea iese la paritate.

Link spre comentariu

In urma cu 10-12 ani un user a pus un studiu serios facut de o universitate din olanda in care se arata ca marja de eroare a contoarelor "moderne"," inteligente", e in defavoarea consumatorilor cu pana la 65% ; a fost o campanie de inlocuire a monitoarelor crt cu cele lcd, a becurilor cu incandescenta cu cele fluorescente , apoi cu led, fara sa se mentioneze si efectele negative ale luminii albastre generate,etc,etc.

Link spre comentariu

Mai țineți minte jocul "Fazan",ăla cu spânzurătoarea?Uite aşa se va lucra cu restricțiile la maşini SH clasice!Până se va pune juvățul definitiv!

Economia asta ce merge pe consum are nevoie tot timpul de ceva nou,ca să se facă vânzare...

Link spre comentariu

Si o sa umblam iara cu juma' de masina întreaga în portbagaj, ca pe vremea lu Dacia 1300.

Mi-am luat un set complet de frâne pt vechitura mé de 15 ani, care tocmai a trecut cu brio de verificarea tehnica. Ce-i sigur, îi biztos.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări