Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

La 16.12.2023 la 13:46, eos a spus:

Excavatoarele gigant din carierele de carbune au fost electrice de decenii! ale noastre erau alimentate prin cabluri cu 6Kv. 

La 16.12.2023 la 14:52, Elservius a spus:

Pe timpul lui Ceaușescu, în anii '80, au fost modificate multe excavatoare care lucrau în puncte fixe, înlocuindu-se motorul diesel cu un motor electric corespunzător ca putere și care era alimentat dintr-o sursă electrică aflată la mică distanță printr-un cablu de dimensiuni corespunzătoare cu izolație din cauciuc.

Iezact!

Link spre comentariu
Acum 12 ore, merck a spus:

@DjLeco2021 are Toyota Prius din asta (produsa pana in 2015) si poate confirma sau infirma ce spun eu. 

Eu stiu ca abia modelul asta:

560px-2018_Toyota_Prius_Excel_VVT-i_CVT_

Este Auris si este ultima din serie, produsa decembrie 2016.

Link spre comentariu

Masina chinezilor de la Nio ,model ET7 

A facut 1044 km ,cu o viteza medie de 83km/h si mai avea 3% in bateria de tip nou semisolid....150kw si 575 kg...

Deocamdata masina si bateria sunt scumpe.....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Усилитель a spus:

Deocamdata masina si bateria sunt scumpe.....

La care se mai adauga o noua regula: bulectricele care nu sunt produse 100% in Ioropa nu vor fi scutite de malus. Deci vor fi taxate ca orice masina termica cu aceeasi cai putere. Franta deja a anuntat asta. Personal cred ca Elon Musk stia deja de acest lucru de aceea a facut fabrica Gigafactory Berlin-Brandenburg in Germania. Chinezii insa nu cred ca vor putea produce in Ioropa si masinile sa ramana la acelasi pret. 

Link spre comentariu

Elon musk nu știa nimic dar din moment ce toti producătorii auto au fabrici in Europa nu vad de ce nu ar avea si el una. Mai ales strategia lui e dezvoltarea pe verticala, adica sa controleze cat de mult de la materia prima la masina finala.

In rest normal ca mai face cate unu un avion electric cate o drona. Dar nimic cu succes comercial.

Un lucru e clar. Economia merge prost huzureala asta electrica e in plus.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Sharky a spus:

Elon musk nu știa nimic dar din moment ce toti producătorii auto au fabrici in Europa nu vad de ce nu ar avea si el una.

Mana de munca nu-i ieftina in Germania si cum nu-i totul robotizat il costa mai mult productia in DE decat in Portugalia sau Spania (sa zicem ca nu vrea sa riste cu o tara fosta comunista). 

Chinezii prin BYD abia in 2024 vor deschide o fabrica in Ungaria. MG care produce si comercializeaza EV-uri au o fabrica in UK dar UK nu mai este in UE. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Doar daca va avea pantograf.......... @AlpHs00

La aeromodele exista o clasa zisa modele captive (pylon racing). Zboara numai în cerc, ceea ce înseamna ca vor putea fi folosite numai la curse lungi, în jurul lumii. Daca vor rezolva problema cu cablul. ;-)

Link spre comentariu

https://adevarul.ro/economie/romania-a-ajuns-la-40000-vehicule-electrice-2325024.html?fbclid=IwAR3wuXuEYz7ATEhGo1icuMmwXZxqcOwt6aVYwthxXz7JQD7aYCPoOGsAN_Y

Am ajuns la 40mii de electrice, cu tot ajutorul imens dat prin program rabla.

Topul springul si model Y.

Daca e sa ne uitam cate masini SH am importat intr-un an, depasim cu mult cifra.

Deci orice revolutie electrica e departe, mai ales la noi.

Nu vad ce s-ar putea schimba in contextul economic incat sa permita asta.

Deocamdata ce se schimba e in rau. Economia tot mai prost merge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări