Ion_Bumbu Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 (editat) Acum 21 ore, merck a spus: si pun si pentru apartament: - apartament cu 2 camere, circa 800 lei/an, adică gospodăria s-ar confrunta cu o creștere cu 26% față de costurile actuale cu gazele naturale, considerând prețul plafonat al gazelor de 0,31 lei/kWh cu TVA inclus, respectiv costul cu gazele naturale ar urma să ajungă la circa 3.900 lei/an; https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/analiza-cu-cat-ar-scumpi-viata-romanilor-noua-taxa-pe-carbon-recomandata-de-fmi-si-prevazuta-deja-de-legislatia-ue-21480224 Cred ca nu este nimeni naiv sa creada ca scapam de aceasta taxa pe carbon. Da de aritmetica scapam ?? Tinind cont ca 1mc de gaz genereaza aprox 2,2kg CO2 cum s-a ajuns la mareata suma de 3900 lei din 800lei, 800lei insemnind cam 250mc de gaz deci 0,55T CO2 sau 44E. Cum au ajuns la 3900 lei oare? Editat Februarie 26, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Acum 17 minute, Ion_Bumbu a spus: Da de aritmetica scapam ?? Pai aritmetica o va face fiecare tara in parte in functie de nevoile de la buget. Astazi taxele auto nu sunt identice in vest, in unele tari sunt mai mari, in altele mai mici, in functie de ce nevoie si straturi de piele ale cetateanului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Ha,ha!I-a ajuns din urmă efectul globalizării,respectiv dezvoltarea Chinei!Au trezit un gigant adormit!Nu numai la fotovoltaice vor pierde piața în fața lor! Privitor la taxarea carbonului ce dracu taxe vor pune ai noştri?Deci şi la centrale şi la maşini??Seamănă cu "fumăritul" domnitorilor români?? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Vara care urmeaza voi plati pentru cazare in Creta 7euro/noapte "Taxa de rezilienta pe urgenta climatica", introdusa de guvernul de la Atena, adica 49 de euro...noroc ca hotelierii au mai micsorat tarifele! Acum, cu taxa asta ce se face, se platesc pompierii ca sa stinga incendiile de vegetatie, sau il vor mitui pe sfantul Ilie sa dea ploi, sa nu mai arda copacii sau miristea?! Link spre comentariu
merck Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Acum 55 minute, BRANCA a spus: Ha,ha!I-a ajuns din urmă efectul globalizării,respectiv dezvoltarea Chinei!Au trezit un gigant adormit!Nu numai la fotovoltaice vor pierde piața în fața lor! Bai parca ai fi chinez, nu parinte de copii in Romania. Chiar te doar in sula de copii si eventual nepoti de razi asa cu satifactie? Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Eu ce am tot tocat pe timpuri aici?Ce-au avut ăia în cap când s-au dus cu industria în China?Acu' culeg roadele... Iar în materie de propagandă ce se spunea?Rusia e pericolul nr 1 pe glob! Acu americanii +UE se chinuie să izoleze China...În Ro o zicală:"dă-i românului mintea de pe urmă".Se poate aplica şi pentru onor americani + europeni! Link spre comentariu
merck Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 (editat) Acum 21 minute, BRANCA a spus: Ce-au avut ăia în cap când s-au dus cu industria în China?Acu' culeg roadele... Fi tu linistit ca aia au cules de-a roade de nu-ti poti tu imagina! Zeci de ani aia au bagat in buzunar diferenta intre costul mainii de munca in UE si China! In plus China fara piata de desfacere nu valoreaza nici o ceapa degerata! Acum te intreb: daca bogatii iti baga taxa si pe CO2-ul expirat cine va crapa de foame, tu sau bogatii? In acest timp este clar ca China nu vinde deci se prabuseste si ea. Cand bogatul calculeaza ca este indeajuns si iti va scoate taxa de pe CO2-ul expirat tot el va castiga din nou si in relatiile cu China! Ca si aia dupa ce au stat cu marfa pe taraba vor trebui sa o vanda mai ieftin. O paralela simpla o faci cu Rusia care pentru a ramane pe linia de plutire trebuie sa vanda mai ieftin ce vindea UE-ului. Bag seama ca nu prea le ai cu capitalismul asta. De aceea ti-am zis ca razi si te bucuri degeaba, ca nu bogatii o vor lua in mana ci cei multi si saraci si din cate stiu cam pe aici te incadrezi si tu. Editat Februarie 26, 2024 de merck Link spre comentariu
Elservius Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 În mână am început deja să o luăm cu toții, unii mai mult, alții mai puțin iar alții (deocamdată) foarte puțin. Iar principalii vinovați suntem noi, cei mulți, cu toții. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Acum 3 ore, merck a spus: Pai aritmetica o va face fiecare tara in parte in functie de nevoile de la buget. Astazi taxele auto nu sunt identice in vest, in unele tari sunt mai mari, in altele mai mici, in functie de ce nevoie si straturi de piele ale cetateanului. Totusi, cum au ajuns de la 800lei la 3900lei?? Link spre comentariu
merck Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Acum 5 minute, Ion_Bumbu a spus: Totusi, cum au ajuns de la 800lei la 3900lei?? Nu am stat sa fac aritmetica, doar am facut copy/paste pentru ca pe mine ideea de baza ma intereseaza: va mai fi o taxa in plus. Daca nu iese aritmetica ... o mai iau ei la ciocan si o fac cat le trebuie. Doar nu crezi ca daca aritmetica este gresita nu va intra in vigoare taxa . Eu am pus aici informatia aici la bulectrice pentru a sublinia ca cei cu bulectrice vor mai avea un (mic) avantaj. P.S. In prima faza, populatia trebuie "informata" ca va mai pierde un rand de piele. Daca apar miscari de strada si se lasa cu pierderi la nivel de buget... totul se va transfera la viitori alesi in urmatorul mandat, daca insa totul merge uns si toata lumea "stati cuminti la locurili voastri" atunci taxa pune in aplicare cat mai repede posibil si cu o valoare mai mare decat anuntata de mass media. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Pai sare in ochi ca ceva nu e OK, luam toate asa de-a gata si inghitim galusca fara sa ne intrebam? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Aici e vorba de zvonaci și răspândaci. Zvonacul scoate știrea cu taxă mare, raspandacul o împrăștie, și când vine momentul se bagă taxă la jumate cât s-a zvonit. Atunci lumea e mulțumită, că vezi doamne, nu e chiar așa rău. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Taxe o sa se bage. Nu ai cum sa lasi palmasii in pace cand poti scoate taxe de pe ei. Doar nu se asteapta cineva ca economia sa înflorească asa incat sa nu avem nevoie de nici o taxa. Va fi tot mai rau in urmatorii 2 3 ani. Trec si alegerile si 3 ani isi vor face de cap. Link spre comentariu
eos Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 Dupa alegeri adica de la anu o sa vedeti cata sulitza o sa ne`o bage in coor.Acum trebuie sa lase prostii in pace sa vina sa ii voteze Link spre comentariu
merck Postat Februarie 27, 2024 Partajează Postat Februarie 27, 2024 Producătorii auto din Europa au acceptat interdicția de a vinde mașini cu motoare termice după 2035: "Nu contestăm. Acum trebuie să ne apucăm de treabă" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum