daniels Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 in 2-3 ani se va termina cu isteria asta electrica 2 Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 In 2-3 ani trec anii electorali si ne vor cere inapoi banii are i-am recuperat din taxele de mediu. Si atunci va incepe cu adevarat isteria cu electric si cu hibridu. Produci CO2 ai cam belit-o. Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Crezi ca pe automobilele electrice nu se va pune nicio taxa? Calculeaza cit e acum TVA pe diferenta de pret intre varianta clasica si cea electrica. Vei vedea ca cine cumpara masina electrica plateste de cinci ori taxa de poluare... Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Pai ce taxa? Taxa se va pune la modul serios cand vor termina de eliminat clasicul! Altfel nu poti pune taxa pe electrice ca nu le mai ia nici dracu. S-a pus in norvegia pe tesla, fiind considerata masina de lux. Adica nene, una e electrica, dar nu inseamna ca trebuie sa fie de 2tone+ si sa faca suta in 3s. Ia una de om normal si da, atunci zero taxe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 https://www.libertatea.ro/stiri/tractorul-romanesc-tagro-a-fost-omologat-2595247 Până una alta tot clasicul e baza, sunt curios când or sa apara în masa și tractoare Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 4, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Aaaaa pai bravo domne, vrei sa faci agricultura cu utilaje electrice ? La fel si cu utilajele din constructii, acolo tot pe ''dizel'' se va merge. Aici vorbim de automobile electrice adica alea care ar trebui sa fie in locul celor din oras de iti baga noxe in gât cand mergi pe strada. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Și alea poluează Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 3 hours ago, maresaldeflota said: Și alea poluează Adevarat... in anumite conditii fiziologice si flatulenta polueaza.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Apropo de poluare, am vazut ca se impiedica astia de bietele văcuțe, în loc sa se preocupe de fabrici și mașini.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Acum 7 minute, maresaldeflota a spus: Apropo de poluare, am vazut ca se impiedica astia de bietele văcuțe, în loc sa se preocupe de fabrici și mașini.... Normal daca au auditoriu care au capul plin de basini...basinile din cap sunt de fapt cea mai urata poluare. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 4, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2019 https://www-theverge-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.theverge.com/platform/amp/2019/4/4/18293989/innolith-ev-battery-breakthrough-lithium-ion?amp_js_v=a2&_gsa=1#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=From %1%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2019%2F4%2F4%2F18293989%2Finnolith-ev-battery-breakthrough-lithium-ion Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 (editat) Acum 16 ore, Sharky a spus: Si electricele polueaza, si energia electrica murdara polueaza si tot felul de deseuri polueaza. Faptul ca inlocuiesti toate electricele printr-o miscare din bagheta magica si faci alea clasice sa dispara nici asa nu faci mare lucru. Povesti ecologiste de 2 lei ca salvam planeta cu electrice. O salvam cand in loc sa alegem o masina noua clasica alegem o electrica cand cumparam una noua din fudulie. O salvam renuntam la cazanele vechi de peste 15ani. O salvam crescand controalele pt a asigura conformitatea. Dand la gunoi o masina perfect functionala E5 sau 6 in mod sigur nu salvezi nimic, doar produci risipa si iti pierzi banii aiurea. Viitorul e 100% electric. Da, doar ca e indepartat, iar tranzitia o sa o prindem din plin. Tu ce crezi ca in 2 ani va fi plin de electrice si doar vreo 2-3 clasice sa le vezi pe zi? In urmatorii 10 ani nu vei vedea nimic spectaculos in romania. Eu as zice ca prin 2030 abia atunci va fi un 50:50 in tarile cu apa calda, la noi poate in 2040. Doar cu legea le poti baga si sa imi spui tu cine isi taie craca dpdv electoral. Ca si ecologistic nu e mare lucru. Una e sa tai 1. 9 te de i si alta e sa tai un D E6 pe bune pe care omu tocmai a dat un sac de bani. Legile sunt pentru oamenii fuduli care la 3-5 ani schimba masina. Aia da, daca ai bani de spart, pai da-i nene pe electrica. Unele domenii din industriei vor fi băgate in faliment sau își vor reduce mult producția , mă refer la industria metalurgică , cea prelucrătoare de subansamble mecanice . Cum spuneai , mai durează până când o să vezi multe electrice pe stradă , momentan prețul este destul de mare pentru ce oferă o electrică . Asta cu " ecologia " este pe buzunarul celui care cumpără electrica , vine cam așa.......eu cumpăr electrică să nu poluez , dar mai dau si cu xx% mai mult pe mașină față de una care are motor termic sau hibrid . Când o să aibă autonomie 650..700km cu o încărcare si vor costa cât una cu motor termic , la aceași clasă , o să îmi cumpăr electrică , până atunci .....poluez cu benzină arsă . https://www.capital.ro/ce-masini-electrice-puteti-achizitiona-cu-bonus-de-10000-de-euro.html O căruță de bani pentru niște cotețe pe roți cu autonomie de nici 200km , pai cum să dau 38000 pe un Golf E ?? Cu 30000 cumpăr două cu motor de 1l ( am una venită Lunea asta ) și nu stau cu morcovul in cur că rămân cu ea pe câmp . Editat Aprilie 5, 2019 de viobio Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Acum 24 minute, Faust2018 a spus: nu stau cu morcovul in cur că rămân cu ea pe câmp Pui un generator pe benzina in portbagaj si incarci bateria. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Progresul cel mai important in domeniul electricelor nu va fi adus doar de acumulatori/motoare, ci mai degraba de software, o buna gestionare a motorului si traseului parcurs prin soft performant va economisi minim 50% din energia stocata in acumulator, prin eliminarea accelerarilor inutile(mari consumatoare de energie!), a rutei alese de om, nu tocmai una rationala din punct de vedere matematic. Facand o paralela cu IT-ul, primul meu smartphone cu un singur nucleu la procesor(832 MHz) termina bateria in doua ore de stat pe net, desi bateria aceea era cat se poate de potenta, actualul telefon cu 8 nuclee il face capabil de 8-9 ore pe net...trecerea de la automobile cu ardere interna la automobile electrice este precum trecerea de la HDD la SSD. Dar, exista intotdeauna si un revers al medaliei in orice tehnologie, aici reversul e pretul masinii electrice. 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Mergand si mai departe cred ca se va schimba si tehnologia asfaltarii, vor apare materiale noi folosite la mixturile asfaltice, geometria cauciucurilor si materiale noi in constructia lor, suspensia si toate cele care duc la reducerea pierderilor prin frecare. Dar, cel mai important, este cresterea sigurantei in trafic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum