Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Pai normal, Ford, VW, Toyota nu si-au facut temele si d-aia boicoteaza electricele!

Tesla pe de alta parte jubileaza, vedeti piata chineza, la fel infloreste de electrice, ce mai, aur curat electricele doar voi nu le intelegeti, reducem coeficientul de emisii CO2, salvam planeta, noi iuropenii, din 2050 numa noi raminem, restul intrun nor de CO2, clar merita, toate masinile mici produc aprox 7% din CO2 la nivel global, cit o fi in Europa habar n-am da nici nu ma obosesc sa mai caut ca este inutil.

Cam asa ar suna raspunsurile la mod elegant, itailcele,  daca pui articolul pe o zona "electrificata".:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Ion_Bumbu a spus:

Pai normal, Ford, VW, Toyota nu si-au facut temele si d-aia boicoteaza electricele!

Pai asta se vede si din avion! Mustangul de la Ford sau ID.x de la VW au niste preturi prea mari vis-a-vis de ce ofera pe langa o Tesla. Tot omu vrea o masina puternica si aici la bani putini Tesla face legea. Daca vrea cu motor termic .... trebuie sa ia una cu motor anemic, altfel il sparge statul la Malus (nu vorbesc de Romania, la noi va asa in viitorul apropiat). 

@Ion_Bumbu daca tu esti multumit cu un Lighean cu motor de 1 litru, te-ai scos! Singura buba pentru tine va fi pretul de achizitie, prea ridicat pentru ce ofera, dar macar la taxe bifezi la minim :d si poti dormi linistit noaptea!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, merck a spus:

....tu esti multumit cu un Lighean cu motor de 1 litru, te-ai scos! Singura buba pentru tine va fi pretul de achizitie, prea ridicat pentru ce ofera, dar macar la taxe bifezi la minim :d si poti dormi linistit noaptea!

Păi, din octombrie 2021 eu am un lighean din ăla....atât mi-am permis....am 22kkm în 2 ani....revizii gratuite 5 ani....plus alte beneficii negociate la contract....instalație de gaz din fabrică...înlocuiri consumabile, în cadrul celor 5 ani gratis....se mișcă bine în trafic....1950 km cu 540lei....cu Loganul de serviciu nu fac ce fac cu asta nouă....pt. că cu asta nouă sunt ceva mai ”obraznic” în trafic ...calci pedala și se duce!....cu mașina de serviciu nu fac depășiri la peste 100km/h....nu poate!...cu asta nouă,pe autostradă, 140km/h este viteza de croazieră....plus ergonomie superioară la scaune...încălzire,navigație,etc....am făcut 400km într-o zi cu Loganul de firmă(vechi) și am fost mai obosit decât după 700km cu cel nou....totul contra 10400 euro + 1800 rabla....una peste alta ,sunt mulțumit deocamdată....

Link spre comentariu

Eh, loganistii, niste necica nimeni, un fel de trabantisit ai lumii auto din Romania, n-ai macar Pasat esti nimeni!

:85

P.S. la ora asta dotarile si marca sint de baza nu ce si cit de eficienta e masina.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 4 ore, flomar60 a spus:

Păi, din octombrie 2021 eu am un lighean din ăla....atât mi-am permis...

N-ai dreptul sa vorbesti/scrii!:rade: L-ai luat la pret vechi (si corect in opinia mea). In fiecare zi sa bagi 100 de metanii si sa aprinzi o lumanare ca ai apucat sa iei Logan la pretul corect!:dffe

Sa mor daca te inteleg de ce chinui Loganul tau si il menajezi pe cel de la servici! Basca ca vin vremuri grele si trebuie sa tragi cu dintii sa tii Loganul cat mai mult timp. 

Link spre comentariu

Păi asta e, că nu îl chinui!... km ăștia pe care i-am facut s-au facut pe deplasări personale (concedii, drumuri la copii-Brașov, Mizil) iar Loganul de serviciu face restul!... vreo 30kkm pe an... deplasări în interes de seviciu si pt nevoi personale... plus că trage dupa el (funcție de necesități) o remorcă auto pe 2 axe... Loganul ăsta, la final, cred că va avea parte de o statuie! 

Link spre comentariu

Ai prins pret bun, ia vezi acum cat costa. Te sperii.

In rest tot logan e. E fain macar ca ai cuplu jos, deci puterea e la indemana nu trebuie retrogradat ca la ligheanu vechi.

Eu recent am testat ultimul Clio, ala e chiar silentios pt gama aia, am ramas placut impresionat.

Link spre comentariu

Am mers cu fratele cocotat al lui Clio, Captur Hibrid, nu plug-in,cel de 145Cp cu motorizare de 1,6l L4 aspirat si electric, foarte silentios la interior doar ca era cam mic pentru ce voiam si am optat pentu Megane, oricum voiam doar un benzinar in 4 cilindri nu hibrid, nu m-ar fi avantajat deloc deoarece il folosesc preponderent in afara orasului la drumuri mai lungi.

Link spre comentariu

Pe scurt:

- baiatul asta a luat o tesla model 3 ca sa faca Uber sa nu plateasca benzina, schimburi de ulei si evident ca sa salveze planeta.

- facea super charging la greu, de 2 ori pe zi

- a ajuns la 200mii in 4 ani si ghici ce, bateria a cracat, adica ii arata autonomie de 50km, il costa 9mii alta, drept urmare a ajuns tot acolo ca si costuri.

- noua bateria e reconditionata, dar nu mai merge ca una noua, 30-40% scadere, iar garantia e doar de un an, in banii aia.

- raspunsul de la service tesla a fost ca e normal acest grad de uzura la acesti km

Cam slabut. In opinia mea daca era smecher trebuia sa o vanda cum ajungea la 120-150km.

Accepta pierderea, lua alta noua si aia e.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări