Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Hai ca pun eu papagali de pe grupul tesla. Pacat au ca au inchis comentariile ca erau un deliciu:

Citez:

Cat TVA încasează statul de pe o tesla și cat de pe un spring? De pe tesla ia cam 10-11000 EUR, adică exact cat voucherul rabla. . Adică statul e atât de idiot încât îți dă aceeași sumă pt rabla , cere să se cumpere mașini mai ieftine ca să încaseze TVA mai puțin. Matematica lui ciolacu e imbatabilă.

Geniile electrice ce gandesc, dar cred ca au vreun scurt pe undeva.

Pai daca nu dau voucher milogilor atunci pretul masinii e si mai mare deci TVA incasat e si mai mare.

Guita toti ca scroafa-n copac. Absolut toti vor milogeala si vouchere mocca. Ca sunt bogati si merita!

Link spre comentariu

"Costurile pentru repararea automobilelor electrice au fost mai mari decât aşteptările, aproximativ dublu faţă de ceea ce plăteşte compania pentru repararea maşinilor pe benzină, după cum a declarat Stephen Scherr, directorul executiv de la Hertz.

Dincolo de preţurile foarte mari, atractivitatea automobilelor electrice pare să fie puternic temperată şi realitatea unor costuri de întreţinere mari, care se "încăpăţânează" să sfideze promisiunile prezentate clienţilor."

https://www.bursa.ro/capat-de-drum-pentru-automobilele-electrice-40871152

Link spre comentariu
Acum 39 minute, Усилитель a spus:

"Costurile pentru repararea automobilelor electrice au fost mai mari decât aşteptările, aproximativ dublu faţă de ceea ce plăteşte compania pentru repararea maşinilor pe benzină, după cum a declarat Stephen Scherr, directorul executiv de la Hertz.

Ce a avut de reparat la masinile electrice ... numai Dumnezeu stie. Masinile alea noi au garantie + casco!!!

Dar cine il obliga sa cumpere electrice? Sa cumpere masini cu moatoare termice! Aaaa .... este companie si nu mai deduce mare lucru daca masina nu este electrica? Pai tot iese in avantaj (din cacatul mancat de el) ca astea electrice costa dublu la reparatii!!! Deci sa cumpere masni cu motoare pe benzina!

Editat de merck
Link spre comentariu

In UE garantia minima este de 2 ani, o masina de la rent a car isi scoate banii aproape in primul an. 

Hertz nu cumpara masini electrice daca nu era mai rentabil (atentie cu legislatia de la ei in vigoare, nu cu cea de la noi!!!).

Deci nu ii mai plange tu de mila lui Hertz! 

Si ca sa vorbim pe cifre uite mai jos cifrele pentru o luna de inchiriere:

Screenshot-2023-11-04-at-09-13-00.png

Bobitza!!! Tesla sau Polestar se inchiriaza fara asigurare mai ieftin decat Opel ADAM??? WTF???

Si benzinarele:

Screenshot-2023-11-04-at-09-13-14.png

Cu tot cu asigurare tot mai scump iesi cu benzinara (dai 1000 de euro in plus):

Screenshot-2023-11-04-at-09-13-50.png

Screenshot-2023-11-04-at-09-14-12.png

Deci repet: cine il pune pe HERTZ sa nu cumpere numai benzinare??? De ce cumpara bulectrice daca nu-s rentabile???

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Усилитель a spus:

Sunt curios .....cand o sa trebuiască sa cumpere baterii....

Cand cumpara bateria in firma este trecuta la cheltuieli deci statul suporta in medie in functie de tara cam 50% din constul bateriei. Masina electrica fiind singura deductibila 100% la fel este platita cam jumatate de stat.

Bateriile la Tesla Model 3 cu tractiune pe spate au garantie in jur de 160.000km. 

N-am vazut niciodata in viata mea la rent a car masina cu mai mult de 60-70.000km! Pana si in Romania o Skoda Octavia avea in jur de 47.000km in bord. 

Am mai spus si repet: cine doreste sa stie cum va fi viitorul trebuie sa se uite peste gard la tarile din vest! Daca acolo vezi ca toti agentii/reprezentantii de la firme au Tesla Model 3, masinile postei sunt electrice, meseriasii merg pe santiere cu dube eletrice (am pus deja 3 modele de dube pe care eu cu ochii mei le-am vazut la borne de incarcrcare) e clar ca aia nu o fac de dragul ecologiei ci pur si simplu pentru ca mai rentabil nu se poate! Patronul nu te intreaba pe tine ce masina vrei ci iti da ce spune contabilul! 

In plus foarte multe firme isi pun panouri fotovoltaice cu subventii de la stat deci inca un beneficiu pentru cei care au bulectrice. 

Legile sunt deja date si nimeni nu comenteaza ci efectiv executa! Populatia la fel (am pus tabel din Franta) este stransa si ea cu usa sa basculeze spre bulectrica ca nimeni nu-i tampit sa plateasca zeci de mii de euro malus ecologic sau sa isi ia masini cu motor de drujba. Un Sandel SCe de 65cp pleaca de la 12.000 euro. Cine-i prost sa dea 12.000 euro pe o lesinata de masina??? 

Editat de merck
Link spre comentariu

Am impresia ca electricele o vor lua pe calea cea buna. Tot mai multi producatori ofera modele full hybrid (nepotul si-a luat unul si eu cochetez cu ideea).

Iar sosirea chinezilor în Europa nu este o amenintare pentru producatorii traditionali ci pentru sistemele energetice si mediul înconjurator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări