Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

Ce credeti, daca era nevoie de aceasta legatura, apareau si firmele care sa o asigure???

Credeti ca in strainatate, transportul in comun este asigurat de catre firme private in proportie de 100%, statul neavand nicio contributie?

Este nevoie sigur, nu trebuie sa gandim numai prin prisma profitului.

Oamenii aceia au si ei nevoile lor, nu trebuie sa fie izolati.

Nu poti lasa, ca stat, o localitate cu peste 1000 de locuitori de ex, la mila firmelor.

Indiferent de numarul de calatori pe zi, ar trebui ca fiecare localitate sa beneficieze macar de 2 curse pe zi, dimineata si seara.

Acum cativa ani s-a scos transportul public de calatori de pe lista activitatilor de importanta nationala (sau cam asa ceva).

Asta a insemnat taierea subventiei transportatorilor care asigurau aceste curse iar acestia le-au suspendat.

Ca urmare oamenii aia au ramas izolati.

Cei in putere se mai descurca, cei batrani, nu prea au cum. 

Si nu vorbesc de zone izolate si parasite, cu cate 2-3 locuitori pe sat, in munti, ci de localitati de langa Bucuresti...

Eu stiu aceste lucruri pentru ca ma confrunt cu ele. 

Din confortul unei localitati cu transport in comun si acces facil catre toate nevoile ne e usor sa vorbim, insa celorlalti nu le este asa usor.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, draku a spus:

Credeti ca in strainatate, transportul in comun este asigurat

in 1992 am lucrat 3 luni in Reutlingen ...Germania.Atata permitea viza....acolo transportul in comun functiona doar Sambata si Duminica...adevarat ca atunci era gratis...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, AlpHs00 a spus:

nu plasticaraie ieftina.:rade:

Am avut in mana destul de multe faruri de plastic.....care costa mai mult de 2000 euroi ...

Nu vad bine in urmatorii ani cumpararea de masini SH....iei masina cu o suma ...si farul va costa mai mult....si de multe ori cele luate de la dezmembrari ,nu se potrivesc..  unele au tot felul de functii ...calculatorul masinii nu inghite cu lipsuri...ba unele mai cauta si seria caroseriei in far....

Link spre comentariu

La masinile noi s-a interzis folosirea sticlei la faruri din motive de risc sporit in caz de accident. Sint ani buni decit este interzisa.

Deci ori ai o vechitura de masina ori farul este tot din plasticaraie ieftina, care apropo numai ieftina nu este.@AlpHs00

Editat de sesebe
Link spre comentariu

tot asa s au interzis si farurile escamotabile....pacat....aveau ceva deosebit... am avut Toyota Celica din 1982 cu faruri semi escamotabile....erau cool...

Link spre comentariu

N-ai vrea să iei în cur un far din ăla ,,cool,, (escamotabil)....nici măcar în staționare.

De eventualitatea unui impact cu el la ceva viteză nu mai zic.Crezi că le-au interzis pentru că nu erau estetice ?

Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

N-ai vrea să iei în cur un far din ăla ,,cool,, (escamotabil)....nici măcar în staționare.

De eventualitatea unui impact cu el la ceva viteză nu mai zic.Crezi că le-au interzis pentru că nu erau estetice ?

Pe vremea aceea masinile erau joase,plate.....farul venea pe la genunchi.... Acum sunt inalte ,vin peste om ca un munte...  Plus ca s a dublat greutatea masinilor ....ar trebui sa facă ceva in acest sens...( Cu toate ca sunt pline de plastice tot mai greu de reciclat....)

Link spre comentariu
Acum 7 ore, sesebe a spus:

Deci ori ai o vechitura de masina ori farul este tot din plasticaraie ieftina, care apropo numai ieftina nu este.@AlpHs00

Vechiturile ca vorba lui Tiriac, ,,am mai multe,,:rade:.  Nu or fi troacele astea vechi preferate de Greta si adeptii sai, dar cel putin cand o duc la fier vechi, reciclez cea mai mare parte din masina. La astea noi nu renteaza, au prea mult plastic, dar macar e plastic din ala eco-friendly.

Legat de pret, ai dreptate, o bucata de policarbonat sau acrilat poate fi extrem de scumpa in anumite conditii. 

Link spre comentariu
Acum 54 minute, AlpHs00 a spus:

dar macar e plastic din ala eco-friendly.

asta e abureala....nu exista plastic eco friendly....singurele erau cele dezvoltate de Mazda care au ajuns si la Ford care se puteau retopi de cateva ori....dar numai bara fața si spate.....

sa nu mai zic ca mai ales nemtii folosesc plastice amestecate cu fibra de sticla .....sau poliurethan care nu se poate refolosi.Tot mai multe sunt de calitate tot mai proasta...deh maximizarea profitului....si asta chiar si la mertzan...  

Un bmw x6 are aripa din PUR si 3 intarituri din PP... per total e mai grea si mai scumpa ca una din metal si nici nu ajuta la absorbtia socului in caz de accident ,ca deformarea metalului....

Link spre comentariu

Masinile noi sunt concepute cu  Euro 17, mananca mai mult AdBlue decat combustibil, mai au un pic si ajung pe post de purificatoare aer la cat de eficiente sunt iar tu  afirmi asa ceva?

Asta e blasfemie! :96

Link spre comentariu
Acum 38 minute, Усилитель a spus:

Un bmw x6 are aripa din PUR si 3 intarituri din PP... per total e mai grea si mai scumpa ca una din metal si nici nu ajuta la absorbtia socului in caz de accident ,ca deformarea metalului....

Poti dovedi aceasta afirmatie?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, merck a spus:

Poti dovedi aceasta afirmatie?

L-am avut in mana ,,,mi l-au adus la reparat,,,,,deci e grea si scumpa,,,,altfel luau altul,,,,masina avea 1 an....

Cand metalul se turteste ,indoaie absoarbe energie....plasticul nu...plus ca o aripa de metal e asemanator cu un triunghi,prins de aripa interioara creaza o structura de rezistenta...plasticul nu....te reazami de un Renault ...se rupe aripa fata.....e din plastic foarte prost,casant,,,amestec de 3 feluri....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări