Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

https://www.realitatea.net/stiri/actual/masina-personala-folosita-cel-mult-6500-kman-strategia-asumata-oficial-prin-act-normativ-aprobat-de-guvern_6577384f3ccfe020a1539bc4

Urmeaza in curand sa circulam cu numere pare si impare. Nu prea mult ca poluam planeta.

„România Neutră - 2050” este strategia asumată, oficial, prin act normativ aprobat de către Guvernul României în legătură cu emisiile de gaze cu efect de seră. "

" Pe lângă eliminarea mașinilor pe combustibili fosili, se mai propun „rații” anuale de deplasare. O mașină ar putea să parcurgă 6.500 de kilometri pe an, un autovehicul destinat transportului de persoane doar 64.500 de kilometri pe an, iar un autovehicul destinat transportului de mărfuri doar 8,900 de kilometri pe an. Aceste idei reprezintă decizii deja aprobate de Executiv, printr-o hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial și care se află în vigoare din data de 7 decembrie 2023."

Nu am inteles de cand se practica asta. Dar traiasca km dat inapoi!

Sunt convins ca hipsterii eco sunt in culmea incantarii, parta mandru lantul ecologiei, in timp ce marii poluatori se lafaie nestingheriti.

Noroc ca in 2050 voi fi prea batran ca sa imi mai pese. Pana atunci traiasca poluarea individuala!

Link spre comentariu

Ce va agitati ma? Fara iepuroiu' dijital nu poate sa existe aceasta limitare! Noi nici n-am trecut la euro si deja va impacientati? Eeee!

Mai este mult pana departe! (daca noi vom fi printre aia care vor ajunge departe! :85).

Acum 34 minute, ratza a spus:

Eu am 6500+km pe bicicletă anul ăsta

Am si eu o curiozitate: cat tine o bicicleta pe care o chinui in halul asta? Cam cat te costa reparatiile? Cati km te tin cauciucurile? (cred ca esti printre putinii care le schimba pentru uzura!) 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, ratza a spus:

O_O Eu am 6500+km pe bicicletă anul ăsta, cum morții mă-sii să limitezi mașina la atît?

Eu am inteles ca cei 6500 de km anual, au fost niste numere luate ca baza pentru  calcule referitoare la parcursul mediu al autoturismelor pina acum. Nu ca s-ar pune problema impunerii acestui nr. de km.

dar sigur am inteles eu gresit! adica in documentul incriminat, pe care n-a avut nimeni interesul sa-l citeasca, enuntul era putin diferit, dar a fost preluat de ''ziaristii'' absolventi de private dupa cum i-a dus capu'sau interesu'!

''"Analiza realizată în domeniul transporturilor ia în considerare și viitoarea obligație care este stipulată în
propunerile de modificări ale Directivei (UE) 2018/2001 conform căreia, în 2030, 2,6% din SRE-T trebuie să
provină din hidrogen.
În plus, în analiza prezentată, au fost luate în considerare următoarele ipoteze:
a) Grad de ocupare - Autoturisme: 1,98 persoane, Autovehicule transport pasageri: 9,36 persoane,
Autovehicule transport marfă: 3,2 – 7,3 tone;
b) Număr mediu anual de kilometri - 6.500 km pentru Autoturisme, 64.500 km pentru autovehicule
transport pasageri și 8.900 km pentru autovehicule transport marfă."''

sigur, asa cum am mai spus, sa fi inteles eu gresit!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Am si eu o curiozitate: cat tine o bicicleta pe care o chinui in halul asta? Cam cat te costa reparatiile? Cati km te tin cauciucurile? (cred ca esti printre putinii care le schimba pentru uzura!) 

Nu știu să-ți zic concret. Am o Merida Matts 40 născută în 2009 pe care o hămălesc din 2013 și din a cărei echipare originală mai există doar cadrul și tija de la șa. La anvelope am pierdut șirul, dar e la al doilea set de roți, vreo 12 lanțuri, 4 sau 5 rînduri de foi+pinioane, 3 schimbătoare, un set de discuri, un set de frîne, 4 furci, alt ghidon și - surprinzător - doar a doua șa. Anul ăsta am transformat-o din MTB în touring cu ajutorul a două anvelope ieftinache din Decathlon. Au aproape 3800km și nu dau semne de oboseală.

Al doilea animal e Fantic XF1 Trail, luat în octombrie 2021. Fața e la a doua anvelopă (Maxxis Assegai 29x2.6), roata spate la treia (Maxxis Minion DHR 27.5x2.8), din motive de tăiat în munți. Și nu prea-s ieftine. Anul ăsta am mai schimbat: lanțul (de două ori), manșoanele (SQlab 710 după ce mi-am întins un mușchi în urma unei sărituri cu aterizare îndoielnică, DEMENȚIALE!), pinioanele, tija de șa (upgrade la un dropper), frîne+discuri (upgrade la Magura), roata spate cu totul din motive de butuc și jantă belite.

Din punct de vedere al costurilor, pe service nu dau bani fiindcă îmi fac singur absolut tot, deci doar ce cheltuiesc pe piese și accesorii, iar totalul pe 2023 e puțin peste €1000 pentru ambele biciclete.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, merck a spus:

Patria Terra Pro XL cu tuburi P&P, din 2010. Cadrul, tratat contra coroziunii, o sa ajunga mostenire la nepoti. cu tot cu schimbatorul integrat. Rohloff Speedhub 500/14 facut la comanda din titan (cu materialul clientului, asa ca nu întrebati de pret). Schimb de ulei tot la ca. 5000 km. Ca. 15 €. Gume Schwalbe sau Conti odata la 2-4 ani. Sunt la al doilea set de jante pt. ca, din blancul de titan, nu a iesit modelul pentru disc. Placute de frâna (Magura) 1 - 2 seturi pe an. Saua (Brooks) cred ca ma va supravietui si ea. Numai sa mai gasesc suficiente basti (modelul clasic pentru tractoristi si sudori).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări